icon

Prenajali by ste svoj byt osobe so psíkom, keď vy psa v byte nechováte?

denkatn
28. okt 2020

Koli dcere sme sa prestahovali do vacsieho a povodny byt prenajimame. Mame k nemu samozrejme vztah, ved sme ho zariadovali, robili tam aj priecku aj kuchynu. Terajsie covid casy ale nie su priaznive pre prenajmy a vypadky najmu, ktore su u nas ako prispevok na splatku pozicky su pre nas dolezite. Neviem sa vnutorne rozhodnut, ci sa mam vykaslat na pocity, ze to tam ten pes znici a bude to tam pachnut alebo dat na pocity a hladat ineho najomnika bez psa v case ked nie su mozne obhliadky (len virtualne) v case ked nemusi mat kazdy najomnik peniaze. Bojim sa ze ked tento najomnik odide, byt bude po psikovi napachnuty (mozno sa vycika medzi parkety, mozno aj chlpi tam napadaju..) a bez kompletnej rekonstrukcie ten byt iny najomnik nebude chciet. akoby ste sa rozhodli: stabilne peniaze alebo byt v cistote ale risk ze bude vypadok na najomnom mozno aj niekolko mesiacov.

denkatn
autor
28. okt 2020

ste 7 za a 7 proti, ak som dobre ratala, tak este musim na niekoho pockat, som trochu psycho🙂

katka2602
28. okt 2020

@panelacikova pozri myslím, že každá vychovávame deti, ale napr dcéru nikdy nenapadlo kresliť po niečom inom ako je papier a syn má 2 a pol a ten hoc je vychovaný ako najlepšie vieme pokreslil zem s perom, stôl s farbičkami a to bola minúta čo bol sám. Dieťa zoberie detské nožnice a zrazu je dierka v sedačke atď, to nie je ani tak o výchove ako o skúšaní a zvedavosti dieťaťa. Také dvojročné dieťa nevie, že nesmie kresliť na stenu.Takmer každé dieťa niečo doma zničí. A áno dieťa nesmrdí, ale ocikaný gauč teda tiež lákavo nevonia 🤷. A presne ako sa píše aj vyššie, ak sa to stane doma, tak normálna slušne a čisto vychována žena to poriadnej uprace, ale zväčša tie čo sú v podnájmoch na to kašľu, veď to nie je ich 😠. A ešte záleží o akého psíka ide, lebo je rozdiel vlčiak, ktorého človek cíti aj o 3 poschodia vyššie a taký maltezak čo neplzne a je o neho starane. Teta má maltezak a ver, že pokiaľ ho nevidíš tak nevieš, že majú psíka. Ale napr suseda mala čivavu a yorkshira a jej tak neskutočne smrdel byť, že koniec 🤢. Ona ich naučila cikať v kúpeľni a do toho dala všade tie vône do zásuviek čiže si vieš predstaviť ten smrad, keď sa to spojilo🤮🤮🤮. A chodila som odpisovať plyn a poviem Ti, že 100x väčší bordel bol tak,kde nebo pes ako opačne. No u niektorých ľudí tiež neskutočné smrdelo, ja som mala pocit,ako keby záchod splachovali 1x za týždeň, alebo akokeby doma držali týždeň odpadky. No hnus.

marrilyn
28. okt 2020

@denkatn my mame psa a vnutri v dome, ale keby som prenajimala byt, tak by bola jednoznacne podmienka bez zvierat. Nas ked bol stena, tak zdemoloval vsetko, co sa dalo. Zuby si brusil o podlahove listy, dokonca nam vydriapal dieru do sedacky, ale s tym sme pocitali. Uz je dospely a ma hygienicke navyky, ale nehoda sa stane obcas. Keby mam byt, ktory potrebujem a chcem prenajimat, aby z neho bol nejaky prijem, rozhodne by som tam zviera nedovolila. Okrem ineho, moze byt hlucny, ked je sam a riesit nasrdenych susedov.. dakujem neprosim.

