icon

Ste spokojné s tým, ako máte upratané?

19. jún 2025

Ahojte zeny, prosim vas, som jedina, ktora nie je nikdy spokojna so stavom nasho bytu? Dve male deti a v kuse bordel, ja uz neviem, ci sa dozijem niekedy toho stavu, ze ano, som spokojna, moze aj anglicky kral prist na navstevu a nebudem sa hanbit 😀 chapete ako to myslim.
Upracem napr kupelnu, je krasna cista vonava leskla, ale len kym sa deti nejdu kupat, manzel holit a pod. Cize ani 1 den. Potom vyriadim obyvacko-kuchynu, oki, som spokojna, ale len kym sa nedovalia deti s hrackami, pripadne nejakym keksikom alebo kym nezacnem varit. Takze to vydrzi tak max hodinku 😀 detske izby ani nevravim, tam to je samostatna kapitola.
A ja kazdy den zijem s pocitom ze tam ti toto este treba, hento nemas dorobene, tam to treba kopu pradla odlozit z postele a staale, proste nie je dna, aby bolo vsetko odlozene na svojom mieste a moja dusa spokojna 😀
Ak to niekto zvlada pri detoch, tak ma to naucte prosim, dakujem 😀

Strana
z3
nyusika
19. jún 2025

nikdy 😀 😀

kristinka92
19. jún 2025

Áno minule som toto presne iste písala kamarátke čo ma tiez dve malé deti! Že upratujem každý deň a večer nemám dobrý pocit, pretože do hodiny mám po poriadku. A o hlbkovom čisteni a upratovaní potajomky len snívam.

ha_ha
19. jún 2025

Deti ešte pochopím, hlavne, keď sú malé. Ale pán manžel si nevie upratať po sebe kúpeľňu po holení?

angeli121212
19. jún 2025

Ešte sa mi to nestalo aby som mala všetko 😂😂 ja už neriešim mam dve mini deti a jednoducho iné priority

viestta
19. jún 2025

Vzorny poriadok je len ked nie sme doma, ale to zas vsade nasada prach, takze zs neupratane. Inac sa snazim ako vychdza cas a sily. Vela spravi mat minimum veci, naucit sa vsetko po pouziti odkladat na svoje miesto. No a hracky, odrobinky... To bude stale, ked deti odrastu, tak si bud bordelice udrziavat vo svojich izbach, nebudu ho roznasat vsade, dovtedy sa treba ozbroit trpezlivostou. No a este k panovi co sa holi: Nech sa nauci za sebou upratat, nielen kupelnu, uz je velky, nie je digitalny, rucicky mu narastli, tak nech ich pouziva. A samozrejme, kedze nie je digitalny, moze ich prilozit k robote a upratovat, neocakavat, ze "Sa To spravi" lebo Sa To ma len obmedzene kapacity.

simca06022011
19. jún 2025

nikdy a to uz nemam male dieta, nemam tip top influencersky poriadok v celom dome.. proste nech robim co robim... pokym je NIEKTO doma. AK som sama, tak ano.. ale to tiez zacnem nieco riadit, prehadzovat, dorabat, vyrabat a urobim si aspon ciastocne bordel niekde.

siska53
19. jún 2025

Nie, nie som spokojna .. Mozno keby zijem uplne sama, tak to mam vsetko tak, ako chcem a uoratanw a uppne ciste . Takto nestiham udrziavat vsetko tak, ako chcem.

ayato
19. jún 2025

Ja upracem a potom chodím so zatvorenými očami kým neupratujem zas 😃 tu si len niekto vodu ide nabrať k obedu a nechá stopu v každej miestnosti cez ktorú prejde 😆

hederamonstera
19. jún 2025

Tiez mam 2 deti a teda ani neocakavam, ze budem mat vsetko upratane na nejaky cas. Proste hygienicky upratane musi byt ale taky ten prevadzkovy bordel je nonstop. Vsak tu zijeme, na to to je ten dom/byt.
Podla mna mame pokrutene vnimanie kvoli top dokonalym domacnostiam na internete;) ale tak uz sme dospele a vieme, ze je to fake

kellypiu
19. jún 2025

iba vtedy, ked si upracem sama 😀

tenerifka
19. jún 2025

Dobra sprava je, ze deti raz vyrastu, odidu a ty budes mat poriadok.
Zla sprava je, ze ti bude za nimi smutno.
Tak si vyber.....

