icon

S akou práčkou ste spokojné?

weron13
24. aug 2021

Ahojte prosím poraďte mi pri výbere novej pračky🙏 Chcela by som spredu plnenú a nech je na 9 kg prádla na internete je ich veľa a mám dilemu😅Uvažujem aj nad parnou. Môžte mi poradiť konkrétnu značku a aj typ s akou ste spokojne? Ďakujem

fatima99
21. dec 2021

@tumira presne, najmenej otacok davam asi ked periem tenisky, tie nemusia byt nejako vyzmykane, tie preschnu, v pohodicke 🙂

fabrika
21. dec 2021

takze z toho mi vychadza, ze tie velke otacky su vlastne aj zbytocne, ze proste do tych 1000 to bohate staci teda. vsak ono pradlo asi nevyschne ze o pol dna skor, ked sa da viacej vyzmykat, takze je to asi jedno.

simca06022011
21. dec 2021

Podla mna to pradlo na vyssich otáčkach je suchsie, keď ide potom do susicky šetrí to energiu. Vysoke otacky ja davam ked mam plnu práčku prádla, keby som dala poloprazdnu 1600 otacok ostane mi to pradlo takmer suche nalepene na bubne 😂🤦🏻‍♀️ . Inak okolo 1200 pouzivam na bežné pranie, jemne pradlo 900 a menej. Mam pracku kde sa da nastavit aj typ prádla a tam je vtedy presne urcena teplota aj otacky.
Ale teda parameter otacok nepovažujem za nejaky smerodajny pri vybere práčky. To ako povedat ze zbytočne mam teploty po 10stupnoch od 0 po 95, ked pouzuvam iba 40 a 60. Alebo na co 50 programov ked periem 99% na dvoch☺️

bucko555
21. dec 2021

@veronice Indesit mám už 9 rokov a ani raz nebola pokazené a periem stále

fatima99
21. dec 2021

@simca06022011 to je podla mna uplne jasne, prirodzene, ze bude suchsie, dobre je to na vyssie otacky, ked niekto nema susicku, ze susi si doma niekde a najma v takomto zimnom obdobi keby nebolo dobre vyzmykane, tak by to mohol byt aj problem aby to poriadne preschlo 🙂
Tak pre mna napriklad aj spotreba bola podstatna, ze kolko vody, kolko energie 🙂

veronice
21. dec 2021

@bucko555 tesim sa ze tvoja indezitka fici ako ma 🙂 napisala som nasu skusenost a skusenost opravara ktory za tie dlhe roky co to robi vie zhodnotit ktora pracka sa ako kazi 👍

bucko555
21. dec 2021

@veronice babka ju má tiež 5 rokov a zatiaľ tiež bez problémov .....ale tak musí sa kus vydarit aj tak jak je to aj pri aute aj pri všetkom....naši kúpili mycku Bosch že šak reku lepšia značka a po pol roku pokazená

sanssa
21. dec 2021

@veronice to sa vobec neda nejako odhadnut, je fakt, ze ja tiez uz pozeram skor znacky take s ktorymi uz som mala skusenost alebo s ktorymi znami mali, ze uz mam nejake info o kvalite, o zivotnosti, ale aj tak podstatne su pre mna programy ake pracka ma, co budem vyuzivat 🙂

veronice
21. dec 2021

@bucko555 jasnacka, vsade sa najdu vadne kusy. Ale jedno jej musim nechat ze doprala, vyzmykala a az potom sa pokazila takze este splnila svonu poslednu ulohu 😁👍
@sanssa ano, programy su podstatne, urcite, ale pre mna aj ten nazor opravara 🙂 ja sa mozem spytat zopar kamosiek ale twn opravar sa s tym stretava kazdy bozi den tak ma podla mna lepsi prehlad o kvalite resp. kazivosti jednotlivych znaciek 🙂

sanssa
21. dec 2021

@veronice hej tomu uplne rozumiem, my ked sme kupovali, tak mna zaujimalo aj to ako je to s pripadnym servisom, vies, ze ci neni nejaky problem ku znacke zohnat servisaka alebo nejake nahradne diely, lebo nikdy nevies, treba mysliet na vsetko 🙂

nadejna7
3. jan 2022

uz som sa naucila, ze ktore parametre treba primarne sledovat pri kupe spotrebicov, ale ze aj na servis a nahradne diely by som sa mala zamerat, tak to by mi nebolo veru napadlo.

fabrika
4. jan 2022

@nadejna7 ja to mam proste tak nejak zauzivane, ze su opravari a tym to pre mna hasne. este aj na toto aby som davala pozor, ked sa rozhodujem, co kupim, tak to je uz trochu moc, nie?