anega79
28. okt 2020

V Taliansku kde zijem, sa ta to nikto ani nepyta ci mas psa. Ale je to asi tym ze davas zaruku 6 mesiacov najmu a nabytok si skoro kazdy donesie. My mame dvoch psov, jeden je velke stena, ale zeby nieco znicili, mozno ked bol maly tak na balkone ocikal umelu travu, ale to fakt spravil ako stena. Teraz nenicia nic

chellina
28. okt 2020

Pes je lepsi najomnik ako mnoho ludi ...

bodka70
28. okt 2020

vraví sa, že aký pán, taký pes. Pes ničí byt len vtedy (ak sa nejedná o malé šteňa), keď je zle vychovaný a jeho majitelia na byt nedbajú, nie sú slušne vychovaní a čistotní. V takom prípade ti nájomníci zničia byt bez ohľadu na to, či majú psa alebo nie. A
Ja žijem v prenajatom byte (od blízkej rodiny) už štvrtý rok - s troma deťmi a psom - 10 ročným maltezákom. A pravdu povediac až po prečítaní tejto diskusie si začínam neskutočne vážiť, že mi rodina dala tú dôveru a prenajala byt,hoci mám 3 deti a psa. O byt sa starám, akoby to bol môj vlastný, náš psík určite nepáchne, zrejme aj preto, že ide o plemeno čo nepĺzne - nenájdeš u mňa jediný chĺpok z neho a je veľmi čistotný. Byt mi neničil ani keď som bývala s ex vo vlastnom byte, ani ako šteňa. Je pravda, že pár krát v živote, keď bol chorý, urobil nejakú kôpku - bolo mu zle, ale vždy to urobil pri vchodových dverách na pvc dlážke, chudák snažil sa to urobiť čo najbližšie od vchodu do bytu, lebo sám si dvere nevie otvoriť, inak by to urobil vonku. ale to sme len poumývali a žiadna škoda. Nikdy to neurobil na gauči či inom nábytku.
dôležité je, aký človek je budúci nájomca a nie to, či má psa. ak bude slušný nájomca, bude slušný i pes, resp. nájomca zariadi, aby sa škoda nestala a ak sa stane, napraví to. ak nájomca bude nedbalý, zničí ti byt aj bez psa.

lenuska9999
28. okt 2020

Veď dajte do zmluvy, že až tam niečo zničí , tak to uhradí na vlastné náklady , alebo to stiahnete z kaucie.. okrem toho ja mám v byte dospelého huskyho a nikdy doma nic nezničil.. a chlpy sa dajú predsa povysávať.. podľa mňa to není problém

katka2602
28. okt 2020

Inak odhliadnuc od toho komu byť prenajmeš, správ si detailné foto celého bytu. Daj do zmluvy, že v prípade poškodenia to bude musieť uhradiť. Daj tam aj dátum, kedy bolo foto spravené. Treba si to čo najlepšie ošetriť, takže by som s tým určite šla za právnikom, len vtedy by som mala istotu, že v prípade niečoho tú zmluvu viem použiť a vymáhať škodu.

marsmykkok
28. okt 2020

A fakt je to o výchove, psa keď naučíš, že sa neobhryza nábytok alebo steny, ale hračky alebo kosti tak to má naučené do konca života. To skôr dieťa v nestrazenej chvíľke niečo nové vymýšľa a poškodí. Nebodaj keď natrafis na nejakých alkoholikov víkendových atď tak to bude stokrát horšie ako niekto so psom.

zuzanka.zuzu
28. okt 2020

@denkatn na poničené veci sa predsa skladá depozit, to by som ako problém nevidela... ale ten smrad 🙊 ten nevyfotíš 😀 ak sa rozhodneš prenajať byt pre psíka, ďalší nájomcovia asi budú už len so psíkmi.

