Recenzie a skúsenosti s protislnečnými fóliami
@mama4444 moj nazor - ucinnost je skor taka pocitova (ze slnko dovnutra menej "prazi" a/alebo menej pohladov zvonka), lebo nejaky 1 - 1,5°C objektivne clovek az tak nepociti ako uzasny chladok.
Nemozete dat vonkajsie zaluzie alebo nejake vonkajsie screeny (ako su na Veluxy; tie v praci na stresnych oknach pomahaju citelne).
@madeincssr neviem co mam praveze dat , vy byte mame velmi horuco ( prezili sme zatial 3 roky ) ale je to horsie a horsie a na Klimu sme alergicky a vonkajsie zakuzie zevraj nepomozu a to b bola stale tma v byte
@madeincssr neviem co mam praveze dat , vy byte mame velmi horuco ( prezili sme zatial 3 roky ) ale je to horsie a horsie a na Klimu sme alergicky a vonkajsie zakuzie zevraj nepomozu a to b bola stale tma v byte
@mama4444 ja ich mám, trochu zadržia teplo, nemám okná až tak neskutočne rozpálené ako bez nich, ale aj tak som túto jar dala nainštalovať klimatizáciu.
@mama4444 zatemnovanie z vonkajsej strany je najrozumnejsie, ale treba postupovat takto: v noci odtemnit a vetrat (co najviac vychladit miestnost), rano hned uplne zatemnit a ked je vonku slnko/teplo (cez 25°C), uz nevetrat - tym si len pustate dalsie teplo dovnutra. Podla mna aj farba zaluzii (nejaka strieborna) moze trosku tepla odrazat a o to menej teplo kumulovat.
Klimu by ste mohli pouzivat tak, ze vyklimujete a vypnete. Najma pred spanim v danej miestnosti sa mi to osvedcilo.
@mama4444 ...vyhodou dobrej klimy je, ze vzduch zaroven odvlhcuje (clovek sa prestane potit a pocitovo je to lepsie, hoci by aj vzduch bol este malo vychladeny).
Alergické komplikácie hrozia pri klimatizáciách, ktoré nedisponujú technológiami na elimináciu alergénov a samočistenie vnútorných súčastí. Rozdiely v tomto ohľade môžu byť medzi jednotlivými výrobcami zásadné. Ak vás trápia alergické ťažkosti, neznamená to, že nemôžete v domácnosti používať klimatizáciu. Ak zvolíte výrobcu, ktorý ponúka zariadenia so zreteľom na zdravie, môžu sa vaše alergické prejavy aj zlepšiť.
Tieto klimatizácie sú koncipované s ohľadom na zdravie ako jednu z hlavných priorít. Klimatizácie od triedy Easy až po najvyšší rad Energy PRO Plus obsahujú funkcie a vlastnosti, ktoré v rámci starostlivosti o čistý vzduch zohľadňujú aj alergie a dráždivé častice zachytávajú, prípadne úplne eliminujú.
My máme takúto klimatizáciu a je to ok.
Fólie máme tiež vo vstupnej predsieni nakoľko je z väčšej časti sklenená a sme spokojní, v predsieni nie je tak teplo ako predtým, ale nie je to riešenie pre celý bytový priestor
@mama4444 zatemnovanie z vonkajsej strany je najrozumnejsie, ale treba postupovat takto: v noci odtemnit a vetrat (co najviac vychladit miestnost), rano hned uplne zatemnit a ked je vonku slnko/teplo (cez 25°C), uz nevetrat - tym si len pustate dalsie teplo dovnutra. Podla mna aj farba zaluzii (nejaka strieborna) moze trosku tepla odrazat a o to menej teplo kumulovat.
Klimu by ste mohli pouzivat tak, ze vyklimujete a vypnete. Najma pred spanim v danej miestnosti sa mi to osvedcilo.
@madeincssr dakujem ❤️

@mama4444 moj nazor - ucinnost je skor taka pocitova (ze slnko dovnutra menej "prazi" a/alebo menej pohladov zvonka), lebo nejaky 1 - 1,5°C objektivne clovek az tak nepociti ako uzasny chladok.
Nemozete dat vonkajsie zaluzie alebo nejake vonkajsie screeny (ako su na Veluxy; tie v praci na stresnych oknach pomahaju citelne).