icon

Skúsenosti s bývaním nad bytovou garážou

sofia0106
23. mar 2025

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či njekto bývate na 1.poschodí s tým, že pod bytom sa nachádza bytová garáž, ktorej vstup je pod oknom bytu?
Zvažujeme kúpu jedného bytu, no nevieme, či nás garáž nebude rušiť, či nebude hrkotať atď…. Ďakujem

marca12
23. mar 2025

@sofia0106 Myslela si byt nad garazou. Nekupovala by som taky byt. Velmi pocut otvaranie garazovej brany

zuzanka.zuzu
23. mar 2025

vaša? také ako bývajú v starých bytovkách? či to je vjazd do spoločných podzemných garáží v novostavbách? lebo to je sakra rozdiel 😀

jeiny
23. mar 2025

@sofia0106 hluk, možno aj smrad z výfukov..

skôr by som nekupila

sofia0106
autor
23. mar 2025

@zuzanka.zuzu vjazd do spolocnych podzemnych garazi v novostavbe

gov
Odpoveď bola odstránená
stellarstar
23. mar 2025

Nie ani za svet

done
23. mar 2025

nielen hluk od brány, tiež hluk od áut a chlad v zime cez strop garáže. Garáže sa nevykurujú na 20 stupňov. V byte budú studené podlahy ak tam nie je podlahové kúrenie.

ivanaks
23. mar 2025

@sofia0106 Ahoj, my sme tak kedysi bývali, presnejšie detská izba bola nad garážou. Autá (štartovanie a pod.) podľa mňa nebolo až tak rušivé, ale škrípanie dverí bolo fakt hlučné a otravné (a hlavne v hociktorú dennú/nočnú hodinu) a hlavne, ten chlad zospodu (bola to najchladnejšia izba v byte, kde sa kúrilo na 5 a stále tam bolo ledva 18 stupňov). Cez noc to stačí, ale niečo ako hrať sa na zemi a nedostať zápal močového mechúra nehrozilo...

amelie2017
29. mar 2025

My byvame nad garazou, ale teda individualnou, nie pre vsetkych obyvatelou bytovky. Aj ked tento chodi hore dole za vsetkych..v garazi ma milion veci na surf a zabudal ju zatvarat, tak si este aj nejaky alarm nainstaloval, ze ked je dlho otvorena..ale nas nastastie nerusi, je nad nou obyvacka, spiaca cast je na druhej strane a tam ju nepocut.