icon

Skúsenosti s bývaním na najvyššom poschodí?

eli289
9. jan 2025

Zdravím! Chcela by som sa opýtať na skúsenosti s bývaním na najvyššom poschodí. Plusy, mínusy. Plánujem predaj a následnú kúpu bytu. Už máme za sebou niekoľko obhliadok a najviac sa mi páčia dva byty, oba pod strechou. Bytové domy sú kompletne zrekonštruované a celkom príjemná je aj predstava, že mi nikto nedupe nad hlavou. Ďakujem za každý názor 🙂.

Strana
z2
zaphyra
9. jan 2025

Kedysi som byvala na 12.poschodi v garzonke. Super vyhlad, ziadne dupanie nad hlavou, v zime som nemusela vobec kurit, lebo by som sa uvarila. Nevyhody boli hluk vytahu-aj ked ja som si na to casom zvykla, absolutna sauna v lete-oproti susedia tam byvali s malym babom bez klimy-doteraz nechapem, ze to prezili a priebezne pokazene vytahy (neviem si predstavit taku situaciu s malym dietatom napr). Ale to bola stara bytovka, v ktorej boli dva vchody uplne mimo 🤦🏻 zvysok panelaku krasne prerobeny zvonka aj zvnutra a dva vchody hnusne ako z nejakého ghetta, pretoze tam majitelia neboli schopni na nicom sa dohodnúť. Pokial je v tej bytovke, ktora sa ti paci toto vyriešené-nove funkcne vytahy, zrenovovana strecha, tak by som do toho isla, mne by sa take byvanie pacilo.

portret7
9. jan 2025

@eli289 vela veci bolo spomenutych - strecha, vytah + pre mna dalsie negativum to, te ak by som raz chcela byt predat, tak vela kupujucich automaticky zamieta byty na prizemi a najvyssom poschodi.

ivangeline
9. jan 2025

Ja by som nešla. Sme o poschodie nižšie. Takto som spokojnejšia. ;D

martinadomianova
11. jan 2025

@eli289 mňa by ani nenapadlo bývať na najvyššom poschodí. Nemám rada veľké výšky. Jedine, žeby mal barák 3-4 poschodia.

saxana000
11. jan 2025

@pribinak praveze domaca klima ti vie pri alergii velmi pomoct staci kvalitbejsi filter s cistickou vzduchu nemyl si to s centralnou klimou v kancelarii alebo nakupaku kde filter nevidel vodu mozno aj niekolko desatroci.. poznam rodiny kde davali klimu vyslovene kvoli alergiam.

mandzula
11. jan 2025

Byvali sme na najvyssom 6. a co mne vadilo, tak vecny vietor a praskanie konstrukcie, to vsak mohlo byt tym konkretnym bytovym domom plus nam na terase ako najvyssom bode vecne vysedavali a srali vsetky mozne vtaky. Rano, ked som chcela spat a vsetky sa tam zisli a debatovali, cupitali po plechu zabradlia, by som ich bola...😃

pribinak
11. jan 2025

@saxana000 ja si nemýlim. Mam čističku vzduchu a je to čosi úplne iné ako klíma
Mne ako alergikov klíma nevyhovuje, nepomáha
A takých je veľa

mandzula
11. jan 2025

@pribinak Pripajam sa. Uz len samotne prudenie vzduchu vie byt pre alergiou podrazdene oci velmi neprijemne. To iste plati pre opuchnute a podrazdene dychacie cesty.

pribinak
11. jan 2025

@mandzula no jasne, mna letná klíma zabíja

elera
11. jan 2025

@eli289 byvame na najvyssom poschodi 9te.pocut vytah,ale mame stary,a ked nefunguje slapeme hore.v zime nie je zima ale v lete je horuco a to mame novu zateplenu strechu.pomohli vonkajsie zaluzie a klima.nikto nam nedupe nad hlavou.byvali sme aj na nizsich poschodiach a uz by som nemenila.

jamidea
11. jan 2025

@eli289 do bytu pod sttechou by som sla iba v pripade nedostatku financii. Dovody uz spomenuli ostatne komentujuce. Viac problemov ako uzitku.

katusskaa
11. jan 2025

20 rokov tak byvame, 8.p. panelák. nemenila by som, možno na staré kolená. výťah na medziposchodí, čiže nepočuť. máme svätý pokoj, ticho, kľud. treba overiť strechu, áno, u n ás problém nie je, nezateká. v zime nie je zima, letá riešime klímou zatiaľ v detskej izbe, keďže bývame na juhu Slovenska, teplo je už všade, aj nižšie poschodia. Výťah za tých xy rokov nefungoval len veľmi málo krát, zvládli sme v pohode, aj s kočiarmi atď. vidím na celé mesto, na kopce v okolí.... okolo bytu nám nikto nechodí.

nelka93
11. jan 2025

Celý život som žila na najvyššom. Žiaden hluk ani výťahy nebolo počuť. Teplo bolo, ale to bola jediná nevyhoda

sashulla
12. jan 2025

Byvali sme na 4tom najvyššom poschodí ale dupoty deti sme počuli riadne. Byvali na druhom. Tiež plac deti z prvého. Nikdy nie byt bez výťahu. To sme zistili ze bola hlúposť.

Strana
z2