pietra
28. okt 2020

pred niekolkymi rokmi sme byt prenajimali. Jedni najomnici mali psa, nikto po nich sa na ziaden smrad ani nic podobne nestazoval. Je pravda, ze ten pes znicil dvere, ale najomnik zaplatil komplet nove. Veci znicit mozu aj ludia. Podla mna, ak clovek byt prenajima, musi akosi pocitat s tym, ze sa veci znicia. Niektori ludia dokazu byt riadne hovada a byt po nich vyzera horsie ako po celej svorke psov.

katka2602
28. okt 2020

To je hlúposť, že ak mal človek psa tak ten zápach už ostane. Mali sme psa, veľkého 60kg a do týždňa nebolo ani vidieť ani cítiť, že tu bol nejaký pes. Mamka mala labradora 7 rokov, teraz nevidno a necítiť, že tam niekedy bol pes. Všetko sa vyvetrá, umyje a hotovo. To by musel ten pes denne cikať v byte, aby to napachlo, lebo pach psa odíde aj so psom. A to ako píšem, my sme mali 10 rokov v byte veľké čudo a teraz by nikto nepovedal, že tu niekedy bol tak veľký pes. Áno pokiaľ žil tak ho cítiť bolo, ale keď zomrel tak do týždňa nebolo cítiť vôbec nič.
@denkatn a nevieš plemeno psíka?

lalenka33
28. okt 2020

Mám psa v byte, nikdy nič nezničil,nerozkúsal.neciká dnu,nekaka,vždy sa pýta von aj v noci.Raz si cvrkol od radosti z návštevy.Nič nieje cítiť.Zato poznám xy rodín,kde sú deti a byt je zničený.Steny dokreslené, gauč pooblievaný,ogrcaný,ocikaný.Podlaha doškriabaná.Nikdy by som neprenajala zariadeny byt rodine s deťmi pretože niektoré matky si myslia,že ich deti môžu všetko,lebo veď sú to len deti.A úprimne mám suseda,ktorého keď vidím,že ide výťahom idem radšej peši lebo viem,že by som sa dogrcala z toho smradu po ňom vo výtahu a garantujem ti ,že by si po návšteve unho a u mňa prenajala svoj byt radšej mne so psom,ako jemu.

heleninamama
28. okt 2020

@denkatn Každý pes pĺzne a smrdí (najmä, ak nie si psíčkar), každé dieťa niečo zničí a hlavne, žiadny najomnik sa k cudziemu majetku nespráva tak, ako k svojmu. To sú moje vlastné niekoľkoročné skúsenosti.
Napriek situácii si nájomníkov tvrdo vyberám. Je to biznis, nie charita.

jackie17
28. okt 2020

@denkatn komentáre nečítam....Napíšem našu osobnú skúsenosť.
Museli sme odísť z nášho bývania, mala som 4ročného psíka, v 6 mesiaci tehotenstva. Bola som na pokraji zúfalstva, keď sme obvolali 6 bytov a všetci zamietli kvôli psovi. Nakoniec jedna rodinka nám odobrila, už sme 6rokov preč od nich a dodnes spolu vychádzame uzasne, keď sa stretneme. Prvýkrát povolila psa do bytu a sami zistili, že nič sa nestalo.
Nam títo skvelí ľudia neskutočne pomohli. Dodnes sme im vďační, že nám poskytli podnájom aj so psom. A pes bol vonkajší a zvládol to bez problémov. Síce sme si brali kvôli zvyku aj dovolenky, ale zvládli sme to všetci.
Tak len toľko, že môžeš tým neskutočne ľuďom pomôcť a vôbec to nemusí byť také katastrofické ako si veľa ľudí myslí. Ze pes do bytu...

aniele
29. okt 2020

Mne by viac vadil fajčiar v byte. Tam naozaj všetko napáchne, nábytok aj steny. Môže páliť voňavé sviečky, koľko chce.

