icon

Umývačka riadu - áno či nie?

kiqusiq
13. aug 2020

Dobrý deň, keďze sme kúpili byt a komplet sa prerába a bude všetko nové, priateľ dal urobiť aj vývod na umývačku riadu, že čo ak by predsa. Ešte keď som bývala doma u rodičov, umývačku sme nikdy nemali, ani teraz nemáme a nejak po tom ani netúžim. Sme zatiaľ len dvaja a 2 taniere viem umyť aj ručne, nepotrebujem k tomu umývačku. Zasa je pravda, že niekedy sa riad nahromadí a nemáme čas umývať, potom sa doťahujeme kto ho umyje 😀😀 Viem že rodičia raz niekde boli kde bola aj umývačka a že teda zapnú a pár riadu im umývalo 3 hodiny 😳😳 Asi sú tam rôzne programy, neviem. Preto sa chcem opýtať tie z vás ktoré máte umývačku riadu oplatí sa? Aké sú výhody prípadne nevýhody? Viete dať tip na dobrú a jednoduchú umývačku?

evaachesa
13. aug 2020

@majusska202 kvoli comu je podla teba najvacsia blbost? Celkom ma to zaujima 😀

weronka17
13. aug 2020

Mojej 80 ročnej babke tiež kúpili umývačku (vikenduje tam niekedy teta s deťmi) a moja babka sa vyjadrila že: ako sme doteraz mohli bez toho žiť!!!! 😂😂😂

bashawelle
13. aug 2020

@kiqusiq pre nasu domacnost je umyvacka super pomocnik. Sme styria, mame tu uzsiu 45cm a staci nam v pohode (detske riady tam nedavam, pouzivam ich velakrat denne a umyvacku pustam len raz). Setri mi nervy a cas, aj vodu, co nesetri je elektrina.

evaachesa
13. aug 2020

@weronka17 zlata babka 😂

iffushka
13. aug 2020

@petrowna ja tiž nechcem. Keď si predstavím, že tam mám zbierať špinaný riad, a nechať ho tam kysnúť, kým sa nenaplní, je mi zle. Ja ale umývam všetko hneď, ani jeden tanier v dreze neznesiem.

selu11
13. aug 2020

@iffushka Stačí sa troška postarať o riad pred tým, ako sa vloží do umývačky a nikde nič kysnúť nebude. Tým samozrejme nemyslím ho kompletne umyť jarou, ak by niekto namietal, že načo potom umývačku.

lolazmola
13. aug 2020

Ano

jullietka
13. aug 2020

@iffushka nikdy mi nic neskyslo v umyvacke...ako neviem odkial mate toto tvrdenie,stalo sa vam to? Ja mam umyvacku 3 roky a nic mi tam neskyslo,davam tam prazdne taniere nie s jedlom...zbytky tam nemaju co robit,tie dat prec a tak dat do umyvacky

marca12
13. aug 2020

@kiqusiq nooo ja som bola velky odporca umyvaciek. Nakoniec sme kupili a je to obrovska pomoc,nechapem ako sme mohli byt tolke roky bez nej. Tiez sme dvaja a su dni,kedy ide kazdy den. Pri vareni mas kopu riadu. A ten cas,co travis umyvanim riadu,vyuzijes na nieco ine. Programy su rozne ten najdlhsi ani nepouzivam. Vacsinou pouzim kratky hodinovy a ak mam panvicea hrnce dam automaticky,ten ide mozno hodinu a pol az dve hodiny. A kupovali sme 60tku,da sa nastavit na 1/2 napln.
@petrowna ani ja som nechcela,bola som snad najvacsi odporca a poviem ti,ze kto neskus,nevie. Do smrti budem velebit vynalezcu umyvacky 😀

marianeta
13. aug 2020

@asia83 však aj ja kupujem keď sú v akcii no akurát mi došli a akcia nikde zrovna vtedy nebola 😀..