zuzzuzi909
11. jan 2022

@nadejna7 tak podstatne je to na com tebe zalezi. Ono pri pracke aj spotreba je podstatny faktor, aspon teda pre mna 🙂

nadejna7
11. jan 2022

fabrika no vsak ja som to presne tak brala. az doteraz :D neviem, ci ozaj je natolko potrebne aj toto sledovat, ked sa kupuje nejaky spotrebic. vsak ked kupujem nieco nove, tak nemyslim na to, ze by sa mi to hned malo pokazit.
zuzzuzi909 no ano, spotreba to je nieco ine ako nahradne diely, s tym suhlasim.

moncurienula
12. jan 2022

tak ono asi tu spotrebu sa vyplati sledovat pri vsetkych spotrebicoch. aj ked tie rozdiely asi nebudu take markantne. ono aj ked si porovnate ci uz otacky alebo programy, tak je to dost podobne.

zuzzuzi909
18. jan 2022

@nadejna7 ale tak kazdy robime a vyberame podla toho, co si myslime, ze je najpodstatnejsie. Ale teda ked som ja vyberala, tak hlavne som uz myslela na to ze aby nam pracka dobre sluzila a roky, aby nam po nejakych troch rokoch nevypovedala sluzbu, lebo teda nechcela by som opat zachvilku nieco nove hladat.

win_gi
18. jan 2022

My sme museli vyberať aj podľa toho, aby sa nám vôbec vošla do kúpeľne :D

evaachesa
18. jan 2022

@sono2 aj my máme AEG a je perfektná, som veľmi spokojná ☺️ nás vyšla spolu s AEG sušičkou na cca 1700€ v akcii a ešte aj cash back. Elektro išlo nenormálne hore..teraz pozerám na cenu a skoro ma vystrelo 😱

sono2
18. jan 2022

@evaachesa nooo mne sa už stihla aj pokaziť na šťastie v záruke oprava by stála 500e
Neviem či som urobila s tou vodnou dobre
Akurát ten segment čo je tam sa uvoľnil zobral so sebou rurku čo podáva vodu a musel sa meniť celý zásobník na vodu/prášok. Takže neviem
Uvidíme. Moja stará whirlpool šla 12 rokov darovala som ju a stále ide ako píla
Ten obrovský bubon ale oceňujem

sono2
18. jan 2022

@zuzzuzi909 lenže to sa nedokážeš ovplyvniť ktorá značka a za koľko dlho sa ti pokazí

sono2
18. jan 2022

@evaachesa A my sme kupovali v rakúsku
Na sk bola už vtedy obrovská cena okolo 100 my sme kupili v akcii za 799 a stovku mínus čiže 699.

sono2
18. jan 2022

Okolo 1000
Ináč som kupovala počítač za 800 dnes a teda priplatila som si štyri roky záruku.
Presne pre túto náhodu
Tu sú opravy nenormálne drahé.
V podstate sa ani neoplatí opravovať

evaachesa
18. jan 2022

@sono2 naša má 2 roky a zatiaľ všetko ok..
Aký segment myslíš? S akou vodnou? Nerozumiem celkom...máš nejaký špeciálny model?

sono2
18. jan 2022

@evaachesa Mám softwater tu z fotky čo si dala rada 9000 tisíc. Máš inú? Lebo táto rada je najdrahšia

evaachesa
18. jan 2022

@sono2 áno presne túto máme ... Ten segment na zmäkčenie vody vám odišiel? 🙄

sono2
19. jan 2022

@evaachesa nie, uvoľnil sa a vopchal sa do rúry ktorá dáva práčke vodu ta sa uvoľnila a tiekla voda tam kde nemala. Trebalo to kompletne všetko vymeniť. Aj technik mi povedal že skoda peňazí tento model. Že to je dobre ked sa perie pri nízkych teplotách, ja periem skôr na vyšších. Nevadí no.

evaachesa
19. jan 2022

@sono2 tak snáď to bola len chyba daného kusu, ale dobré vedieť 👍

laladua
24. jan 2022

@sono2 je to dobre si priplatit ked je taka moznost, je to taka istota a clovek ma na dlhsi cas taky lepsi pocit ochrany alebo akoby som to nazvala. My sme si tiez davali na niektore spotrebice, ale teda pracku mam Philco a s tou problem ziadny, tak perie jako lusk 🙂

flofli
24. jan 2022

@laladua už ju máš dlho? my sme nedávno kúpili sušičku od tejto značky, práčku máme inú. tak reku, či sme sa dobre rozhodli.

sono2
24. jan 2022

@laladua Tak, nemala som doteraz problém
Fakt mi idú spotrebiče roky roky ani nemám spotrebič čo by som mala na reklamáciu v novom sme 10 rokov a všetko šlape.
Takže som neuvažovala že zaplatím prípadne predĺženie. Kupujem z pravidla dlhšie spotrebiče aby to už držalo a výnimka je práčka