Skúsenosti s dlhodobým užívaním montovaného drevodomu
Ahojte, ste tu niekto, kto má postavený montovaný drevodom, ale ideálne už dlhšiu dobu? Uvažovali sme nad klasickým murovaným domom, no ceny sú brutálne a nemôžme si dovoliť s platmi v našom regióne platiť vyše 1000€ len za hypo. Uvažujeme teda nad možnosťou drevodomu, no som dosť na vážkach, na internete som čo - to prečítala, no stále som trochu skeptická, bojím sa veľmi najmä jeho životnosti, prípadných záplav, škodcov, alebo napr ma desí aj zemetrasenie aké bolo v októbri okolo Prešova, čo popukali riadne ešte aj murované domy. Uvádzajú síce záruku 30 rokov na statiku, no nerada by som pár rokov pred dôchodkom skončila bez bývania 😬
Ceny sú veľmi priaznivé, za tu cenu človek ledva kúpi vybývaný niekoľko desiatok starý dom v pôvodnom stave.
@mirka_a_hrasok čo vás nakoniec presvedčilo, aby ste do toho išli? Lebo predsa, to nie je záležitosť len tak na čas, a o financiách sa tiež baviť asi nemusíme. Vedela by si mi poslať aj nejaké fotky? Poprípade je niečo, čo by si teraz zmenila?
@marcelik88 Môžem poslať do správy, nech to tu nespamujem 😀 A nemenila by som asi nič, možno len to, že sme nešli do toho už skôr, lebo sme si dávali robiť cenové ponuky aj na murované domy, ale bola to v podstate strata času 🙂 Len keby sme to predtým vedeli, však 🙂
@mirka_a_hrasok ak môžem poprosiť, pošli fotky aj mne, rada by som sa inšpirovala 😉 Nikdy nie je na škodu, dať si urobiť radšej viac ponúk a mať z čoho vyberať, ako si neskôr búchať hlavu že čo by bolo keby...
@nelinka888 Jasne, najlepsie si nechat porobit viacero cenovych ponuk a zvazit poriadne, nie ist do prvej moznosti hned. 🙂
My sme mali napríklad pocit, že polovica firiem poslala tie ponuky len tak halabala – nič konkrétne, žiadne detaily, len v zmysle „dohodneme neskôr“. A potom tie seriózne ponuky – tam vidíš presne skladby, značky materiálov, riešenie detailov, dokonca aj to, čo robia sami a čo subdodávajú. Hneď má človek aspoň akú-takú predstavu, čo sa bude robiť.
@petranelkova Akoze subdodavaju? Ze si musis na zbytok hladat inu firmu?
@petranelkova tak takých mám najradšej, dohodneme osobne, alebo ešte lepšie dohodneme za chodu... Však to sa potom môže vyšplhať neviem kam tá celková suma...
@mirka_a_hrasok tak hlavne, že ste do toho išli, radšej s rozvahou, predsa je to záležitosť dlhodobejšia, nie nákup mobilu na 2 roky 😂 aspoň teraz nemusíte ľutovať a rozmýšľať, že ak by ste si dali urobiť ponuku na murované domy, či by to nebolo lepšie.

@henriettak Čo konkrétne myslíš pod pojmom záverečné veci? 🙂 Celý dom, všetko nám robila firma. Akurát interiér a exteriér sme si riešili po svojom, do toho nám už nijakým spôsobom nezasahovali. 😉 Toto už je na vás, ako si poriešite, a tak by to malo byť vždy. Akože vedia odporučiť na to ďalších ľudí, ale záleží na vás, či to aj využijete 🙂