icon

Prenajali by ste svoj byt osobe so psíkom, keď vy psa v byte nechováte?

denkatn
28. okt 2020

Koli dcere sme sa prestahovali do vacsieho a povodny byt prenajimame. Mame k nemu samozrejme vztah, ved sme ho zariadovali, robili tam aj priecku aj kuchynu. Terajsie covid casy ale nie su priaznive pre prenajmy a vypadky najmu, ktore su u nas ako prispevok na splatku pozicky su pre nas dolezite. Neviem sa vnutorne rozhodnut, ci sa mam vykaslat na pocity, ze to tam ten pes znici a bude to tam pachnut alebo dat na pocity a hladat ineho najomnika bez psa v case ked nie su mozne obhliadky (len virtualne) v case ked nemusi mat kazdy najomnik peniaze. Bojim sa ze ked tento najomnik odide, byt bude po psikovi napachnuty (mozno sa vycika medzi parkety, mozno aj chlpi tam napadaju..) a bez kompletnej rekonstrukcie ten byt iny najomnik nebude chciet. akoby ste sa rozhodli: stabilne peniaze alebo byt v cistote ale risk ze bude vypadok na najomnom mozno aj niekolko mesiacov.

Strana
z3
evaachesa
29. okt 2020

@denkatn ahoj, my sme kúpili byt kde mali 2 dospelých psov. V chodbe sme museli vymeniť plávačku čo bola smradľavá od moču. Žalúzie v izbách sme rovno vyhodili keďže boli pokrivené a zničené. Celý byt sa samozrejme vymaľoval. My máme v zmluve že domáce zvieratá nie!

katpox
Autor odpoveď zmazal
hennyinnsbruck
29. okt 2020

Ono je to hop alebo trop🤷‍♀️

leskovael
29. okt 2020

Pokiaľ to nieje vyslovene luxusný byt pre náročného klienta, nemala by som problém ani so zvieraťom ani s deťmi. Tak ako pes môže zničiť, zničí aj dieťa a takisto môžu zničiť aj dospelí, nie každý dospelý sa vie chovať v podnájme bohužiaľ... Pri prenájme treba rátať s tým že byt bude plne uživaný a teda určite potom treba dat par veci doporiadku. A v zmluve mat samozrejme to, že čo najomnik poškodí to aj uhradí.

denkatn
autor
29. okt 2020

kedze sa tu vacsina zastala psikov, tak som sa rozhodla dat sancu tomu psikovi, je to 24 za a 8 proti. mam tam vela novych veci, ale je covid, tak pes bude byvat v peknom, dufam ze si to uzije!🙂

hennyinnsbruck
29. okt 2020

@denkatn 👌👌🤩🤩

adalmba
29. okt 2020

@denkatn ❤️

mimkao
29. okt 2020

@denkatn Nie. Nikdy by som svoj byt neprenajala ľuďom so psíkom.

sandrika1986
29. okt 2020

Nie, neprenajala by som byt..

ckatka
29. okt 2020

@denkatn my mame doma psa. Veľkého. 65kg dogu. Viacej cítiť misku s granulami ako samotného psa. Ale kúpeme ju minimálne raz do týždňa a samozrejme všetko sa furt vysava a veľký pes keď sa po pití otrasie, tak to proste prska kade tade.
My sme to vyriešili tak, že sme do metra vymalovali unyvatelnou farbou aka sa napríklad v skole používala a chodbách (Denas sa vola kúpiš v plechovke všetky možné farby my mame bielu a nespoznas), a podlahy mame vinylové ktoré sú vodonepriepustne.
Inak náš pes je nauceny chodiť von a nehody sa jej nestavaju...výnimočne keď sme sa zdržali v práci ale ze extrémne dlho....ze to nevydržala a pustila dnu. Inak bežne psy vydržia kým ich vyvencis.
Pokiaľ si dáš do zmluvy ze napríklad po odchode vymaluju a nahradia všetky škody co pes urobí...resp necháš si depozit povedzme vo výške 2 mesačných najmov na pripadne škody...to musí stačiť...A nevidím tam problém. Všeobecne psickari majú dosť obmedzené možnosti podnájmu...preto zvyknú tolerovať aj vyšší depozit resp trosku vyšší nájom, hlavne ze majú kde bývať.
Môžeš im napríklad povedať nech dajú misky na balkón /do kúpeľne...to sa dobre umyje a nemáš zafrkane steny. A ak tam máš nábytok, tak povedať že pes nesmie na nábytok, resp budú ho tepovat na vlastné náklady a podobne.

