Skúsenosti s dlhodobým užívaním montovaného drevodomu
Ahojte, ste tu niekto, kto má postavený montovaný drevodom, ale ideálne už dlhšiu dobu? Uvažovali sme nad klasickým murovaným domom, no ceny sú brutálne a nemôžme si dovoliť s platmi v našom regióne platiť vyše 1000€ len za hypo. Uvažujeme teda nad možnosťou drevodomu, no som dosť na vážkach, na internete som čo - to prečítala, no stále som trochu skeptická, bojím sa veľmi najmä jeho životnosti, prípadných záplav, škodcov, alebo napr ma desí aj zemetrasenie aké bolo v októbri okolo Prešova, čo popukali riadne ešte aj murované domy. Uvádzajú síce záruku 30 rokov na statiku, no nerada by som pár rokov pred dôchodkom skončila bez bývania 😬
Ceny sú veľmi priaznivé, za tu cenu človek ledva kúpi vybývaný niekoľko desiatok starý dom v pôvodnom stave.
@terry658 Dobre tomu rozumiem, že ste začali bez potrebných povolení? Nebáli ste sa? Ja by som sa asi strachom zbláznila, že dostaneme pokutu.
@terry658 Dobre tomu rozumiem, že ste začali bez potrebných povolení? Nebáli ste sa? Ja by som sa asi strachom zbláznila, že dostaneme pokutu.
@humajnicek nie mali sme všetky povolenia ale trvalo to vybaviť rok. Mali sme všetky papiere priamo od firmy čo nám dom robili a aj tak trvalo povolenie jeden rok.
Ako prišlo povolenie tak do troch mesiacov dom stál.
@henriettak Je to tak, vsade je to proste inac.
@terry658 Jasne, clovek by cakal, ze vybavenie bude rychle, aj ked teda u nas to trvalo asi "len" polroka. Aj tak super, ze firma, s ktorou sme stavali, mala vsetko pripravene, takze ked prislo povolenie, hned mohli zacat stavat. Potom to uz ide rychlo, ked je vsetko nachystane. 🙂
@humajnicek nie mali sme všetky povolenia ale trvalo to vybaviť rok. Mali sme všetky papiere priamo od firmy čo nám dom robili a aj tak trvalo povolenie jeden rok.
Ako prišlo povolenie tak do troch mesiacov dom stál.
@terry658 Za vybavovanie stavebného povolenia ste im dopredu platili niečo mimo tej rezervacnej zálohy co pýtajú? Lebo viem, že zo začiatku sa platí rezervacna zaloha, alebo také niečo. Je v tejto cene už vybavenie stavebka? Dakujem
@terry658 Za vybavovanie stavebného povolenia ste im dopredu platili niečo mimo tej rezervacnej zálohy co pýtajú? Lebo viem, že zo začiatku sa platí rezervacna zaloha, alebo také niečo. Je v tejto cene už vybavenie stavebka? Dakujem
@daniela242 áno v rámci toho nám to vybavovali.
@daniela242 áno v rámci toho nám to vybavovali.
@terry658 ďakujem veľmi pekne -)
Dá sa to aj nejakým spôsobom popohnať? Mám na mysli vybaviť nejaké papiere navyše možno, aby sa urýchlil celý ten proces?
@henriettak Asi zavisi, kde sa o to ziada podla mna. Ci ten, co to vybavuje, to vie vramci rezervacnej zalohy aj nejako urychlit.
@henriettak No, popohnať sa to dá len veľmi obmedzene 🙂 Väčšinou to záleží od úradníkov a od toho, aké majú termíny a ako rýchlo reagujú. Keď máš všetky papiere komplet a dobre pripravené, tak sa to zvykne riešiť rýchlejšie, ale že by si to vedela nejako predbehnúť oficiálne, to asi nie.
@rucka77 Máš pravdu, niekde to ide hladko a inde sa čaká aj zbytočne dlho. Nám napr. povedali, že keďže sme mali v projekte všetko tip-top, tak to len prebehli a schválili, ale iným sa to vie zaseknúť aj na detailoch.
