Robotický verzus bezdrôtový vysávač
Odhliadnuc od €, ktorý by ste si vybrali?
@dori2 to si mi moc nepomohla 😃❤️
Jednoznačne sa prihováram za robota.
My už vlastne ten klasicky ani nemáme, nie je dôvod. Doporučujem s laserom.
My sme investovali do robotickeho s mopmi a so stanicou kde sa tie mopy priebezne chodia prepierat.
Je to pre mna tretia revolucia v domacnosti (po umyvacke a susicke).
🙂 no co ti poviem. ja neznasam smeti. ja tym rucnym aj 20x denne prebehnem len tam kde vidim. robota postam pravidelne ale na suvisle upratovanie 🙂 oba typy mam trocha lepsie stroje
@euie ahoj ktory konkretne mas ? Chcela by som taky ktory sa sam vycisti a aj vyprasi tu nadobku.
@euie to si vystihla🙂 Ja som si tiež povedala, vitaj v 21.storoči:) bye bye manuálne vysávanie. A to máme v dome prípravu na centrálny vysávač, sle keď som si predstavila tu dlhu rúru, že sa s niu mám vláčiť po dome, hneď som to zrušila😀. Toto zapnem, vyčistí mi celý dom od prachu, smetia, vlasov, ja to každému
Odporúčam. Len kamoska kúpila ETA bez lasera a to je naprd, to sa len tak motá bez cieľu. To nie.
Ja mám tento, starší model, tento je novší , môj ma uz 2 roky
Jednoznačne robotický, my máme Roborock S7 MaxV ultra a je úžasný. Absolútne neľutujem tie eurá, čo sme zaň dali. U nás je klasický využitý len výnimočne, robotický ide denne, keďže máme 3 deti. Povysáva, pomopuje krásne, nenecháva čmuhy, sám sa povysáva. Cez aplikáciu sa dajú pekne nastaviť buď jednotlivé miestnosti, alebo celé prízemie. Aj potme si poradí a nikde neblúdi. Pre mňa naj pomocník v domácnosti aj s myčkou 🙂
@reddflowerlife ano, presne tak to robi. Pravidelne preperie mopy a nazaver vysype smeti. A potom len este pocujem ako tie mopy tichucko fenuje.. svetova vec. Dom poumyvany najednotku, bez cmuh. U nas bola priorita kvalitne mopovanie. Mame roborock revo.
Predtym sme mali roboticky dreame d9, tiez kvalitne navadzany cez apku, ale je to 100 a 1. Tento novy mame 2 mesiace a este sme nemuseli umyvat podlahu. Predtym sme aspon raz do tyzdna umyvali s klasickym mopom alebo s parnym.
@sazumak presne, suhlasim.
Pre autorku aj vsetky upratovacie maniacky - nie je roboticky vysavac ako roboticky vysavac, je naozaj velikansky rozdiel vo vysavaci za 200-300 e vs 800 so stanicou kde sa vycisti a operie rotacne mopy.. porovnala by som to za mna ako skok od metly ku klasickemu vysavacu. A asi by som ani sama neverila, keby som to nemala odskusane doma.
Je jasne ze niekedy rozpocet nepusti, na druhu stranu ak je moznost, urcite odporucam ist do vyssej verzie.
@sazumak ahoj pises ze cele prizemie.. cize predpokladam ze mate poschodovy dom.. na poschodi mas iny eoboticky? alebo ho prenasas hore ?
Mame klasicky aj roboticky. Iba roboticky by som teda nechcela. Nepovysava celu plochu bytu, kedze ma v podoryse zakazane zony (napr obchadza gitaru na stojane, ina citlive veci). A vyzaduje ciac udrzby ako klasicky vysavac, aj ked ma stanicu, kam vysype prach. Lenze pozerie kable, vlasy a namotaju na metlicku. A to mame top model Roomba. Teda bol top pred cca 3 rokmi ked sme kupovali.
Za mna teda ako doplnok na bezne povysavanie rozhodne ano, ale nie ako jediny vysavac.
@euie Ja budem potrebovat aj tycovy bez kabla na povysavanie schodov.. mam poschodovy dom a zas si neviem predstavit prenasat ten roboticky cez schody hore… na poschodie.. cize asi to vyzera na roboticke vysavace samostatne na kazdom poschodi a este aj tycovy na balkon a schody a tak🤣
@reddflowerlife ja to uplne rozumiem, u nas mame asi vsetky vysavace ake sa daju vymysliet (klasicky, tycovy, roboticky, parny, tepovaci) a vsetky vyuzivame viac alebo menej.
@reddflowerlife Neprenášame, tam pekne dievčatá vysávajú 🙂 Ale nechce sa im 😍 No napr. na poschodí vysávame omnoho menej, stačí 1-2x týždenne. Viac sme na prízemí. No je fakt geniálny. Už sme s manželom vraveli, že časom našetríme a kúpime aj tam. Ono by to bolo zložité prenášať, lebo my napr. dávame vysávať a mopovať naraz. A on si chodí vyžmýkať tú handričku, teda nejako si ju čistí. Ako mopuje to prízemie, tak ide viackrát a to by sme museli vynášať aj tú celú stanicu. Aj sa sám vysáva, nádoba vydrží dlho, nesmrdí to. Aj súčiastky nám vydržali rok, teraz sme objednali nové z Aliexpressu, tak som zvedavá, či sadnú, ale boli tam za super cenu. Uvidíme, ako dlho vydrží, ale ako píše euie, do kvality sa oplatí investovať. Kámošky mali lacnejšie verzie (cca 400-500 eur), aj rovnakú značku a menili, lebo napr. vôbec nevyužívali na mopovanie, nechávalo im to čmuhy.