minenkaa
19. jún 2025

K nám môže prísť aj anglicky kráľ ,vždy mame neporiadok,veď žijeme v tom byte

januska12323
19. jún 2025

Áno som spokojná a kráľa neočakávam tak mi je jedno čo by si pomyslel. Nie som otrok domácnosti. Dokonalé žienky by u nás asi skolabovali. V kuchyni riad, v predsieni topánky, na chodbe prádlo ešte spred dvoch týždňov, v izbách rozhádzané veci. A ja? Sedím, čítam koňa a rozmýšľam či sa idem najesť.

anketkarka
19. jún 2025

Ja sa snažím ich od mala učiť popratať a minimalizovať v rámci schopností špinenie. Neočakávam zázraky ale jedenie nad stolom a tanierom, utrieť keď sa niečo vyleje, vysype, aby sa neroznodilo, po sebe si popratať. Ja si myslím, že poriadok sa zabezpečiť pri deťoch nedá, ale aspoň vychovávať k poriadku je v silách matiek. Nie som slúžka a zatiaľ opakujem ako papagáj ,,poriadkové výchovné formulky" a dúfam, že niekedy sa dožijem nejakého efektu z toho.

autor
19. jún 2025
@ha_ha

Deti ešte pochopím, hlavne, keď sú malé. Ale pán manžel si nevie upratať po sebe kúpeľňu po holení?

@ha_ha @viestta doplnim, lebo ste sa pustili do manzela 😀 on si uprace po sebe, ale po chlapsky, teda nie tak, ze som s tym ja spokojna 😅

simsalabim
19. jún 2025

Nemyslim si, ze mam doma bordel a spinu, ale teda to nemam ani ako v muzeu. Doma sa chcem citit pohodlne, nie tak, ze sa bojim, ze nieco zaspinim. Prevadzkovy neporiadok mi zily netrha, mam ine zaluby, ako lestit a pucovat. Minule som zasla pri diskusii, kde zena vyupratuje domacnost pred odchodom na dovolenku... ja mam vtedy dost roboty s balenim a nie s upratovanim. Ale tak, kazda sme ina. Ozaj, casto citam, ako zena neda detom ci manzelovi nieco upratat/ozehlit/umyt...len preto, ze to potom nie je "poriadne". Tak toto ma nikdy netrapilo. Nejako to urobene bolo a ak naozaj tragicky, ukazala som, co sa da zlepsit a urobili to znova... ja nie som sluzka ani otrok.

autor
19. jún 2025
@kristinka92

Áno minule som toto presne iste písala kamarátke čo ma tiez dve malé deti! Že upratujem každý deň a večer nemám dobrý pocit, pretože do hodiny mám po poriadku. A o hlbkovom čisteni a upratovaní potajomky len snívam.

@kristinka92 presne toto, ja som uz unavena z toho pocitu niekde vo vnutri, ze furt nemam nieco dorobene 🙄

lucia13022023
19. jún 2025

Moja mamina povedala ze 1x mala čistý byt keď sme sa so sestrou odsťahovali 😅😅 ale aj to, že bol ten byt smutný a tichý...
Ja si dovolím tvrdiť ze keď zavriem dvere na detskej izbe, mam čisto a poriadok.

viestta
19. jún 2025

Ak po sebe uprace, tak potom mas dve moznosti. Bud ho naucis upratovat tak ako si to ty predstavujes, alebo sa zmieris s tym jeho sposobom. Co je pre teba aj pre neho priechodnejsie to si musis sama vyriesit.

autor
19. jún 2025
@lucia13022023

Moja mamina povedala ze 1x mala čistý byt keď sme sa so sestrou odsťahovali 😅😅 ale aj to, že bol ten byt smutný a tichý...
Ja si dovolím tvrdiť ze keď zavriem dvere na detskej izbe, mam čisto a poriadok.

