Robíte už vianočné upratovanie?
Ahojte, robíte už vianočné upratovanie? Ale kedy zvyknete? Ja sa teším na Vianoce, vtedy ma aj viac baví upratovať,tak zvyknem tak riadne upratať práve pred Vianocami. V lete alebo na jar sa mi až tak nechce. Muž hovorí,že však máme upratané stále, ale tak treba raz za čas úplne do detailov. Ako to máte vy?
Nerobím veľké upratovanie upratujem tak ako vždy.Mna obchádza stres, keď počujem, že niekto vyberá z kuch.linky taniere, pretiera všetky poličky všetko triedi...Pamatam si ako dieťa som chodila k babke a lestila Sidolom, umývala krištáľ s Diavou pretierala zárubne🙂
Okná som umyla pred mesiacom a ostatné len bežné poupratujem
Ja som zatiaľ upratala na komplet kuchyňu, všetko som povyberala, vyumyvala, prach utrela, spotrebiče riadne vyčistila, keďže mam 18 mesačneho drobca, tak môžem len keď spi a k tomu ešte prvacka, takže čomi niekedy trvalo pár hodín, musím rozložiť do viac dní, ale tiež ma to viac baví pred Vianocami, ako bežne cez rok! Ešte na čaká toho veľa, ale hádam postíham, a keď nie, svet sa nezruti! Tento rok sa chystam aj piecť, koláče neobjednávam, takže som zvedavá ☺️
Upratujem celý rok takže na vianoce sa nemusím zodrať... A ano celoročne cca 1x za mesiac umyjem okná a vyutieram prach v skriniach ostatné robím bud denne alebo 1-2x za týždeň.... A ano mam aj malé deti 1.5r a 7r....
😂 😂 ja asi budem za lenivu, ale ja mam.najlepsi darček k meninám (sebe od seba) upratovačku 😂😂😂
Jedno doobedie vydrhne kúpeľňu a kuchyňu, druhé doobedie zhodli zaclony umyje okná a poumyvat všetko, čo stihne. Zatiaľ operiem záclony a všetok textil, a keď odchádza tak zavesi záclony a zotrie podlahu. Je to raketa takže reálne za dva dni mam spravené. Všetko sklo slahnem do umývačky a koberčeky do práčky. Dokonca malý koberec z detskej mi vojde do práčky.
Ja jej inak pomáham...ja si riešim predmety a veci ktoré treba vytriedit a povyhadzovat /upratať, príp detské skrine (ako rastu, to mam raz za tri mesiace na pol dňa).
Mam psa a dve malé deti (skolkara pre koronu skoro furt doma...A toho už nemôžem odbit tým že mu pustím rozprávku furt) a muža vkuse v práci, takže to riešime takto.
Na všetko som sama takže platiť raz za čas upratovačku mi príde ako dobre investované peniaze.
počuješ tie mamine slová: pozri sa, aká je to špina a prach, čo to neutrieš? Alebo máš málo roboty, tak Ťa naučím, ako si ju spraviť.
No asi tak 🙂 Ani ja to velmi neriesim ci idu Vianoce alebo nie, snazim sa mat doma stale rovnako pekne upratane 🙂
Už pomaly robím, okná umyté a teda poriadky v skriniach som porobila, vytriedila a povyťahovala už vianočné ozdoby a teda inak si veci upratujeme každú chvíľku takže nemám nejaké problémy, žeby mi to veľké upratovanie zožralo veľa času.

Ja za normálnych okolností upratovanie nenávidím. Ale nakoľko ťahám dve firmy a muž dve práce, nehrozí, že by som sa mu venovala (upratovaniu, nie mužovi. Hoci... No, nič) A tak ma celkom potešil ten troj týždňový lockdown, lebo tak akurátne stihnem všetko pripraviť na Vianoce. Vrátane oprasenia domácnosti, lebo už aj pre mňa, bordelara ležérneho, je už hodne zanedbaná... Takže u nás tento rok výnimočné vianočné upratovanie bude.