Špinavé horné poschodie v umývačke riadu

hviezdickka
4. feb 2016

Ahojte 🙂 dievcata, mam tento problem. Mam doma novu umyvacku riadu, 5 mesiacov staru. Vzdy po umyvani je horne poschodie zhora spinave. Hrniec je napr zvnutra uplne umyty, cisty len zvonku/zhora je spinavy. Je jedno, aky program pouzijem. Pouzivali sme tablety Finish, dali vyskusat svokre, pretoze tiez ma umyvacku riadu a vsetky riady mala ciste. Vyskusali sme aj tablety od nej, ona kupuje nejake tie Lidlovske a pri 1. a 2. umyvani, boli riady naozaj ciste. Tak som sla teda do Lidlu a kupila tie lacne Lidlovske tablety. Riad mam znova hore spinavy, vobec to nechapem. Je to akoby sol alebo drobnucke zvysky jedla. Z tanierov aj hrncov, vzdy odstranujem zbytky a az potom ich dam do umyvacky. V byte mame hrozne tvrdu vodu. Myslite, ze to moze byt aj tou vodou? Som z toho uz zufala. Umyvam aj filter v umyvacke, takze aj ten je cisty. Teraz som cele vrchne poschodie musela znova rucne poumyvat. Dakujem za rady a tipy.

nyusika
4. feb 2016

@hviezdickka klasicke otazky - mas dosypanu sol ? umyvas umyvacku ?

ja si vsak aj tak myslim, ze to bude skor problem smaotnej umyvacky, ako toho, co pouzivas.
je v zaruke, daj ju prezriet.

hviezdickka
autor
4. feb 2016

ano sol mam aj lestidlo.. lestidlo musi byt inak mi nevysusi riad.. umyvacku umyvam.. mna to uz napadlo, ze mozno ta umyvacka je vadna.. no len po svokrinych tabletach bolo vsetko v poriadku, tak nechapem.. umyvacku musim autom odniest 100 km, aby som ju mohla reklamovat.. tak skusam este tuto moznost, napisat sem.. mozno sa s tym uz niekto stretol.

cicimon
4. feb 2016

nemas hore prliis vysoke veci?

dreamer8
4. feb 2016

Ku mne prisiel servisak, ktory umyvacku opravil u mna, mozno tam nieco restartoval, nastavil program bez riadu, dal peciatku, takze nemusis ju asi nosit, myslim ze ani cestu si nemoze nechat preplatit ked ide o zaruku, no zalezi asi aj od obchodu kde bola kupovana.

Dolezita je sol, staci kazde 4-5 umyvanie, do otvoru kde patri, samozrejme specialna sol pre umyvacky, lestidlo nepouzivam a riad je suchy, len tam kde sa dokaze udrzat voda hore, tak tam zostane, napr. na niektorych miskach.

K tabletam, Finish nie je najlepsi, niekedy zostanu matne, nie dokonale umyte riady, Somat je ovela lepsi, je to akoby tam bolo aj lestidlo, takze by som este vyskusal Somat Gold, mensie balenie, potom reklamacia, dohodnut aby prisiel niekto k tebe.

hviezdickka
autor
4. feb 2016

tak napr. hrniec ktory som tam dnes mala mal vysku 12 cm

delia933
4. feb 2016

no ja neviem ale ja robim tak ze hrnce davam na spodok a na vrch davam len taniere a pohare, to je najhorucejsie, ked mam moc spinave davam dlhy program 2 a ked menej tak kratky ale horuci program 3. Po tab. Finisch som mala flakate pohare a teraz pozivam total lacne Lidl alebo Kaufland. Este ked som kupovala 3v 1 bolo flakate lebo ze sa ma tam nieco nastavit a nedavat sol ale kedze nic nenastavujem ako som kupila tak mam sypem sol, lestidlo a kupujem 2v1. Odvtedy co som takto zacala robit neni problem.

cicimon
4. feb 2016

ja hore len pohare a misky prip nizke hrnce, tablety z Lidlu a nikdy som nemala spinavy riad

dreamer8
4. feb 2016

Mne sa hore taniere nezmestia, davam tam hlavne male misky a stredne hrnce, dole male velke taniere a pohare, ziadny problem.

Este odporucam najvyssiu teplotu a potom nasledne znizovat, az ked to bude fungovat dobre pri najvyssej.

nyusika
4. feb 2016

@hviezdickka ku mne prišli zo servisu. Neviem si predstaviť v liečiť niekam myčku.

guglina
4. feb 2016

My pouzivame gelove kapsule z dm-ky, nezostava ponich ten matny biely povlak. A co sa tyka toho zleho umyvania hore mame ten isty problem pretoze nad hornym suflikom nemame trysku, iba dole a v strede a tym padom sa riad zvrchu proste neumyva iba oplachne tou vodou co sa tam dostane odspodu v nasom pripade je teda chyba v umyvacke aj ked nieje pokazena. proste zly vyber...mozno aj u vas je to tak

hviezdickka
autor
5. feb 2016

ja tiez davam hore len mensie veci.. pohare, misky a hrnce nie velmi vysoke.. nemozem si na umyvacke nic nastavit, mam len tlacitka pri programoch... teplotu samotnu nastavit nemozem.. no pozriem sa na tie trysky.. ak je to aj nas pripad, tak potom je to zly vyber :(

hviezdickka
autor
8. feb 2016

tak trysky som hore nenasla.. dnes sa mi pre zmenu nerozpustila tableta 😠 pojdem este kupit tie gelove tablety a vyskusam.. ak to neklapne, budem mat doma 3 plne baliky tabliet do umyvacky, s ktorymi nemam co urobit 😵

jarka800
8. feb 2016
Používateľ jarka800 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarka800.

a vsak niekomu ich predaj alebo daruj 🙂

hviezdickka
autor
26. feb 2016

ludkovia, prave tu bol opravar.. zda sa, ze problem bol v tom, ze horne poschodie v umyvacke bolo prilis nizko (ma totiz 3 urovne).. tak az ju najblizsie zapnem, napisem, ci boli riady konecne ciste alebo ci su stale spinave 😀

natalka13
26. feb 2016

horne poschodie je umyvane hlavne tryskami ktore su odspodu na kosi pripevnene, je jedno v akej je vyske. Musi umyt dobre v ktorejkolvek polohe.

hviezdickka
autor
26. feb 2016

len nam sa ta vrtula co je na hornom kosi pripevnena zdola vraj nespravne tocila, pretoze mame vysoke taniere 😀 pricom rukou ked to vyskusam, tak ta vrtula prejde po tanieroch, len sa musi trosku nadvihnut.. neviem, vyskusam, uvidim.. ked to nepomoze, pride opravar znova..

natalka13
26. feb 2016

tak ano tocit sa musi,ked su vysoke taniere treba ho dvihnut, ked su v nom zasa vysoke pohare ide nizko.podla potreby. tocit sa ramena musia a nesmu byt upchate, napr. kukuricou.

hviezdickka
autor
27. feb 2016

takze riady su ciste... neuveritelny pocit otvorit umyvacku a vidiet cisty riad 😀 dakujem vsetkym za pomoc 🙂 u nas teda bolo riesenim, ze treba dvihnut vrchne poschodie.. len sme nevedeli, ze sa to vobec da..