fokuska
13. aug 2020

Inak... stretla som sa uz s tvrdenim, ze ved to us len 2 taniere, to umyjem rucne. Umyvacka je obrovska, musim ju naplnat 3 dni a tolko riadu ani nemam.
Vysvitlo, ze ti co toto tvrdili davali do umyvacky IBA taniere a salky. Pribory, hrnce, misky, naberacky a uplne vsetko ostatne umyvali aj tak rucne. V takom pripade samozrejme nema umyvacka zmysel.
Ja ked varim zlozitejsi obed a este aj peciem, tak sa mi ani vsetko do nej nezmesti a pustam na 2x - lebo umyvam v nej uplne vsetko okrem drevenych veci.

vamajka
13. aug 2020

@kiqusiq urcite ano mame ju uz cez 10 rokov a chcem ju mat do smrti🙂

majusska202
13. aug 2020

@evaachesa neboli sme ju schopný za deň naplniť naplnili by sme ju ais za týždeň. Takže prázdnu umývačku sa mi neoplatilo púšťať. A vkuse som niečo potrebovala aj tak som to musela vybrať a umyť v rukách. Ú nás to skôr fungovalo ako Úschovňa špinaveho riadu a nakoniec som ho aj tak v rukách umyla. A to nehovorím ako smrdela aj keď sme mali voňavku

majusska202
13. aug 2020

@selu11 to keď už mám riad oplachnut tak ho predtým pretriem hubkou a mam ho umyti

jaskolka
13. aug 2020

My sa plánujeme sťahovať o dáky čas, jednoznačne umývačku riadu chcem mať, pre mňa je to super pomocník. Každý, koho poznám, si to chváli.

jaskolka
13. aug 2020

@majusska202 ono taky mastný, a veľmi zaspineny riad, ako trebárs panvica od praženice, či hrniec, kde roztapas maslo, misa od halusiek, zapekacia misa špinavá od výpeku z mäsa, tam ti ozaj treba aj dlhšie umývať, nestačí pretrieť hubkou, aby to pekne odmastilo a nebol taký "mazľavy"na dotyk, pri umývačke ti skutočne len oplachnut to stačí.

prasiatko30
13. aug 2020

Ako z mycky je omnoho cistejsi ten riad vsak to tam pomaly vydezinfikuje vsetko - ked vidim niekde ako umyvaju riad hnusnou hubkou co ma spinu este spred tyzdna na sebe tak sa mi obraciw zaludok. Taniere a vaetko taketo davam do mycky tak ze zotreiem z toho tu hrubu spinu vsak ani do toho drezu to nedavas so zbytkami jedla a u nas sa veru mycka pusta niekedy aj 2x denne a to sme len 4. Ked sme boli dvaja tak sa mozno naplnila raz za dva dni ale ked tam davam aj hrnce a vsetko tak raz za den.

scila
13. aug 2020

@kiqusiq ja mám teraz umývačku tretí mesiac a za mňa áno. Ale ja mám tri deti. U nás nejde z toho dôvodu každý deň, lebo mám kopu vecí, ktoré tam ísť nemôžu. Takže ak počítate do budúcna s umývačkou, myslite na to už pri nákupoch riadov. Keď som videla kolegove hrnčeky vypratých farieb čo ich zlikvidovala umývačka, tak moju zbierku šálok jej nedám 🙂 Ale keď teraz kupujem niečo nové, hneď pozriem či je tam umývačkový symbol 🙂

kristik
13. aug 2020

Pre mňa je umývačka okrem už spomínaných výhod úžasná aj čo da týka hygieny.... keď mali deti črevné, a vsetko mozne, teraz keď je covid, návštevy.... dávam tam aj kefky na riad. Oproti hubke, ktora je hned “nechutná” a kuchynskym utierkam, ktoré treba stale prať....je umývačka top. Riad, ktorý nie je z umývačky pre mňa jednoducho už nespĺňa hygienický štandard... /na tych kuch. hubkach je viac bakterii, ako na verejnych toaletach/
Takze ak je moznost, urcite ÁNO aj za mna. 😉

martinajurkechova
13. aug 2020

Ak ju teraz nepotrebuješ, nechaj si tam miesto na vstavanú umývačku a kľudne si tam urob skrinky a keď prídu deti určite ju využijes. Potom sa to ľahko prerobí. Ja mám umývačku a prídu dni, že umývačka mi beží dva, tri krát za deň a ešte aj ručne umývam.

