icon

Skúsenosti s dlhodobým užívaním montovaného drevodomu

1. jan 2024

Ahojte, ste tu niekto, kto má postavený montovaný drevodom, ale ideálne už dlhšiu dobu? Uvažovali sme nad klasickým murovaným domom, no ceny sú brutálne a nemôžme si dovoliť s platmi v našom regióne platiť vyše 1000€ len za hypo. Uvažujeme teda nad možnosťou drevodomu, no som dosť na vážkach, na internete som čo - to prečítala, no stále som trochu skeptická, bojím sa veľmi najmä jeho životnosti, prípadných záplav, škodcov, alebo napr ma desí aj zemetrasenie aké bolo v októbri okolo Prešova, čo popukali riadne ešte aj murované domy. Uvádzajú síce záruku 30 rokov na statiku, no nerada by som pár rokov pred dôchodkom skončila bez bývania 😬
Ceny sú veľmi priaznivé, za tu cenu človek ledva kúpi vybývaný niekoľko desiatok starý dom v pôvodnom stave.

Strana
z10
mirka_a_hrasok
19. nov 2025

@henriettak Čo konkrétne myslíš pod pojmom záverečné veci? 🙂 Celý dom, všetko nám robila firma. Akurát interiér a exteriér sme si riešili po svojom, do toho nám už nijakým spôsobom nezasahovali. 😉 Toto už je na vás, ako si poriešite, a tak by to malo byť vždy. Akože vedia odporučiť na to ďalších ľudí, ale záleží na vás, či to aj využijete 🙂

marcelik88
19. nov 2025

@mirka_a_hrasok čo vás nakoniec presvedčilo, aby ste do toho išli? Lebo predsa, to nie je záležitosť len tak na čas, a o financiách sa tiež baviť asi nemusíme. Vedela by si mi poslať aj nejaké fotky? Poprípade je niečo, čo by si teraz zmenila?

mirka_a_hrasok
26. nov 2025

@marcelik88 Môžem poslať do správy, nech to tu nespamujem 😀 A nemenila by som asi nič, možno len to, že sme nešli do toho už skôr, lebo sme si dávali robiť cenové ponuky aj na murované domy, ale bola to v podstate strata času 🙂 Len keby sme to predtým vedeli, však 🙂

nelinka888
26. nov 2025

@mirka_a_hrasok ak môžem poprosiť, pošli fotky aj mne, rada by som sa inšpirovala 😉 Nikdy nie je na škodu, dať si urobiť radšej viac ponúk a mať z čoho vyberať, ako si neskôr búchať hlavu že čo by bolo keby...

ladygina
1. dec 2025

@nelinka888 Jasne, najlepsie si nechat porobit viacero cenovych ponuk a zvazit poriadne, nie ist do prvej moznosti hned. 🙂

ratira
1. dec 2025

@ladygina Ved samozrejme. Kolko ludi pohorelo na tom, ze si dostatocne nepremysleli, s akou firmou budu stavat dom. Ono sa to obcas vie velmi nepekne vypomstit, to nie je len tak. 🙈

petranelkova
2. dec 2025

My sme mali napríklad pocit, že polovica firiem poslala tie ponuky len tak halabala – nič konkrétne, žiadne detaily, len v zmysle „dohodneme neskôr“. A potom tie seriózne ponuky – tam vidíš presne skladby, značky materiálov, riešenie detailov, dokonca aj to, čo robia sami a čo subdodávajú. Hneď má človek aspoň akú-takú predstavu, čo sa bude robiť.

ladygina
3. dec 2025

@petranelkova Akoze subdodavaju? Ze si musis na zbytok hladat inu firmu?

nelinka888
3. dec 2025

@petranelkova tak takých mám najradšej, dohodneme osobne, alebo ešte lepšie dohodneme za chodu... Však to sa potom môže vyšplhať neviem kam tá celková suma...

marcelik88
4. dec 2025

@mirka_a_hrasok tak hlavne, že ste do toho išli, radšej s rozvahou, predsa je to záležitosť dlhodobejšia, nie nákup mobilu na 2 roky 😂 aspoň teraz nemusíte ľutovať a rozmýšľať, že ak by ste si dali urobiť ponuku na murované domy, či by to nebolo lepšie.

Strana
z10