Tipy na farebné a veľkostné zariadenie obývačky
Ahojte prosim poraďte:
1. co by ste dali za telku. Premyslala som nad zastenou v drevodekore ako mam stolik alebo dekore vo farbe skrinky ,no neviem ako by to ukazalo
2. Aky veľkostne by ste dali koberec, chcela by som bezovy cca ako je gauc
4. V akej farbe by som mala dat dekoracie, paci sa mi púdrova alebo svetlo olivova
Závesy mi tiez celmi farebne nesedia chcela by som dat bezove
Dakujem za kazdu cennu radu

My mame lamely ale len do polovice vo farbe dekoru ako je zvysok obyvacky, stol. Dekoracie mam bezove, drevene a cierne (foto-ramceky, kvetinace), koberec by som aj ja chcela ale len taky pod stol obyvackovy, pre mna by tam bolo malo farby, takze zavesy a par vankusov na gauci a kuchynske stolicky mame takej matovo-tyrkysovej farby. Ale inak ani bezovou nic nepokazis, ak mas rada taky styl. Svietidlo mame tiez cierne aj nohy kuchynskeho stola, preto aj tie cierne dekoracie 🙂.
Za TV sa niečo pýta, my máme drevene lamely. Bude to útulnejsie aj krajšie. Kľudne vo farbe stolíku.
Závesy by som dala béžové.
Koberec by som dala svetlý.
A dekorácie žiadne. Mne sa to takto páči. Možno nejaký veľký kvet pri sedačku sle mne sa to tskto čisté páči.
A ja by som nedala nič,takto je to opticky väčšie, vzdušnejsie. Nejaký dekor by asi celú miestnosť zmenšil. Ale len podľa mňa.
@alena68 mne by do toho šiel už len koberec. Či už béžový, alebo aj nejaký výrazne farebný (smaragdovo zelený, modrý) a už by som tam nedávala nič. 🙂 Je to tak pekne. Max ešte nejakú závesnu tahavu rastlinku na poličku.
Koberec by som dala svetlo olivový alebo pudrový s dlhým vlasom jednofarebný a dekorácie vankúšiky atď by som dala tú druhú farbu..Kľudne to znesie obidve tvoje obľúbené.
Nad ten televízor by som nedávala žiadne obklady,ale na stenu by som dala niečo zaujímavé. Buď nejaké zaujímavé hodiny alebo nálepku na stenu s textom alebo niečo, čo by ma zaujalo hoci aj nejaký obraz štýlový.
@lenkakravcova toto je moj dizajnérsky sen aj keď neviem či nie sú tie kvety umelé, čo myslite?
Ja to mám zatiaľ takto😂
1, obávam sa,že za zástenu ,ak by šli tie lamely (neviem ako sa to nahadzuje,nemam s tým skúsenosť🫣) alebo nejaká zástena v drevodekorebo farbe skrinky,strašne by to splývalo s plavackou.
Možno tie lamely v tmavom odtieni,až sivom ale to by asi zosmutnelo ten priestor
Skôr som za nejakú poličku ,veľkú nad tv , poprípade 2-3 vedľa tv na ten voľný priestor- vyuzitelne na knihy,kvety ...
2, neviem aké tam máš rozmery obývačky,gauča, ale koberec by som dala taký,aby cca do 1/3 hĺbky gauča bol zasunuty, z obidvoch strán a rovnako vytŕčal aj smerom k telke .
Veľkoste si to potom vieš nejak odmerať , predstaviť,aj či ho dať ešte smerom k oknu aby vytŕčal alebo hranica gauča bude aj hranicou koberca v jednej línii
3, dekorácie myslíš bytový textil?
Koberec by som dala v nejakej zelenej,fialovej
Záclony sivé, žlté (závisí aj od koberca aby to nebolo prekombinované)
A dekorácie či už nejakej vazicky, svietnik strieborné,čierne.
Ale to som ja,ja mám rada kontrast v priestore,inému sa to nemusí páčiť...