Mám iba robotický.. a neviem si pomôcť ale viacej sa mi páči ten, ktorý povysáva bez roboty, ako bezdrôtový ktorý musím vybrať a s ním "pracovať" 😂
Za mňa tieto lacnejšie verzie nie, my sme hneď šli do vyššej rady. Ako som písala, kamarátky mali aj za cca 400 eur a zanechávali čmuhy. Ak mám mať robotický, čo nepovysáva a nepomopuje poriadne, tak si radšej kúpim poriadny klasický vysávač. My máme Roborock S7 MaxV ultra a tam si to všetko robí už samo. Len raz za čas sa staráme my. Alebo ako písala euie, tak Roborock revo, niečo také. Nám napr. aj povysáva, pomopuje celé prízemie, nemusí sa dobíjať medzitým a to máme veľký dom. Krásne trafí do stanice, aj v noci potme. Nikde nenaráža...
@sazumak A ma aplikaciu? Daju sa nastavit izby a zony kde nesmie ist?
@sazumak A aj si sam vycisti tie handricky aj vysusi?
@reddflowerlife Áno, všetko sa dá nastaviť. Ja mám aj osobitne každú miestnosť, aj celé prízemie naraz. Keď dovarím, tak si dávam prebehnúť kuchyňu. Všetko si vyčistí a tá handrička nám vydržala fakt dlho, až rok. Teraz sme objednávali náhradné z Ali, ale veľké množstvo toho, aj kefa a za 30 eur asi.
Dievcata, nechcem mudrovat, ale niektore tu pisete o "len robotickom v domacnosti" a za dost lacne peniaze. Vysavac sa nevybera podla toho, ci ma hadicu, alebo vysava sam alebo ma tyc🙂Hlavny je VYKON.Sací výkon robotických vysávačov je zvyčajne zlomkom sacieho výkonu vysávačov klasických. Kým pri nich sa stretnete s hodnotami okolo 250 W, pri robotických vysávačoch hodnoty začínajú na 20 W a končia niekde pri 60 W. Nehovorím, že niektore topky za 1000 Eur a vyssie sa nedaju porovnat so sacou silou klasickeho, ale ked som pozerala vykon svojho Dyson klasickeho a niektorych,co ste tu propagovali robotickych ,tak dovi dopo, mate doma asi zostatkovy prach, o ktorom ste nechyrovali...zo spotrebitelskytest.sk:
Dokáže robotický vysávač plne nahradiť klasický model?
Určite nie. Robotický vysávač je vhodný skôr na doplnkové upratovanie, ak máte doma psa či máte prašné prostredie. Ako o alternatíve môžete o robotickom vysávači uvažovať v prípade, že máte doma minimum nábytku, tvrdé podlahy a veľké priestory. Sú to síce skvelí pomocníci, počítajte však s tým, že ich výkon i kapacita sú len zlomkové oproti bežným vysávačom, ktoré obsluhujete vy. Z toho dôvodu sú robotické vysávače vhodné skôr na upratovanie menšieho množstva nečistôt v pravidelných intervaloch 1 – 2 dni.
@zuzinabila zuzi,vyskúšala si už niekedy robota? Lebo ja som ho vymenila za centrálny vysávač, ktorý jw vbudovany v dome a ma super výkon. Proste vývoj ide dopredu. Ten robot je otázka či vôbec potrebuje taký výkon, hýbe sa pri zemi, je to asi iné, ako keď to musí vytiahnuť cez šnúru do nádobky. Ja som v lete mala mesiac robota v oprave, napriek tomu, že sme vkuse vysaváli manuálne, dom bol plný prachu, všade na nábytku bol. Robot vojde po posteľ, sedačku atd, dennodenné mi vyzbiera celú násobku prachu , ktorú vôbec nevidím. Ale vzduch je čistejší a netreba vôbec utierať prach. Skús si požičať robota, uvidíš o čom hovorím. Ozaj treba vyskúšať.
Robotický
@slniecko5 len robotický určite nie. kombinácia robotického a klasického je uplne v poriadku, overene...viem, ze sacia sila klasickeho funguje na inom principe, kedze otvor robotickych je dolu pri podlahe. to nic nemeni na tom fakte, co som vyssie pisala.alebo potom roboticky vyssej rady, ako tu niekto spominal, v cenach od 1000 vyssie.ale myslim, ze zhoda tu bola, nie som jedina, co pise tento nazor...autorka tu pridala fotku robotickeho za 229 Eur, ten urcite nezvladne odprasenie domacnosti ani nahodou.
@zuzinabila inak, ak by si mala cestu okolo a chcela ho vyskúšať, kludne rada pozíciám. Vyskúšaš sama, uvidíš, urobíš si názor. Tiež som si najprv takto požičala.

ja mam aj aj. ich vyuzitie je u nas 50:50