Vianočný servis Villeroy
ahojte, vcera som si kupila par kusov z edicie Toy's delight a ako sa tak na to pozeram, coraz viac asi tuzim si kupit aspon taniere pre nas vsetkych, ze na Vianoce 🥰. Lenze hlboke taniere sa mi nepacia, mate to niekto s tymi 15cm miskami?
a celkovo - ak mate tento servis, ste s nim spokojne?
lebo teda je to celkom palka a teda neviem, mozno to budem kupovat postupne, ze nech to tak financne neboli.... takze na stedru veceru este tento rok neviem ci to stihnem...

@bessie12 no za toto by som asi tu moju villeroy vianocnu salku vymenila.... ;) krasna salocka, radost pit kafe
@kaktusik007 no pytala som sa kolko budem platit, ci to bude okolo 500€. A nakoniec to bude pravdepodobne viac 🙄 Strasne vydavky mam teraz. A to este na svadbu musim odkladat ..
@kaktusik007 len pre mna je dost malicka (cca 140ml). Ale ked nemam velmi chut na kavu, ale chcem ju vypit, tak tato salka je vyborna na to 🙂
@bessie12 ta je nádherná!!!To je umelecký kusok.
Ja mam od Thun len misu na ovocie od starkej z nejakých 80tych rokov,veľkú hodnotu má pre mňa.Je mi to veľmi ľúto.. na tieto veci sa človek nevie pripraviť.Ja som dedila pred letom po otcovi,ktorého som 30 rokov nevidela a vybavovať veci z pozície "neviem,netusim" je veľmi ťažké.Stale nemám doriešené všetko.
Inak ako tu píšeme,asi som privolala nejaký nakup:D
@amel a hned ze 20% ;)
@kaktusik007 tak ono to nebolo "hned",chodia relatívne často.
Bol tam muž,chcel mi urobiť v auguste radosť a dovliekol všetko,čo mám už doma:(Strašne ľúto mi to bolo....asi I jemu.
Ale všetko som posunula mojej kolegyni,ktorej manžel asi až tak rad nie je🫣😜
@bessie12 nie je to k teme, ale poplatok zavisi od hodnoty dedicstva. Je na to tabulka, vies si ju dohladat. Plus Ti este pride zvlast zaplatit poplatok za toho notara.
@amel ked pijem kavu z tejto salky, tak myslienkami som pri mojej mamine. Vzdy pila takuto malinku kavu 🙂
Na take nieco sa fakt pripravit neda. Je mi velmi tazko bez nej ☹ dufam, ze to budem mat vsetko co najskor za sebou a co najrychlejsie vsetko splatene. Potom ma este caka to vsetko prepisat na seba. Ale to este moze par mesiacov pockat. Na Slovensko pridem az buduci rok aspon na 2 tyzdne a zacnem postupne vsetko vybavovat.
@muchotrafka298 netusim aku hodnotu to vsetko ma. To este nevie ani sama notarka. Ale bude ma informovat o vsetkom. Je tam len byt a nejake pre mna bezvyznamne pozemky, ktore skor ci neskor predam.
@bessie12 aby si nebola prekvapena, ze vsetko si budes musiet vybavit osobne. Rataj aj s tou alternativou, ze sem zo zahranicia budes musiet prist. SIPO je kapitola sama o sebe.
@muchotrafka298 ja som riešila tieto veci okrem dedičského konania všetko cez internet,žiaden problém nebol.Zmluvy som vytlačila,podpísala a poslala späť.
@amel u mna to neslo. Ale to je jedno, nie je to predmetom diskusie o porcelane.
@muchotrafka298 a toho sa vlastne desim. Hoci nie je to nic co by sa nedalo zvladnut. Chce to len pevne nervy. Aj ked vsetci vieme ako to na uradoch chodi .. 🙈🙄 ale spat k tomu porcelanu. Po mamine som zdedila vela veci. O niektorych som ani nevedela 🙂
@amel co sa bude dat vybavit cez internet, tak to vybavim cez net a co nie, tak osobne.
@amel email
@muchotrafka298 ja pouzivam vianocne taniere cely rok.aj deti ked chcu si ich daju aj v lete. Mam este perite par kuskov.aj salky pouzivam celorocne.
@kaktusik007 tak jatam mam asi nieco zle.mne uz ani ten email neprisiel s tym kodom.len vzdy ked som tam bola tam sa ma pytali ci som registrovana a zadala emil. Tak dakujem najblizsie sa tam spytam ako to vlastne je.alebo zaregistrujem muza tomu chodia vzdy kupony aj z ikei mne nie. Alebo dam iny email.takze viem ze tam nam nieco zle.
dievcata, boli ste teraz niekedy v parndorfe, ze ako to tam vo villeroy vyzera? maju vobec este nieco? 🤷🏼♀️
@kaktusik007 nebola tento rok,ale obycajne už len dopredavaju a nedokladaju,cize viac menej býva prázdno.Treba ísť v oktobri-novembri
@amel kurnik. Na dnes je plan cesty, doteraz to bol cisty brutal v praci a az dnesnym dnom mam konecne volno... A klasika, az ked sa blizia sviatky clovek zisti ze co bh si rad este dokupil a co "nutne" chyba a potrebuje 🤣
@kaktusik007 skus.Rataj však s kopou ludi.Vo V&B určite ešte niečo nájdeš,len je dosť možné,že nie to,čo hľadáš.
@amel tak skusim. S mnozstvom ludi ratam, idem preto hned rano. A chcem aj taku vec co zvyknu nemat, stromcekove zelene taniere, ale prioritne latkovy kosik na pecivo a stojany na vajicka - co by mat zase mohli ;)
@kaktusik007 my sme boli v sobotu.popravde celkovo bolo malo ludi vsade.nehovorim ze neboli ale sa mi zda ze minuly rok bolo viac.aj v potravinach v spare co chodime. Villeroy no mali uz toho malo.nejake taniere misky a salky. Myslim vianocnu kolekciu.a este mali pohare sklenene toys. Ja som si kupila len tenke sviecky.cakala som ze budu mat maly salku toys ale nemali.po sviatkoch sa chystam do ssc tak snad tam bude toho viac.
@kaktusik007 stromcek tanier mali ,ale tazko povedat ci budu este mat.stojany ma vajicka neviem. Ale kosik mali urcite aj prestieranie.
@malinovka333 bola som tiez v sobotu, 09:10 som uz vychadzala z predajne ;) az na stojany na vajicka som vsetko kupila 😍 len banujem ze som si aj utierky nevzala... to ma dnes napadlo, ze este toto by sa hodilo ;)

@bessie12 smrt rodica zivot o 180stupnov otoci, a poplatok notarovi maly zrovna nie je. Presla som si tym, miestami je to na maslu. Drz sa.