miadi
29. okt 2020

Mali sme psika 14r v byte mensia rasa byt nesmrdel a psik nic nezničil . Zato kamoska co u nas raz spala mala mrchu a urobila mega flak na gauci. Je vacsia sanca ze bezdetny single panko bez psa ti ten gauc na silvestra ogrca.. casom a pouzivanim sa vsetko niči nemozes cakat ze po roku dvoch bude vsetko ako nove. Od toho sa plati depozit ked bude nejaka skoda tak ztrhnes ale urcite nie škrabanec na gauci .. $ potrebujete tak by som povedala ze lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche.

martinka13
29. okt 2020

Bez problémov.

kristiii
29. okt 2020

@denkatn ja som prenajímala byt babe so psom, ale už by som to nespravila. Ako čo sa týka smradu, nikdy som ho v byte necítila, musela sa oňho fakt starať, ale keď som potom čo odišla našla chlpy okrem sedačky a iných bežných miest aj v trúbe či digestore, tak už nikdy. A od susedov viem, že dosť veľa štekal, ale našťastie aj viacero z nich boli psíčkari, takže neriešili

natuska87
29. okt 2020

@denkatn Zájdite si na návštevu tam, kde psa majú...Ak sú poriadkumilovní, psa nemôžete cítiť...Ja. osobne, som v takom byte nebola / kde by bolo cítiť miláčika/

adalmba
29. okt 2020

@denkatn ja mám 3 deti do 3 rokov a 2 psy. Keď sme predávali byt, vzali ho hneď 1 záujemcovia. Ani netušili že mám deti a psov. A to bol byt v Ba. Teraz asi ideme dať dom do podnájmu, a uprednostňujem rodinu s deťmi a psy nevadia. Nechápem čoho sa tak ,, ľudia,, boja. Veď nedostanú málo za nájom...treba trošku ľudskosti, hlavne tu v Ba. Každý hľadá bez detí a zvierat. A taká maminka s dieťaťom čo ju muž odkopol si nevie nájsť nájom, aj keď na to má financie lebo,, dieťa,,. Taký človek kt. nikoho nemá iba 10 rokov psa, tiež nevie nájsť nájom, lebo,, 🐕,,. Nech si každý robí ako chce. No nezabúdajte, nikdy neviete ako skončíte vy.

trema
29. okt 2020

tazko povedat, my mame psa v byte a nic nenici, nesmrdi (navsetvy sa nestazuju) 🙂 ale teta prenajimala byt zene so psom a cele parkety, linoleum a dvere doskriabane..

vlada41
29. okt 2020

ja som bola v podobnej situacii. Byt, ktory som si robila pre seba, drevene parkety, nabytok na mieru. odmietla som niekolko zaujemcov so psami, az mi napisala dvojica, ktora ma 2 psov. Boli velmi uprimni, ponukali referencie z predchadzajuceho najmu, ponukli zaplatenie skod a moznost pravidelnych kontrol. Stretli sme sa, aj so psikmi a prebrali mozne problemy. Nakoniec sme sa dohodli a tak namiesto ziadneho psa mam v byte dvoch ☹. napachnutia sa nebojim, skor pokriabania parkiet/nabytku a rusenie susedov. toto mame zakotvene v zmluve a sama som zvedava, ako to dopadne, ale zatial mam z toho dobry pocit. Aj po tom, co som prebrala byt po predchadzajucich najomnikov, ktori tam nechali take hnusoby, ze psy oproti tomu nemaju sancu...

reagujempsychpo
29. okt 2020

Záleží od majitela ako vychoval psa. Ja som so svojím bývala v podnájme ale nájsť podnájom bolo mega ťažké..V zmluve som mala zahrnuté, že ak pes niečo zničí, zaplatím to. Psa som mala vychovaného. Mal hygienické návyky, nesmrdel, vedel sám ostať doma- vtedy proste spal a nikoho nerušil. Podľa mňa niekedy väčší bordel narobia ludia ako zvieratá....ludia vedia byt veľké prasce....Spolubývajúca bežne pár x upchala záchod, lebo tam hádzala vložky....Vlasy v umývadle každé ráno, plesnivé jedlo v chladničke, občas nespláchnutý záchod, zlomená vodovodná batéria....bola to katastrofa...ja s mojim psom sme nezničili nič a izbu sme odovzdali ešte v čistejšom stave ako sme ju dostali...

