icon

Skúsenosti s bývaním v dome bez kuchyne

9. sep 2024

Neviem sa s tým zmieriť, že najbližších 5 možno aj viac rokov nebudem mat kuchyňu, bývame už skoro 3 roky v dome, ale ledva sme ho dali do obytného stavu tým ze všetko počas toho ako sme stavali išlo neskutočne hore...mam len 3 skrinky a par dosiek akoze linka...vyzerá to otrasne,samozrejme nemáme zasuvky čiže keď používam nejaký spotrebič tak na zemi v podrepe..o tom ze nemáme ani väčšinu nábytku, o plote už len snivat...ale ta kuchyňa má trápi najviac,som na rd čiže varim pre 4 clennu rodinu nonstop...mam pocit ze som jediná na svete, každý hovorí ze kuchyna je základ, ale čo keď na ňu nemáme peniaze, proste bohužiaľ...snažím sa si hovoriť ze hlavne ze mame strechu nad hlavou, ale je mi to strašne ľúto....je to divne? Je niekto taký ešte?

Strana
z7
ailiba
14. sep 2024

Necitala som prispevky, ale docasne sa da kupit aj kuchynska linka z bazosu od niekoho za povedzme 500 eur a tych par rokov bude uplne super. Neviem si predstavit min. 5 rokov takto varit... A este pre 4 clennu rodinu, najma, ked si doma...a uz teraz si z toho nestastna.
Ja som tak varila asi 4 mesiace, ale to sme boli s manzelom (vtedy este nebol manzel), sami, bez deti a chodili sme obaja do prace. To sa dalo.

olivierko229
14. sep 2024

My sme prve dva roky mali jednoplatnicku a tu nalacnejsiu linku z Merkury Marketu, a to len 180 tku. Piekla som v piecke, v ktorej sa kurilo. Potom sme zacali stavat. Az ked sme sa po dalsich dvoch rokoch nastahovali do noveho, nedokonceneho, dokupili sme zas tu istu najlacnejsiu linku. Namiesto jednoplatnicky indukcnu dvojplatnicku 😀. A az rok na to mycku a normalny sporak. Stale to nie je kuchyna snov, ale oproti tomu, co bolo, je to luxus. Ked si na to spomeniem, tak neverim, ale dalo sa, neboli peniaze na kuchynu, tiez trebalo platit milion inych veci. Takze nie si sama, a isto aj po tebe budu dalsie zeny v podobnej situacii. Dokonca, perlicka, sme boli zo zaciatku uplne bez kuchyne, riady som umyvala vo vani, varila na tej jednoplatnicke na obycajnom stole. Asi tri mesiace. Mali sme vtedy 8 mesacne dieta, plne kojene, takze jedlo len pre nas. Jedli sme vela toastov 😄

aandrea9
14. sep 2024

Máš strechu nad hlavou. Co by za tú kuchynu s jednou skrinkou dali ľudia, ktorí sú odkázaní na život v ubytovni. Na tvojom mieste by som fakt dočasne riešila kuchynu z bazosa alebo darovanu.

kristinka92
16. sep 2024

Žena hlavu hore a snažte sa zutulnit si domov ako sa dá! Aj s nula korún sa dá nieco vyčarovať len treba vyhrnut rukávy naozaj! Palety dnes zozenies všelikde, popytajte sa v obchodoch s nábytkom. Z paliet sa da spraviť aj postel, aj záhradný nabytok, jedine čo treba aby muž nebol lavoruky a pohol zadkom, pre svoju rodinu. Bruskou vybrusi, namalujete a fakt to môže byt pekne. Ty so ženským umom už doladis doplnkami. Toto čo poslala baba predo mnou je náhodou úplne super! Snáď nechceš variť na zemi dalších 5rokov. Normálne navrtate, o 5rokov sa zasadruje diera a vybavené. Podstatne je aby ste si spríjemnili život teraz. A muž nech pohne zadkom a nevyplakava že nemá minutu kľudu- keď chcel dom tak s tým mal počítať že na dome furt dačo treba.

danalop
16. sep 2024

@kristinka92 Presne tak. Niekedy aj malé zmeny stačia a úplne to inak ukáže. Ja som mávala stále kade tade niečo na linke a na policiach. Všetko som popratala do skriniek a na police si dávam sezónne dekorácie. Aspoň takáto zmena na začiatok 🙂

Strana
z7