icon

Ako bezpečne pripevniť odkvapovú rúru?

25. sep 2024

Dievčatá poraďte,Valo méte pripevnené rúry od práčky?
Bývam v nájme prebrala som byť po bratrancovi. Hadica je zakvačena na umývadle a furt padá, bojím sa že vytopim susedov. Volala som bratrancovi vraj v živote neprial. Volala som majiteľovi vraj nikto.predo mnou nemal problém s tým.

chrobak7
25. sep 2024

Stačí kúpiť za pár eur sifón s napojením na práčku a tú hadicu z práčky zapojiť priamo do sifónu. Nem treba sa potom báť, že by hadica vypadla a vytopila byt.

https://www.obi.sk/sifony-pre-umyvadla/alcadrai...

Alebo stačí len zapojiť takýto medzikus, ak tam máš priestor:

https://www.obi.sk/pripojky-pre-sifony/alcadrai...

autor
25. sep 2024

@chrobak7 pod umývadlom je skrinka
Asi takato, nie je tam miesto

https://www.xxxlutz.sk/p/xora-skrinka-pod-umyva...

madeincssr
25. sep 2024

To je bezna kupelnova skrinka, do ktorej sa niektory zo sifonov s pripojkou pre vypustaciu hadicu z pracky vojde. Len k tomu treba privolat instalatera, alebo nejakeho sikovneho znameho (resp. technicky zrucnu znamu). Samozrejme bude treba hadicu solidne trasovat a kadesi musi do tej skrinky vchadzat (otvor alebo vyrez). Ak to ma byt solidne spravene, je to praca na dlhsie, nie len sup-sup.

aalt
25. sep 2024

Su prisavky na hadicu, zacvaknes na hadicu a pricucnes napr. na umyvadlo aby drzalo. Ohyb asi mas, ten zvykne byt s kazdou prackou.

autor
25. sep 2024

@madeincssr okrem toho vrchného otvoru nie nie ďalší otvor pre hadicu. Brat povedal že treba sekať. Nechcem som poškodít cudziu skiňku. Už som aj úvode písala. Kontaktovala som majiteľa aby to dal spraviť jeho odpoveď bola : zatiaľ to nikomu nevadilo tak to nechce dať spraviť

autor
25. sep 2024

@aalt ohyb to je ten kus plastu v tvare U? To mám ale keď práčku zapnem, ide zmýkanie tak pračkou len tak mykne a hadica je v momente na zemi

h2
25. sep 2024

Nemôžeš to celé odfotiť? Takto sa ťažko radí.

autor
25. sep 2024

@h2 čo konkrétne skriňu? Umývadlo? Rúru? Odfotím, len teraz nie som doma.

aalt
25. sep 2024

Ano to som myslel. Tak len tie prisavky, alebo pripevni nejak hadicu o kohutik 😉 Su aj uchytky, ktore vies priskrutkovat napr k tej skrinke (ak je kde) a majitel dovoli, ak neveris prisavkam. Ale tie ak das viacej, tak by mohli byt celkom spolahlive. My sme mali vzdy spraveny odtok na pracku, maximalne som videl do vane cez to U-cko.

h2
25. sep 2024

Ideálne všetko. Ako je tá rúra upevnená na umývadlo a ako vyzerá sifón pod umývadlom...

aalt
25. sep 2024

Ak ma sifon v skrinke, tak samozrejme ju bude musiet pri prani mat otvorenu.

autor
25. sep 2024

@aalt áno sifón je v tejto srinke

autor
25. sep 2024

Tak toto U čko je už tak ohnuté že tú rúru pravdepodobne neudrží, pri upratovaní som pri vodovodnom kohútiku našla taký kúsok nite, čo som si myslela že sa len niečo odpáralo ale pravdepodobne bolo Učko priviazané o kohútik aby nepadlo.
@aalt nechávať otvorenú skriňu mi pripadá rovnako cez...ako priviazať motúzom

aalt
25. sep 2024

Kup si tie prisavky.

madeincssr
25. sep 2024

@aalt: "Ak ma sifon v skrinke, tak samozrejme ju bude musiet pri prani mat otvorenu." - nie, treba tu skrinku otvorit a preskumat. Pravdepodobne bude (aspon v hornej casti) bez zadnej steny, aby tam vosli podumyvadlove instalacie (uzatvaracie ventily na studenu aj teplu vodu s opletanymi hadickami). Potom sa kupi prackova vypustacia hadica (alebo jej predlzovacka) vhodnej dlzky, ktora po zemi pride za skrinku, zozadu vojde do nej a pripevni sa do na to urceneho (noveho) podumyvadloveho sifonu (s vyvodom na pracku).

autor
25. sep 2024

@madeincssr skríňa je prisrôbovaná o stenu, ,,uzatvaracie ventily na studenu aj teplu vodu s opletanymi hadickami,, tak 100%nie sú iba ten sifón. Vodovodný kohútik vychádza zo steny, obkladačiek, samostatný uzáver vody je iba pri prácke potom pri wc. Nie je možné tú skriňu odsunúť, preto brat povedal že treba sekať

autor
25. sep 2024

@aalt vieš dať foto? Kde to kúpim?

aalt
25. sep 2024