Skúsenosti so stavbou domu
Ahojte bola by som rada keby ste sa somnou podelili o skúsenosti so stavbou domu.
Ak ste niekto stavali podobný dom koľko to celé vyšlo aspoň približne , do štádia “štandard” , teda bez zariadenia.
Chceli by sme tak 100-110m2 , 4izby , bungalov , nič špeciálne , páčia sa nam obdĺžniky/kocky s plochou strechou.
Poprípade či máte niekto drevodom, a ako ste s tým spokojní ? Ďakujem
@lubiprip môžem, stavali sme s Kontraktingom, montovaný drevodom nám stavali a z môjho pohľadu veľmi dobré všetko, aj na začiatku komunikácia, nemali sme problém dohodnúť si termín stretnutia, vysvetlili nám ako čo chodí, ako s projektom a všetky podrobnosti a dohodli sme sa, veď ak by si mala nejaké otázky, kľudne si môžeme aj v správe napísať 🙂
@darinks01 - ideálne je najprv si vybrať firmu (to je asi jedna z najdôležitejších vecí, kvalitná firma -sledovať prácu, recenzie, ísť navštíviť nimi postavený dom atď.) a potom ísť do firmy a sa opýtať. My sme nechceli katalógový dom ale individuálny projekt. Firma má zmluvu s projektantom, takže ten nám projektoval dom. Zmluvu s firmou sme podpisovali až pred samotnou výstavbou, keď už sme mali hotový projekt, pretože na základe konkrétneho hotového projektu nám až nacenili stavbu. Tvorba/výber projektu je tiež podľa mňa jedna z najdôležitejších vecí a to u nás trvalo vari dlhšie ako samotná stavba. Projektant ale musí vedieť, ako idete stavať dom, aké technológie budú použité atď.
@orta to je super, že ste už vo vlastnom a spokojní. Presne to je jeden z hlavných dôvodov, prečo ideme aj my do drevodomu, že stavba je za pár mesiacov hotová. Nemôžeme čakať rok a viac, kým sa dom postaví bohužiaľ. S akou firmou ste stavali? Môžem ti potom napísať súkromnú správu? Vďaka
Minulý rok dostavany do fazy holodom uzitkova 100m 4 izby 105000€
@darinks01 my sme sa dohodli s firmou, ze co ako chceme, co od akej firmy a vsetko sme potom aj so stavbyveducim dohodli, takze to je vsetko o tom urobit si jasno, vybrat si, rozhodnut sa 🙂
Nam tiez trvalo kym sme si urobili nejaku tu predstavu, co chceme, co by bolo najlepsie, ale stoji za to ten cas do toho investovat. Dobre je, ked ti vedia aj vo firme poradit, jak nam v Kontraktingu.
@lutomm Nechcela by si nejak moc, aby za vas vybavili? :D Ci to sa ozaj tak da, ze s tolkymi vecami vedia pomoct. Lebo co citam kade tade, ked vybavuju ludia tie stavebne povolenia, dokumentacie a neviem co este vsetko, tak to ozaj je na dlho. Akoze ani nie tie behacky asi, ale urady, kym sa nejak vyjadria, to si vedia dat nacas.
@lutomm napriklad s projektom, vedia ti poradit co by bolo najlepsie aka orientacia, aka velkost domu, rozmiestnenie izieb a vsetky taketo podrobnosti. Tiez vykurovanie a toto si vies tiez s nimi dohodnut, co a ako, pri stavbe domu je kvantum otazok a ti poviem, ze my sme o mnohych veciach proste nemali sajnu.
My sme stavbu plus zariadenie dokončili minulý rok +/- nejaké chybičky krásy ktoré ešte treba doladiť. 6 izieb, 2 kuchyne, 2 kúpeľne, celopodpivničený, dvojposchodový. Nábytok, kuchyňa a pod 90% na mieru robené. 110tisic, ale veeeeeeela robené svojpomocne, materiál na stavbu (vzhľadom na zamestnanie muža vo firme ktorá vyrába tento materiál) za 50% predajnej ceny, elektrikár kamoš, vodár kamoš, pozemok sme mali. Momentálne stavať od začiatku za dnešné ceny je samovražda. Nešla by som už do toho. A tie nervy 🤦♀️ keby nemáme ťažkú pôdu isto by som tam toho svojho už dávno zakopala 🤦♀️
@darinks01 susedia stavali tento montovaný. Zmontovane, omietnute to mali ozaj veľmi rýchlo, robila im to firma. Ale koľko ich to stálo a ako dlho dorabali vnútro netuším, to boli len taky susedia "dobrý deň/dovidenia" 😁 ale to ozaj sme boli tuším týždeň preč a minidomček bol zrazu zmontovany 😳 ale akože ozaj mini, z vonku to vyzerá ze to má hádam 2 izby a kuchyňu.

@elysiacik ahoj, tiež si chceme postaviť drevodom. Mohla by si mi napísať tvoje skúsenosti a s akou firmou ste stavali, či ste boli spokojní a tak? Budem veľmi vďačná 😊