@lucia13022023 takze musim pockat este tak 18 rokov 🤣

luccija
19. jún 2025

To je nikdy nekončiaca a neviditeľna robota.Preto rada zmiznem preč a, keď sa vrátim si hovorím veď to nie je tak zle čo vyšilujem?

autor
19. jún 2025
@viestta

Ak po sebe uprace, tak potom mas dve moznosti. Bud ho naucis upratovat tak ako si to ty predstavujes, alebo sa zmieris s tym jeho sposobom. Co je pre teba aj pre neho priechodnejsie to si musis sama vyriesit.

@viestta jooj, to uz som sa daavno pradavno vzdala snahy naucit ho tak, aby som s tym bola spokojna a som zmierana s jeho stylom "upratovania" 😆 ale o tom nema byt tato diskusia, to by som dala nazov ze manzel nevie upratat podla mojich predstav 😉

mtar1
19. jún 2025

A to buď rada, že nemáš dom, ale byt. 😁 Aj ja to zažívam, neznášam neporiadok a upratovať by som mala čo nonstop. Treba sa krotiť.😁

viestta
19. jún 2025

Vsak ja viem, ale ty si ho prva spomenula, ze za nim treba upratat kupelnu. Zvysok som ti uz napisala vyssie

kristinka92
19. jún 2025
@anonym_autor

@kristinka92 presne toto, ja som uz unavena z toho pocitu niekde vo vnutri, ze furt nemam nieco dorobene 🙄

@simsalabim Minule to jedna influencerka riešila tiez a nazvala to že “je unavena z toho, že nikdy nie ne HOTOVO! “ a úplne presne sa s tým stotožňujem. Pred detmi som mávala úžasný poriadok, vo všetkých suflikoch, taký balzam pre dušu vieš. Teraz som rada keď stihnem pri dvoch malých deťoch len bazálny poriadok spraviť, aj to sa človek nadrie ako kon, a výsledky večer nikde. Neviditeľná robota bohužiaľ pri deťoch… A o takom poriadku úplne ze vsade, aj v suflikoch, naozaj snívam.

ismarela
19. jún 2025

U nás je to naopak, mne porozhadzované hračky nevadia, manželovi vadia aj nezatvorene dvierka na detskom domčeku 😅 on nechápe mňa, ja nechápem jeho čo je na tom poriadku také úzasne 🤷‍♀️ Návštevy k nám bez ohlásenia nechodia.

betulinka1
19. jún 2025

Mne staci cista podlaha aby sa mi nic nelepilo na nohy a utrety prach. Potom som Ok. To, ze su vyložene veci kade tade, to su… sme 4 ludia…zije sa v dome…

poisonblu
19. jún 2025

u nas je to rovnake...upracem a na druhy den je to take iste...k nam ked pride niekto neohlasene, tak amen...

minka201
19. jún 2025

👋Hlásim sa do klubu matiek malých detí, ktoré stále upratujú a napriek tomu majú stále bordel (vždy minimálne v jednej miestnosti) a sú z toho často nanervy. Tiež sa zamýšľam nad tým, kedy to skončí a či to tak majú aj iní. Ale vidím, že áno, majú 🙂. Dôležitejšie ako udržiavať všade poriadok, je udržiavať si psychické zdravie 🙃

selest
19. jún 2025

Nie vobec niesom spokojna, mame stale bordel a zial velakrat aj spinu co sa tyka dlazky a omrviniek, opackane skla atd. S laskou spominam na casy ked sme nemali deti a vsade bolo krasne cisto, baterie aj zrkadla sa leskli. Ale to uz je minulost. Tie casy su prec. Teraz mame deti a bordel. Beriem to ako novu etapu zivota😅kludne moze prist aj kralovna, ak sa jej nebude pacit nas bordel moze popratat🤣

Strana
z3