V chlebníku mi hneď splesnivie chlieb

5. nov 2023

ahojte zienky aky mate chlebnik?
Ja mam taky kovovy s drevenym vrchom. Ked dam donho pecivo, chlieb rozky hocico, strasne rychlo mi v tom splesniveju. V com moze byt problem?
Aky chlebnik mate vy ?

dskjhfdlkdjhl
5. nov 2023

Ja mam dreveny (IKEA). Mas ten chlebnik cisty? Neostali tam nejake zvysky po plesnivom pecive? A co znamena strasne rychlo?

autor
5. nov 2023

@dskjhfdlkdjhl Áno ja vzdy ho umyjem . A este vystriekam dezinfekcnym a poutieram.
Strasne rychlo napr 2-3 dni je v chlebniku a uz je tvrdy a uz je na nom plesen.

princess59
5. nov 2023

To máš iba tú dózu? Môže to byť tým že tam to pečivo nedýcha, my máme drevený spodok a vrch kovový ( klasicky sa otvára vysunutim hore) ale zozadu má niekoľko dier aby tam prúdil vzduch.

isadoraisa
5. nov 2023

aj mne napadlo slabe odvetravanie

autor
5. nov 2023

No presne nema ziadne dierky… Cize to moze byt v tom?

sissy27
5. nov 2023

Nemam ziadny chlebnik, pecivo mam na mrazaku a vytiahneme len to, co prave zjeme. Nam uz 2-3 dnove pecivo nechuti.
Ale problem s plesnou bude v nedostatku vzduchu, z chleba sa uvolnuje vlhkost a zostava zatvorena v chlebniku, vlhko a teplo su idealne podmienky pre vznik plesne.

princess59
5. nov 2023

Podľa mňa áno, ono sa ti to ako keby sparí, trošku zvlhne a to už je raj pre plesne, skús nechávať nejaký čas veko trošku pootvorené a uvidíš či to pomohlo 👌

ivangeline
5. nov 2023

Radim dreveny. :/

zuzubb007
5. nov 2023

No ja by som trojdnove pecivo nezjedla, kupim ten den dam do mraziaka a po polhodine po rozmrazeni chuti pecivo uplne chrumkavo ako dopecene

pkgirl30
5. nov 2023

Tiež som s tým mala problém, vyskúšala som rôzne druhy chlebnikov aj chleba aj pečivo splesnivelo, odkedy pečiem doma aj chleba aj pečivo už je kľud nič sa nemusí vyhadzovať

januska12323
5. nov 2023

Viac ako 3 dni ti vonku nevydrží žiadne pečivo. Máš to vôbec v sáčku? Ráno vyber z mrazničky koľko zjete a do večera sa nepokazí.

syslik81
5. nov 2023

kup si kvalitne lanove vrecko na pecivo ... a chlebnik vyhod ..chlieb potrebuje dychat

luccija
5. nov 2023

Nedávas ho tam ešte teplý z obchodu?po 2,3 dňoch už chlieb nejeme veď to už musí byť hnusne.Odkroj len toľko čo zjete a vyťahuj z mrazaku

autor
5. nov 2023

@zuzubb007 a ako ho rozmrazujes aby bolo chrunkave ?

autor
5. nov 2023

Baby ako rozmrazujete pecivo aby bolo dobre ?

zuzubb007
5. nov 2023

Necham volne vylozene na tanieri bez sacku a to je vsetko za polhodinu si vychutnavame ako z obchodu

hyta
5. nov 2023

Mám drevený chlebník a chleba i pečivo dávam do voskových vreciek. Tie 3 dni mi vydrží vždy, do tej doby ho spotrebujeme.

vanilkovazmrzka
5. nov 2023

Problem je v tom pecive, myslim ;)

kp7333
5. nov 2023

Tiez skladujeme v mraznicke, jednu zasuvku mame vyhradenu na chlieb a pecivo. Aj domaci chlebik po vychladnuti rozkrajame na stvrtky a dame zamrazit. Rozmrazujeme bud volne alebo nad hriankovavom na nadstavci. Ak potrebujem rychlo, dam do mikrovlnky - rozok je rozmrazeny za 10-15 sekund, chlieb trva par minut.

