Včely v izbe
Ahoj.
Prosím vás, neviete mi poradiť...
V októbri sme sa presťahovali do jedného bytu a teraz keď sa začína otepľovať,tak v jednej izbe takmer každý deň nájdem na zemi jednu-dve mŕtve včelí. Prvý krát som našla jednu takú ako omamenú a potom ostatné už mŕtve. Stále na tom istom mieste. Akoby padali z hora...
Plafon je drevený. Ja mám pocit,že tam niekde bude nejaký pavúk čo ich chytá, usmrí, vyhodí,alebo neviem...nechápem.... Stále pozerám hore, no nič tam nevidím. Aj to tam vysávam. 🤷

Tiez si myslim,ze hniezdo..ale ja by som zavolala nejakeho vcelara,nech sa na to pozrie,a ked sa da,nech vcielky zachrani
Niekde bude hniezdo, ale asi nie priamo nad stropom, to by ste poculi bzukot....treba zavolat odbornika, nech ho najde to nebude len nahoda,ze sa k vam dostali z vonka....
Nenachádza sa nad vašim bytom podkrovie? Možno sa odtiaľ cez nejaké škáročky dostane k vám tento hmyz. V podkroví si zvyknú robiť hniezda osy, sršne ale aj včely.
Skús zavolať včelára, prípadne sa môžeš obrátiť na hasičský zbor. Ten má zväčša kontakty na včelárov a zasiahnuť môžu spoločne aj na menej prístupných miestach, ak by sa v podkroví našlo hniezdo.
Podľa mňa toto nebude "práca" pavúka...

Skor tam bude asi hniezdo. Skus to vystriekat biolitom do spar.