Ja by som to prenajala určite...ale predtým by som sa s nimi keď tak stretla aj so psom a spravila si obraz...ci sú to ľudia ktorí sa ku psovi správajú normálne ako ľudia ku psovi, majú ho vychovaneho...alebo to majú za bábätko ktoré s nimi spáva v posteli pomaly...A podla toho spisala zmluvu.

marrilyn
29. okt 2020

@reagujempsychpo presne tak, psa sme si vychovali a nemame s nim teraz ziaden problem.

lujza123
29. okt 2020

@denkatn ťažko povedať, nieje pes ako pes. Mala som psov v byte, keď sa pravidelne vencili, kupali, kefovala srsť a boli vychovaný tak absolútne žiadny následok to na byte ani nábytku. Samozrejme na gauč ci nebodaj do postele nesmeli.
Ale mat tam psa co sa kľudne vykadi na sedačku to v žiadnom prípade. V tomto pozor na Yorkshirov, to plemeno zato nemôže ale okrem toho ze ma rýchlu tráviacu sústavu a citlivý žalúdok sa veľakrát sa dostanú do rúk ľuďom čo to s nimy nevedia takže cikaju, kakaju kade tade.

Keby mam záujemcov o byt so psom asi by som chcela vedieť co je to za plemeno, referencie z predchádzajúceho podnájmu (telefonicky kontakt), do zmluvy by som uviedla že pes nesmie na sedačku, postel a navýšila depozit. Zas viem od známych aký je problém zohnať podnájom so psom takže ti ľudia vedia byť veľmi vďačný a naozaj dávajú na zariadenie pozor.

A korona, nekorona bez osobného stretnutia by som nič neprenajala

stanzi
29. okt 2020

@denkatn Myslim ze najlepsie to napisala @kittykat22 🙂 Podla mna vobec nejde o to ci pes ano alebo nie, byt ti mozu uplne rovnako znicit aj deti alebo dokonca aj mladi slobodni ludia. Ak ho naozaj chces prenajat, musis sa na to pozerat ako na obchod a odosobnit sa. Ak mas v byte veci ku ktorym mas citovy vztah, nenechavala by som ich tam, vzala by som ich so sebou do noveho byvania a kupila za ne lacnejsiu nahradu. Byt sa proste byvanim opotrebovava, aj ked si ludia davaju pozor... Ja som tiez po skole byvala v najme, na byt som davala naozaj pozor dovolim si tvrdit...ale teda som rada ze som nemala domacu ktora by riesila kazde skrabnutie sedacky 🙂 Netvrdim ze ty to budes robit samozrejme, nepoznam ta, ale z tvojich prispevkov mi to vyznelo ze si na ten byt az moc naviazana...

viki128
29. okt 2020

Ja určite nie.. Je to pes a do vnútra nepatrí.. To je len môj názor, no podľa mňa je to zviera, a je ti hnusne mať dnu.. Všade budú chlpy

renatka08
Autor odpoveď zmazal
natuska87
29. okt 2020

@renatka08 Tu ide o psa...

denkatn
autor
29. okt 2020

@stanzi mam citovy vztah bohuzial, lebo som tam malovala steny, napr. v obyvacke takou modernou striebornou farbou so vzormi, to aj kamaratka povedala ze sa mi podarilo, vela inych veci sme tam porobili. Tak v tom zmysle, ze ked na niecom makas miesto aby si si po veceroch oddychoval a potom sa mas pozerat ako sa to zdevastuje za kratku dobu, to je utrpenie.🙂 ale uz som poslala navrh tomu panovi so psom, lebo obhliadky sa nemozu robit a peniaze na splatky treba. takze to nejako prezijem, mozno bude teda vychovany. keby nebol covid, tak mozem ist napriklad ja k nim a potom ich spoznat, ale ja mam doma dieta, choreho otca, na ziadne stretnutia naviac nemozem chodit. ked ostatni odhlasovali, risknem to, ze pes bude dobry!🙂

renatka08
Autor odpoveď zmazal
hennyinnsbruck
29. okt 2020

@denkatn akého psa ma? A ca koľko rokov ma pan? Len tak Info 😊

denkatn
autor
29. okt 2020

@renatka08
@natuska87 nehadajte sa prosim, mne to aj tak pomohlo si precitat vela nazorov, dakujem vsetkym, lebo ked sa neviem rozhodnut, a vypocujem si vela, tak uz sa mi nejaky pocit z toho vytvori. takze pes si uzije pocas covid pekne zariadeny moderny "nadizajnovany byt🙂 a ked nieco spravi! po covide budem rekontruovat! doba je zla, niektorym to vobec nevychadza, ja som chcela tam mat zahranicneho manazera🙂, miesto toho tam bude byvat pes, ale mozem byt rada, ze nebude vypadok!

denkatn
autor
29. okt 2020

to je este predtym ako som tam dorobila tu stenu, tymi farbami

denkatn
autor
29. okt 2020

@hennyinnsbruck psa vam poslem na fotke tiez, je velky ten pes, pan ma okolo 30, asi programator alebo nieco s pocitacmi, zevraj ma dobru robotu, tak asi bude aj zodpovedny, ked je v praci dobry..

stanzi
29. okt 2020

@denkatn Drzim palce, nech to dobre dopadne 😉🤞

natuska87
29. okt 2020

@denkatn nehádame sa...

Strana
z3