0silvia0
5. nov 2023

Tiez som uz davno chlebnik zrusila. Davam rozky a chlieb do mrazaku. Po vytiahnuti necham volne rozmrazit. Ak chcem chrumkave, mam mikrovlnku s funkciou crisp rozmrazovania, ale pouzivam minimalne.

nevenka
5. nov 2023

My mame dreveny, ale sa nam to zosusilo, ani sa mi uz neda zavriet 🙃. A v podstate, mam pecivo barbarsky v sacku 😅 a v tom chlebniku a cast v 1 supliku. Je nas vela. No a mne vsetko kupovane pecivo plesnie. Kvaskove, co upeciem, mi este nesplesnivelo.
Podla mna to nemas vetrane a este, nesmie na to slnko svietit, lebo sa to zapari duplom a plesen narastie za par hodin. Spory mas vsade. Ja osobne ziadny dezinfekcbt nepouzivam, len utieram vlhkou handrickou, hubkou a necham dobre vysusit.

andrejka1974
5. nov 2023

Jednoducho vyberiem z Marušku večer a ráno je super a ja mávam v dávku aj chlieb aj pečivo a všetko vydrží

katulienocka999
5. nov 2023

Mame čisto drevený chlebík kupovaný v orione...ale žiadne pečivo ti nevydrží 3 dni, to by muselo neviem co obsahovať aby vydržalo 🙂 dávame do sáčku a tak do chlebnika...ale keď je teplejšie tak to chladnicky- tam ináč vydrží aj viac dni. Keďže keď je teplejšie skôr vonku splesnivie

slavomira236
5. nov 2023

Ja mam plastovy no pecivo davam ked mam viac do mrazaka v chlebniku len co zjeme v ten den pripadne na rano..v chlebniku drzim chlieb ale vzdy ho mam v sacku nie len tak navolno a nikdy mi nesplesnivel..kupim polku v jednote tam uz maju nakrajane v sacku predavacka kraja. MM ho dokial sa nezje na 34 ty den ak sa stane ze sanezje robim hrianky alebo vo vajci je ok stale..

autor
6. nov 2023

Baby ja ked nehcam len tak volne polozene na tanieri zmrazene pecivo - tak potom je vlhke a tvrde zaroven. Nerozmrazi sa dobre

januska12323
6. nov 2023

Daj len jednu vrstvu a občas otoč. Alebo to mikrovlnky.

lukbe
6. nov 2023

Normálny chlieb z obchodu plesnivie. Odkedy pečiem kváskový, je to super, ten nie. Mam ho v ľanovej utierke a chlebníku od Tescomy. Mraziť dávam len ak ho mam náhodou viac, vždy je lepšie mať potraviny čerstvé ako z mrazaku, aj ked to občas využívam.

moonlight1210
6. nov 2023

Mne tiez pecivo splesnie rychlo, ked je len tak v chlebniku, hoci je dreveny a priedusny. Dokonca mimo vlhkych miest a kuchyna je vetrana.

Naucila som sa pecivo ako rozky a chlieb davat do chladnicky. Pred servirovanim na desat minut vyberiem, aby sa oteplilo. Chlieb preto mavam krajany, nech vyberiem len potrebny pocet krajcov. Vydrzi takto v pohode tyzden.

Do mrazaku som sa naucila davat pecivo cerstve hned z obchodu. Lebo ake ho tam dam, take po rozmrazeni bude. Tak ak ho tam dam trojdnove, po rozmrazeni bude ako trojdnove. Nepomoze mu to. Ani prehriat v trube, to pomoze na tu chvilu, kym je teple, po vychladnuti je to potom este horsie. Cerstve bude po rozmrazeni zase ako cerstve.

Rozmrazujem rozlozene v jednej vrstve na utierke, aby odsavala vlhkost, po desiatich minutach otocim. Neprijemne je, ak vypnu elektriku, mrazak sa trosku roztopi a znova namrazi. Vtedy sa aj na pecive urobi namrazena vrstva a po rozmrazeni potom vlhne. Tak sa snazim vrstvicku namrazy z neho oskrabkat, aby nevsiakla.