Výber kuchyne: Ikea alebo Siko?
Ahojte poradte , kde je lepšie si dat navrhnúť a následne zhotoviť kuchyňu? Ikea alebo siko ? Samozrejme hľadám kvalitu za dobru cenu ...ďakujem
Ahoj,nájdi si v okolí stolára, urobí ti na mieru za podstatne menej peňazí. Siko sa mi nezdá kvalitné a ikea je dnes už dosť drahá.
@nikusik0107 pokial je to kuchyna taka, ze ti tam sedi Ikea, tak je to moznost. Teta ma od nich kuchynu uz cca 15 rokov a stale je bezchybna, popripade sa daju casom vymenit dvierka, ak by boli poskodene a aj jednotlive skrinky atd. Ak to je atypicky priestor skusila by som stolara, pokial si nevyberies premiove materialy ako je napriklad kompaktna doska atd., tak casto su ceny porovnatelne. Pri ikea kuchyniach je vyhoda, ze usetris za montaz, ak mas v rodine niekoho manualne zrucneho. Siko by som asi neriesila, co sa tyka kuchyne, tam sa oplati objednavat material na kupelne pokial ti ponuknu nejake zlavy. My sme chceli premiovejsiu kuchynu, zvolili sme Dalno, cena je vyssia ako Ikea, ale zas vsetky skrinky su 100% na mieru. V starom byte som mala kuchynu od stolara a tiez som bola spokojna, ale tam nepustil budget, takze dvierka su biela perlicka a zvysok laminat od eggeru ale stale je na 100% funkcna a pri adekvatnej starostlivosti nevidno ziadne opotrebovanie. Akurat na kovania dat pozor tam sa oplatia drahsie. Vsetko zalezi od rozpoctu a co od toho ocakavas.
mne keby pasovala ikea tak idem do ikei. kamoška má a je spokojná. ja mám na mieru od štúdia za strašné peniaze... celkom nerozumiem ako môže kikulienka napísať že so stolárom ušetríš - jedine s takým, ktorému ty všetko navrhneš a on iba zmontuje ...
mne keby pasovala ikea tak idem do ikei. kamoška má a je spokojná. ja mám na mieru od štúdia za strašné peniaze... celkom nerozumiem ako môže kikulienka napísať že so stolárom ušetríš - jedine s takým, ktorému ty všetko navrhneš a on iba zmontuje ...
@biba_18 ....napr.z vlastnej skúsenosti 🤷♀️
Nie som sama,ktorá má túto skúsenosť. Manželov známy vravel,že v niektorom štúdiu mu navrhli kuchyňu za 38tis, stolár mu vyrobil za 15tis. Ale samozrejme, koľko ľudí, toľko chutí (a názorov).
Nie som sama,ktorá má túto skúsenosť. Manželov známy vravel,že v niektorom štúdiu mu navrhli kuchyňu za 38tis, stolár mu vyrobil za 15tis. Ale samozrejme, koľko ľudí, toľko chutí (a názorov).
@kikulienkadd veď ide o to - že vyrobí - ty ale potrebuješ aj navrhnúť, aj materiál si vybrať, aj dojazdy, kovania ... ten rozdiel je veľký...
@nikusik0107 ahoj, my sme si dali návrh urobiť v Siko a kuchyňu vypracovali poliaci
@kikulienkadd veď ide o to - že vyrobí - ty ale potrebuješ aj navrhnúť, aj materiál si vybrať, aj dojazdy, kovania ... ten rozdiel je veľký...
@biba_18 aktuálne to riešim, takže: pán mi prišiel domov,zameral,navrhol. Keď som odsúhlasila rozmiestnenie,prišiel so vzorkami materiálov a farebne sme doladili čo sa nám páčilo. Áno, môže to znieť ako scifi,ale u mňa to bolo takto.
@kikulienkadd zalezi aj aky bol rozdiel medzi studiom a stolarom, opracovanie hran, co je na zadnej strane skrinky, ci sa skrinky k sebe lepia alebo su len prilozene a spojene napriklad pracovnou doskou, vsetko je rozdiel v cene, aka je doska, zastena, kovania, ci su dvierka mdf, foliovane alebo striekane, ci je to egger alebo kronospan, vo vsetkom su rozdiely. Niektori stolari maju normalne linky, kde vyrabaju nabytok, niektori si majstruju v malej dielnicke. Ale autorka ak uvazuje nad nejakym retazcom myslim, ze ikea je v pohode, dostupna, da sa vsetko doobjednat aj cez net atd.
Ikea je uplne v pohode, vykon/cena a urcite lacnejsia ako Siko alebo stolar. A ak mas primerane schopneho chlapa, tak ju aj zmontuje. A navrhni si ju sama v ich programe.
@biba_18 ja som sa ikea chcela vyhnúť, ani pozriet ani navrhnut, (ale my sme anti ikea) neviem co by vysla tam, mali sme navrhnutu a chodila som si dat nacenit ci este stara kika, mobelix, sconto, decodom, hanak, dankuchen a vsade ma vysla drahsie ako od stolara, plus velka nevyhoda z obchodov, ze si nevies presne navolit, lebo maju hotove komponenty a tak by som pri mojom vybere mala 2x slepy nevyužitý roh
@kikulienkadd ja nespochybňujem že ti nedal na výber - ide o to čo 😉
@lizatko1009 už to spomínal anonym_0839ec 🙂 v čom sú rozdiely ...
@lizatko1009 už to spomínal anonym_0839ec 🙂 v čom sú rozdiely ...