@zeldia určite nie sú umelé. Mali sme niečo podobné v minulosti na byte (síce Senecio rowleyanus - ten čo si poslala sme nemali). 🙂 Ale ten úplne úplne na fotke naľavo srdiečkový máme stále. A má cez dva metre previs. Potrebuje polotieň, neprelievat a zacne sa krásne ťahať. A potom sme mali ešte taký iný ťahavý. Nebol ani nejako drahý, myslím že 11€ stal keď už mal meter previsu.
Za mna teda skôr nejako takým niečím doplniť vedľa telky z jednej strany, miesto tej zásteny čo si navrhovala. Mi to príde také utulnejsie 🙂
Tie zavesy su v pohode. Zakompunuj troska ciernej, ako dala
@dusankomoj a k tomu koberec vo farbe podlahy s ciernym vzorom. Ale ciernej len tak primerane. A cierny visiaci luster. Zelen Ti tam chyba.
@alena68 mas to na prvy pohlad velmi pekne. Na druhy pohlad sa mo tam ale bije odtien dveri, odtien podlahy, odtien stola a aj odtien skrinky pod TV je uplne mimo.
Jedine co mi ladi su zavesy + luster + obrazy 😆
Ja by som dala tapetu, eukalyptus je krasny odtien pre mna momentalne, a dala by som konferencny stolik ktory ladi k tomu co mi ladi.
Ciernu a sedi by som nedavala vobec teda
ku gaucu na strane pri okne nejaky vyssi kvet by pasoval, strelicia napr.
Machovy pas,alebo lamely by sa ti hodili k telke.
@fantaghiro21 myslis takto?
@fantaghiro21 závesy planujem jemne bezove a k tomu takyto aj koberec,preto riesim doplnky ako vankuse,dekoracie na stolik, kvetinac
@alena68 a gauc je biely? Nie je taky trochu do smotanova? Myslim, ze ked das tie dvere taku nejaku tlmenu bielu, nie lesklu bielu tak to bude super. S mozno ten konferencny stolik nech ti ladi trochu k tej tv skrinke a gaucu. Ta podlaha je pekna ale sekol by jej teplejsi odtien, ale to riesi len par ludi 🙂
A mozes nakupit obliecky na vankuse tyrkysove, zelene, zlte a k tomu na skrinky ladiace sviecky do vazy a budes kupovat sviecky nech ti licuju s vankusmi a ked vypalis das ine obleicky na vankusiky dekoracne a sviecky v odtieni.
A ani by som nedavala ziadnu vyraznu farbu na stenu
Bezove zavesy rozhodne ano. A teraz podla obrazka (ale vyssie uz jeden napad mas s kobercom ) - u mna modrou - oznacenie koberca (kremovy, kludne kombinacia kremoveho s olivovou farbou ale pozor jemny vzor), Zelena - vacsie vankuse v olivovej farbe pripadne na zimu prehodit aj teplejsiu deku cez sedacku a mozte mat utulne pri telke, fialovou - pridala by som vyssiu stojatu lampu. Vytvori prijemnu atmosferu a nemusis svietit velkym plnym svetlom.
tu by som modrou pridala nejaku tapetu. Nemusi byt po celej stene - staci nejakych par cm aby precnievala cez TV (ak by ste pripadne neskor kupili vacsiu). Tapeta jemnej kremovej farby mozno s tou olivovou aby sa ti hodila k vankusom. Je to taka kombinacia, co sa ti nezujuje ani po rokoch a posobi utulne. Oranzovou som naznacila vyssiu uzsiu rastlinu vo vysokom kvetinaci (ale realne neviem kolko tam mas cm a ci sa ti zmesti) preto som dala oranzovou aj alternativu 2 - kludne spravit nadstavec z rovnakeho dreva ako mas konferencny stolik kde dole by si vedela ulozit nejake knihy a hore ulozit crepnik s kvetom.

@alena68 ahoj, máte to tam veľmi pekne
Som zvedavá na inšpirácie,čo ti poradia