karmen118
29. okt 2020

@denkatn ono záleží aj aký je to veľký pes a aký je vychovaný/vycvičený, my sme mali dvoch psov u našich dalmatínca a potom labradora, takže žiadne kabelkové psy. Lenže boli riadne vycvičený ležať mohli iba na podlahe, na gauč, postele nemohli ísť. Mali svoj koberec, svoje pelechy - jeden v kuchyni pod stolom a druhý v obývačke. V detskej sme na parkerách mali koberec a do spálne nemohli psi vôbec. Ak sme neboli doma mohol pes byť iba v kuchyni a na chodbu mal prístup, ostatné izby sa pozatvárali dvere - tam sme mali linoleum, takže ak sa náhodou stala nehoda, tak sa to ľahko odpratalo vydezinfikovalo...mali aj svoje psie hračky a pamlsky na kusanie, lebo nábytok, topánky atď bolo tabu pre nich. Chlpom sa pravdaže zabrániť nedá to treba poriadne a častejšie upratovať byť. Na chodbe sme vymaľovali úsek od dverí umývateľnou farbou na steny, lebo keď je vonku prší pes príde ako zmok a zvykne sa otriasť, ale to sme riešili tak, že po prechádzke pes musel počkať pre vchodovými dverami a najprv sme ho vyšúchali uterákom, takže keď sa otriasol potom v vo vnútri nebolo to také hrozné 😀. Ako nehody sa stali aj v detskej na koberci, ale to až keď boli psi starší, ale to treba hneď čistiť špeci prípravkami a vydenzifikovať, mladý zdravý pes nemáva nehody, ak sa s ním pravidelne chodí von a má primeranú stravu.

reagujempsychpo
29. okt 2020

@marrilyn alebo ako si vychovate, tak mate...

erickatt
29. okt 2020

@denkatn naučený pes neniči. Áno je to cítiť ale stačí umyť zem a hotovo. Ovela vetsi bordel urobia ľudia..

kittykat22
29. okt 2020

@denkatn ja som robila v realitke a skusenost je, ze pes/nepes byty boli kompletne znicene. Jedine co mozes spravit je, dat vysku kaucie v 2 najmoch - ak vies, ze maju zviera. Pretoze to je to jedine co z najomnikov na konci dostanes. Nemusis sa obhajovat preco to robis. Je to bezna prax. Ak bude skoda 500e vyssia - pojdes pre 500e na sud? Niesom si ista, ci len ten pravnik ta nebude stat 3x viac. Ked prenajimas byt nemozes k nemu mat citovy vztah. Ty ho neprenajimas zadarmo - prenajimas ho za peniaze. To nie je charita, je to obchod. Ani pekar nechodi k tebe domov prevracat ocami, ze ste vyhodili 2 rozky ktore ste nestihli zjest. Co sa tyka toho ze je pes vychovany alebo nie - zostanu tam xy rokov a sucasny pes bude fajn, a potom si kupia macku/kralika/nevychovaneho psa. Najlepsie je podla mna prenajat prazny byt - bez nabytku. Ciste steny a podlahy. V byte mat mycku/pracku/sporak/chladnicku. Mat jednu kauciu ako najom a je to. Najviac zostali sklamani majitelia ktori prenajimali byty s nabytkom.

lindusss2016
29. okt 2020

@panelacikova ale ved ro chapem, ze vacsie psy citis, ked tam ziju. Myslela som to tak, ze ked sa podnajomnik odstahuje, vezme si svoj psi gauc, byt sa vymaluje, uorace, tak to tam predsa nemoze ostat zapach.

ice8
Odpoveď bola odstránená