@mirka_a_hrasok my sme presne ten pripad, kedy sa to zaseklo na detailoch, ale nastastie nam s tym poradili.
@bogierka Tak hlavné je, že sa firma zaujíma a má snahu riešiť veci 🙏 Preto stále hovorím, že vybrať si dobrú a spoľahlivú firmu je proste kľúčové. 👏
zatial sme v stadiu, ze mame vybavene povolenia, a mozeme sa pustit do prace. @petranelkova ved to je asi najdolezitejsie, ako som za posledne obdobie zistila.
my uz finisujeme 🙏 velmi sa z toho tesim, nakolko som myslela, ze to tento rok ani nestihneme vsetko nakomplet dokoncit.
ano, skutocne zalezi od firmy, ako sa k tomu postavi, je uplne najlepsie, ked to riesia vsetko oni, teda vsetky tie povolenia, aby ste to uz mali celkom bez starosti. tak to bolo aj v nasom pripade a mali by to tak robit vsetci 😇
@natassha1 tak to je super, že už máte skoro finálnu verziu. Cez zimu môžete pracovať vnútri a na jar sa sťahujete. Či to až tak rýchlo nebude?
@nelinka888 dakujem, hej,presne tak, cez zimu planujeme kompletne dokoncit interier, takze na jar by sme uz realne mohli byvat. firma Dom snov ozaj vsetko dobre pripravila, takze mame pokoj a vsetko ide hladko, len trpezlivost nam este treba 😂
@natassha1 to je jasné, že sa neviete dočkať. Aj už máte premyslený interiér, zariadenie?
@nelinka888 vies co, ten mam premysleny este skor, ako som zistila, ze budeme riesit dom 😀 myslim, ze kazdy ma taku tu svoju predstavu od zaciatku a vie, co sa mu paci, do coho by chcel ist 🙂 rozhodne zemite, prirodne farby 🙂
my uz finisujeme 🙏 velmi sa z toho tesim, nakolko som myslela, ze to tento rok ani nestihneme vsetko nakomplet dokoncit.
ano, skutocne zalezi od firmy, ako sa k tomu postavi, je uplne najlepsie, ked to riesia vsetko oni, teda vsetky tie povolenia, aby ste to uz mali celkom bez starosti. tak to bolo aj v nasom pripade a mali by to tak robit vsetci 😇
@natassha1 to máte drevodom prosím?
@ladygina Teoreticky by už mohli mať hotovo, ak išlo všetko hladko 😉 Ale záleží, či to robili svojpomocne alebo firma, lebo to vie dosť ovplyvniť tempo. Pokiaľ veľmi neprší, dá sa v pohode stíhať omietka aj fasáda, len pri väčšej vlhkosti to niekedy nechávajú preschnúť dlhšie. Podľa mňa už to asi finišujú, tipujem, že fasáda bude hotová každú chvíľu. 🙂
@natassha1 to je pravda, aj ja viem, čo by sa mi kde páčilo, len potom to býva horšie s realizáciou predstáv 😂
@ladygina Natassha písala, že stavajú s Dom Snov. A oni robia všetko nakomplet, celý dom na kľúč. Aj u nás tie finálne práce už išli potom veľmi rýchlo.
@petranelkova nemáš aj nejaké fotky? Rada by som sa nechala inšpirovať. A ste v akom štádiu, teda už bývate?
@petranelkova Aj tie záverečné veci robia oni? Nič ste si napríklad nerobii svojpomocne?
Prosím vás, aj už máte niekto finálnu stavbu, ideálne bývate už v takomto postavenom drevodome? Chcela by som vedieť také tie skúsenosti z každodenného bývania, lebo to zvažujeme, len zatiaľ nie sme presvedčení o drevodome 😉
@marcelik88 Viaceré sme tu už písali o tom, že bývame, podaktorí aj niekoľko rokov 🙂 My takisto a nemám čo vytknúť. Tiež sme na začiatku celkom váhali, lebo sme boli málo informovaní, ale neľutujeme.

@natassha1 Našťastie v tomto u nás istotne problém nebude 😀 Ale tak asi záleží aj od obce/mesta, proste tam zohrá úlohu veľa vecí.