@biba_18 janmoc anonymov nečítam 🫢ano to zalezi sj material, my sme nechceli folie ale striekanu a to uz je rozdiel v cene, v tych rohoch mam v jednej "ladvinky" v druhej poličku a dalsi vyberateľný kus, ktory mi ani nevedeli v obchodoch ked skladali ponuknut, lebo taky rozmer sa u nich nerobí
@biba_18 janmoc anonymov nečítam 🫢ano to zalezi sj material, my sme nechceli folie ale striekanu a to uz je rozdiel v cene, v tych rohoch mam v jednej "ladvinky" v druhej poličku a dalsi vyberateľný kus, ktory mi ani nevedeli v obchodoch ked skladali ponuknut, lebo taky rozmer sa u nich nerobí
@lizatko1009 áno,prikláňam sa
Tiež máme striekanu a nie fólie
Nakoľko nechceme meniť za 5 rokov kuchyňu
fólie, ktoré vplyvom tepla a používaním sa začnú otrčať
To sme rozhodne nechceli
@pe_mi @lizatko1009 baby, ja mám striekanú (v avatare vidno) a sa to obije - takže striekané len biele aby nebolo vidno (čo zas asi tiež nie je veľmi dobré bo obíjaš jak dilino bo si nevšimneš ...)...
Za mna ikea nie, Ta kvalita je hrozna. Boli dobre pred 20 rokmi, teraz hroza. Bude to drzat 3 roky a potom sa to zacne sypat, nemaju ani kvalitne povrchy
@kiki68 hej? je pravda že tá kamoška to má už dávnejšie ...
@biba_18 No svokra ma ikeu staru, dokonca dve a parada. My a nielen my ( este ked som par domacnosti videla) mame uz tie nove ( cca 5 rokov max) a to je shit. My sme to brali ako riesenie do domu, kde sme nemohli skrz iste veci investovat. Keby idem to trvaleho riesenia, tak stolar.
skôr mobelix
@nikusik0107 my mame zo Sika a som max spokojná ☺️
@nikusik0107 pokial je to kuchyna taka, ze ti tam sedi Ikea, tak je to moznost. Teta ma od nich kuchynu uz cca 15 rokov a stale je bezchybna, popripade sa daju casom vymenit dvierka, ak by boli poskodene a aj jednotlive skrinky atd. Ak to je atypicky priestor skusila by som stolara, pokial si nevyberies premiove materialy ako je napriklad kompaktna doska atd., tak casto su ceny porovnatelne. Pri ikea kuchyniach je vyhoda, ze usetris za montaz, ak mas v rodine niekoho manualne zrucneho. Siko by som asi neriesila, co sa tyka kuchyne, tam sa oplati objednavat material na kupelne pokial ti ponuknu nejake zlavy. My sme chceli premiovejsiu kuchynu, zvolili sme Dalno, cena je vyssia ako Ikea, ale zas vsetky skrinky su 100% na mieru. V starom byte som mala kuchynu od stolara a tiez som bola spokojna, ale tam nepustil budget, takze dvierka su biela perlicka a zvysok laminat od eggeru ale stale je na 100% funkcna a pri adekvatnej starostlivosti nevidno ziadne opotrebovanie. Akurat na kovania dat pozor tam sa oplatia drahsie. Vsetko zalezi od rozpoctu a co od toho ocakavas.
@anonym_0839ec po 15 rokoch v Ikea kuchyni dvierka nevymeni. Zmenili totiz korpus a dierky a kovania uz nesedia. Mame Ikea kuchynu 13 rokov, kupovanu prave kvoli tomu meneniu a oni to medzi tym komplet zmenili, tsk sme v kybli.
@anonym_0839ec po 15 rokoch v Ikea kuchyni dvierka nevymeni. Zmenili totiz korpus a dierky a kovania uz nesedia. Mame Ikea kuchynu 13 rokov, kupovanu prave kvoli tomu meneniu a oni to medzi tym komplet zmenili, tsk sme v kybli.
@simsalabim to som nevedela. Tak potom to nema az tolko vyhod ako som si myslela. Som si myslela, ze ked sa cosi pokazi, clovek to len jednoducho vymeni..
@simsalabim to som nevedela. Tak potom to nema az tolko vyhod ako som si myslela. Som si myslela, ze ked sa cosi pokazi, clovek to len jednoducho vymeni..
@anonym_0839ec uz bohuzial nie. A my mame niektore dvierka uz fakt znicene a zvazujeme, co teraz.
@nikusik0107 ani jedno. Decodom 👌🏻 jedna top už ôsmy rok, ďalšia druhý rok na byte. Obe super stav
@nikusik0107 ani jedno. Decodom 👌🏻 jedna top už ôsmy rok, ďalšia druhý rok na byte. Obe super stav
@erikaeb a cena ?
@erikaeb a cena ?
@nikusik0107 snad jej cena z pred 8 rokoch nebude ani podobna tej rvojej, každá kuchyna ma iny rozmer, ine techniky, ine dvierka, inu pracovnu dosku, inu zastenu. daj si urobit návrh v tomto roku tej svojej, to je najlepšie riesenie.
odporucam od stolara, nie je to az take drahe, ako som si povodne myslela.
@erikaeb a cena ?
@nikusik0107 tá dvojročná do L plus vstavané skrinky vo vyklenku ( takže je vlastne do U len doska je L) vyšli nejakých 2700€. Vyberala som ekonomik triedu. Plus teda spotrebiče zvlášť.

Ani, ani. Siko je absolútne predražené, chcela som si dať kuchyňu tam, ale bola som zhrozená z cien. Ikea ma sklamala, pomer cena/kvalita.