evaachesa
13. aug 2020

@majusska202 tak to asi doma nevarite ale jete vonku, ci? Inak si to neviem predstavit aby sa nenaplnila. No a kvoli mycke treba mat najlepsie 2 sady riadu aj priborov, potom sa ti nestane ze ti nieco chyba. Ja som rovno kupovala 2x a neviem si to vynachvalit, vsetkeho mam dost 🙂 a ano smrdi to ked je tam dlhsie riad, ale ved to nemas nonstop otvorene. Ja teda ani neviem ze su nejake vonavky do umyvacky 😀

yoxinka
13. aug 2020

@kiqusiq
Ja poznám holku, ktorá umývačku nechcela lebo “ju baví umývať riad” ... a to som akože fakt nechápala, lebo už mala ajndve deti vtedy. Ja ju nemať, celý deň umývam riady. Je NEZNÁŠAM bordel v kuchyni ... ok, je to možno nejaká vada 😂, ale predstava, že niekde kopím riad, že večer umyjem a potom umývam hodinu či koľko ... tak to nie. Toto som si odžila u mojej babky ako decko a teda v súčasnosti so všetkýmu možnosťami ja odmietam po věceroch haldy riadov umývať. Moji svokrovci sú tiež dvaja a umývačku majú. Ja mám tri deti a umývačku 90 a u nás ide aj 2x denne. My keď sme sa sťahovali do domu, mne všetko bolo jedo, ale chcela som suprovú umývačku, sušičku a práčku ... toto u nás ide nonstop a neviem si bez nich predstaviť fungovať.

selu11
13. aug 2020

@kristik Presne takto to vnímam aj ja 😉 Pochybujem že tie hubky niekto denne vyvára. Nikto ručne hrnce neumýva v 70 stupňovovej vode. Veď aj také pranie oblečenia má zmysel, čo sa ničenia baktérií týka, len na 60 stupňov a viac.

jaroe
13. aug 2020

@kiqusiq tak mna tu asi poslu do stredoveku, ale umyvacku nepouzivam. A to sme 6. Mam ju v linke, aj som ju chvilu pouzivala a......nic. Ziadna laska na prvy pohlad😀

marianeta
13. aug 2020

@yoxinka pre toto som si ju aj ja po x rokoch umývania kúpila..Keď už sme boli štyria už som to nedávala..Večer hora riadov a že koľkokrát sa mi už nechcelo a.nechala som to na ráno..Hodina zabitá,lebo do odkvapkavaca nevošli všetko a musela som utrieť a odlozit( a to neznášam ..aj keď je utierka čistá,vadia mi tie chĺpky hlavne na.poharoh čo púšťa). Začala som variť a zas kopa riadov🙈.. nekonečný kolotoč..a ruky ako slivky sušené ..ani mastná indulona nepomohla... Kúpila som pred Vianocami a na ten bajecny večer nezabudnem,keď som všetok riad za5 min.napchala do umývačky a išla si vyložiť nohy 😊

miskooo1987
13. aug 2020

Prakticky len výhody... mal som ju aj keď som bol sám....

alazala
13. aug 2020

Najlepšia vec na svete 😊 samozrejme plus práčka, sušička, robotický vysávač a mop. A drvič odpadu do dresu! Nenormálne veľa času títo pomocníci ušetria 👍

ajsha123
13. aug 2020

@evaachesa Prosím Ta, a aku umývačku máte (model) , keď píšeš XXL a 60 šírku? Takú hľadám... Tie nové Electrolux sa samy otvárajú, ci aj iné zn..?

janaakt
13. aug 2020

Po pracke, ktoru uz ani nevnimame velmi ako pomocnika, lebo je uz tak bezna, je umyvacka druhy najuzitocnejsi pomocnik. Aj my sme len dvaja, umyvacku mame 2 roky a uz nikdy bez nej. Bezi nam raz na 3-4 dni, mame 2 sady tanierov a priborov, nech nam nebezi na poloprazdno 🙂

majusska202
13. aug 2020

@evaachesa nejeme doma som na materskej varím pečiem vkuse.