icon

Umývačka riadu - áno či nie?

kiqusiq
13. aug 2020

Dobrý deň, keďze sme kúpili byt a komplet sa prerába a bude všetko nové, priateľ dal urobiť aj vývod na umývačku riadu, že čo ak by predsa. Ešte keď som bývala doma u rodičov, umývačku sme nikdy nemali, ani teraz nemáme a nejak po tom ani netúžim. Sme zatiaľ len dvaja a 2 taniere viem umyť aj ručne, nepotrebujem k tomu umývačku. Zasa je pravda, že niekedy sa riad nahromadí a nemáme čas umývať, potom sa doťahujeme kto ho umyje 😀😀 Viem že rodičia raz niekde boli kde bola aj umývačka a že teda zapnú a pár riadu im umývalo 3 hodiny 😳😳 Asi sú tam rôzne programy, neviem. Preto sa chcem opýtať tie z vás ktoré máte umývačku riadu oplatí sa? Aké sú výhody prípadne nevýhody? Viete dať tip na dobrú a jednoduchú umývačku?

tinapa
1. dec 2020

@sunyrose Musí byť pri ňom nejaký symbol..

nikita.sk
1. dec 2020

Áno, áno, áno!!!

sunyrose
1. dec 2020

@tinapa Nikto mi nevie poradiť, aký problém je, nechápeme, myje bez problémov..., soľ pravidelne dopĺňame....

mirage
1. dec 2020

@petrowna preco? Ani pracku nemas? Ved staci preprat v rukach..

tinapa
1. dec 2020

@sunyrose Okrem soli sa dopĺňa aj leštidlo na sklo..nie je tam žiaden symbol?

sunyrose
1. dec 2020

@tinapa Leštidlo dopĺňam tiež pravidelne, žiaden symbol....

tinapa
1. dec 2020

@sunyrose Máš návod na použitie? Pozri tam- v možných chybách..

amanta5
1. dec 2020

@ajsha123 ja som skúšala dm tbl, ale nie som s nimi spokojná. Ani so soľou.
Veľa robia aj tbl. Keď používam tbl Finish alebo Somat, umyje riad omnoho lepšie. A tiež soľ, používam tú hrubozrnú, nie tú sypkú. Vyskúšaj zmeniť tbl a uvidíš 🙂

tinapa
1. dec 2020

Tak sa pozri v popise, čo to je za krúžok..

sunyrose
1. dec 2020

@tinapa Návod už nemám, myčka má 12 rokov.....Ten krúžok je nad písmenom "S". Ale, keď nám zasvieti "S", doplníme soľ a prestane svietiť. Leštidlo dávam pravidelne, preto som sa nazdávala, že je to "značka leštidla", len nechápem prečo nám to stále svieti, keď pravidelne to leštidlo dávam...., zn. Beko

tinapa
1. dec 2020

Skús uja Googla..ten vie všetko.

pieksamaki
1. dec 2020

@sunyrose
Odfot to...ten cerveny kruzok,hod presny typ znacky umyvacky, hodime ti do googla

tinapa
1. dec 2020

@tinapa Musíš tam zadať typ umývačky, moja mama má Beko, môžem sa pozrieť na ňu, no potrebovala by som tiež vidieť, kde je ten krúžok. Možno ho má aj ona tak..

sunyrose
1. dec 2020

@pieksamaki Nech sa páči

sunyrose
1. dec 2020

@tinapa DIN 5830 AAA

pieksamaki
1. dec 2020

@sunyrose
Typ umyvacky....ale ten kruzok nepomozem...iba ked ten typ umyvacky hodim do googla

pieksamaki
1. dec 2020

@sunyrose
Je to kontrola hladiny oplachovacieho prostriedku, tzv lestidlo.to je podla mna iba zblbnute......ze to svieti stale...nam take dve sipky svietia stale tiez na znacke beko

sunyrose
1. dec 2020

@pieksamakaj mne sa to tak vidí, že je to značka oplachovania, pustím ju dvakrát naprázdno.... a uvídím...Ďakujem

pieksamaki
1. dec 2020

@sunyrose
Ano....ale neviem co si mam pod tym predstavit....ja som to nazvala lestidlo....ale asi nespravne uvazujem.

petrowna
2. dec 2020

@mirage :D

tinkerbell
2. dec 2020

@petrowna tak potom klobúk dolu pred tebou 👍, ja by som to nedala bez umývačky.

petrowna
2. dec 2020

@tinkerbell nechápem čo je na umývani riadok zložité :D varím denne a riad umyť po cca 10min 3 x do dňa je podľa mňa pohoda :D

tinkerbell
2. dec 2020

@petrowna no ja to za 10 minút nestíham, som nejaká pomalá, môj muž si po sebe neumyje nič, deti tiež, lebo sú malé, stále sme sa kvôli tomu hádali, tak umývačka to vyriešila.

petrowna
2. dec 2020

@tinkerbell ja tiez jediná doma umývam riad a nerobí mi to problém

scila
2. dec 2020

@petrowna wau daj mi tip ako. Lebo ja denne aj dve hodiny. To jete z jednej misky celá rodina? Či ako? Inak moja svokra tak rýchlo umýva riad. A spodky tanierov neumýva. Keď ich raz za čas po nej umývam ja, tak každý drhnem 10 minút. A v šálkach dole pozasychaný čaj...

prasiatko30
2. dec 2020

Mne uz umyvanie rucne pripada az nehygienicke - vsak v tej mycke to umyva tak vysokou teplotou, ze to vychadza pomaly vysterilizovane, janske misy a take veci vychadzaju omnoho cistejsie ako kebyze to mam len rukami umyvat a teraz ked mi povedali ze aj filtre z digestoru sa tam daju umyvat v mycke tak uplna parada

sunyrose
3. dec 2020

@pieksamaki Ďakujem pekne. Len nechápem, prečo mi tá kontrolka stále svieti....

hipuska
3. jan 2021

No, keď ste dvaja, pôjde ti tak ra za deň. Keď budeš variť. Špinavé riady sa ti budu "kopiť" v umývačke. Preto ich potrebuješ dostatok ks, aby si mohlA ťahať čisté. To že máš predp.je fajn. Nemusíš ju dávať teraz, možno neskôr. Keď budú deti. no a určite klasickú, nie úzku. Takže na to si aj skrinku nastav

lacibo
18. dec 2024

@kiqusiq kludne staci aj mensia 45 cm..umyje rovnako..my mame umyvačku už min. 20 rokov..ked este skoro nikto nemal..vyhoda: riady umyje aj manžel. 😉V rukach by neumyval.

lacibo
18. dec 2024

@kiqusiq jedinou " nevyhodou" je ze musis mat viac tanierov, poharov a priborov..my mame cca.16 ks zo vsetkeho..aby si nemusela stale vyberat a umyvat v rukach..neoplati sa kupovat umyvacku iba tomu, kto vobec nevari, neje a ma iba po zopar kusov riadu🤣🤣