Recenzie a odporúčania na presso stroj
Ahojte viete poradiť nejaký dobrý presso stroj? S ktorým ste vy spokojný. Poprípade nejaké plusy a mínusy toho výrobku. Ďakujem.
@maddie1711
Plno automaticky. Ďakujem
Tak žiaden ,niaky plnoautomatické ti nespraví takú kávu ako pákový a ešte potrebuješ kvalitnú kávu
@minenkaa
Aha to som nevedela. Myslela som že to je to isté.
Nemyslím aké pákový za 100€
@minenkaa
A pakovy viete poradiť? A áno viem že kvalitnú kávu, viete poradiť aj tu?
@minenkaa
Áno to mi je jasné
https://pakove-kavovary.heureka.sk/delonghi-la-... Masinku máme túto a lacnejšia káva táto a idem ešte pozriet čo som objednávala ,inak aj popradská káva je výborná teraz pár týždňov dozadu sme kupovali
@minenkaa a môžem sa len zo zvedavosti spýtať prečo sú horšie plno automatické? Bola som v tom že na Tom nezáleží
A ďakujem
@minenkaa
Na pakivom sa treba vybaviť na tom ,aby ta káva bola presne to čo človek potrebuje ,nielen stlačiť gombík ,jemnosť mletie,množstvo namletej kávy aká bude teplota vody,každá káva sa melie na inú veľkosť a to treba napríklad na pakovom všetko pri každej káve nadstavil .Moj muž z každej kávy čo ma novú pije najprv presso a podľa to už vie či bude pusť viac presso,kapučíno ,či s medom,bez,alebo kandizovaným cukor
Ak nemate nejake vysoke naroky, pripadne ste doteraz stroj nemali a chcete nieco lepsie, pohodlne, tak delonghi magnifica s. Je to fajn pomer cena vykon, viaceri v okoli maju a v podstate spokojnosť. Roky funguje. Sem tam len zmenite hrubosť mletia kavy ( ked kúpite inu kávu nez naposledy ste sypali) a precistite kavovar (da signál a na YouTube najdete návod)
A kava napr od zlate zrnko, coffeein, velke zaluzie, milenial cafe. Len si najst druh aka bude chutit (ci kyslejsia, ovocnejsia, karamelova, horká,..)
Ako sa píše vyššie záleží od náročnosti. Predpokladám že do domácnosti nepotrebuješ profi stroj. Normálny konzument kávy nerozozná rozdiel medzi jednotlivými strojmi pokial to nie je totálny smejd. Na kave ti najviac chuti okrem samotnej kávy robí voda, ak máte tvrdu iba bude kyslá. Čo sa týka kávy, my kupujeme trieste.
@minenkaa a na automate to nenastavuje?
Ak sa ti chce bavkat s pakovym tak je to dobra volba, ale automaty dnes robia dobru kavu . Zalezi co pijete. Ak nepijes ciste male presso ale kapucino kavu s mliekom latte....tak jednoduchy automat s napenovacom v jednom uplne staci. Taky za 600-700e urobi aj dobre presso.
No my sme nad tým rozmýšľali a aj tak sme rozhodnutý pre plnoautomaticky, takže ak máte tipy, prípadne ich máte doma a ste s nimi spokojný, tak sem s nimi 🙂
Nebojte sa ísť do kávovarov ako delonghi, phillips, jura, Siemens a potom vyberajte už len podľa toho čo od daného kávovaru očakávate (príprava kávy jedným tlacitkom, pamäť, spôsob čistenia, kde vám vyhovuje umiestnenie nádržky na vodu a rovnako jej objem, možnosti mletia, atd atd.,) niekto je náročný používateľ a potrebuje kávovar za 1000€ na 2 kávy denne a niekto chce len kávu. Ja mam konkrétne tento, denne sa na ňom spraví 10-12 kav a nemám voči nemu ani jednu výhradu. Hlavne keď odíde, nemusím riešite servis ale za tie prachy rovno pôjdem kupit nový ….
Za isto Kávovar Philips 5400.

Záleží či chceš plnoautomaticky alebo pákový stroj. Takisto na akú kávu to budeš využívať. Pokial pijes Caffee latte alebo capucino potrebuješ iný typ stroja ako napríklad ja čo pijem vždy len malé čierne espresso. My mame phillips som spokojná (funguje) predtým sme mali roky rokuce krups (tiež som bola spokojná)