Výhody a nevýhody vonkajších žalúzií
Ahojte, nie celkom to sem patri,ale tyka sa to domacnosti...😊. Mate niektori vonkajsie zaluzie a olutovali ste? Postavili sme dom a teraz riesime tento detail a teda tazko je sa rozhodnut. Ci vnutorne, vonkajsie, ci len zavesy a zaclony alebo ako nato. Budem rada za vase osobne ostrehy😊
@cukroska no ved nerozporujem. Suhlasim s tym. Ale ze su drahe v porovnani s vnutornymi je jednoducho fakt :D
@vanilkovazmrzka Áno sú, ale zasa neporovnateľne lepšie
@guliver19 určite si dajte...ja strašne ľutujem že sme si nedali .resp.muz bol proti ..odrádzala ho suma...chcem sa vás spýtať baby, dorabali ste si vonkajšie žalúzie aj keď už nebola urobená predpriprava? Dá sa to?
@guliver19 určite si dajte...ja strašne ľutujem že sme si nedali .resp.muz bol proti ..odrádzala ho suma...chcem sa vás spýtať baby, dorabali ste si vonkajšie žalúzie aj keď už nebola urobená predpriprava? Dá sa to?
@lenkakamen Ano da ak nechceš robiť fasádu da sa spraviť kaslik ale bude priznaný.
My máme a som spokojná. Nevýhody nevidím žiadne. Umyvam ich vapkou 🙂
@guliver19 kebyže mám dom, tak určite vonkajšie žalúzie. Aj mama sinice dať. Doteraz mala vnútorné, plus záclony a len nadávala nato.
@guliver19
Pridávam sa k väčšine, máme na celom dome. Skoro všade francúzske okná. Robia perfektnú tmu, deti sa nám nebudia s východom slnka a v lete máme vnútri príjemne. Sklá nie sú prehriate, čiže nejde dnu teplo. Umývame vapkou. Dajú sa ovládať aj cez mobil. Ani raz sa nám nič nepokazilo, používame ich denne už niekoľko rokov. Asi záleží aj tu od kvality materiálu a práce. Za nás veľká spokojnosť.
Ja som mala len vnútorné, no rýchlo išli preč, už nikdy viac. Raz by som chcela vonkajšie, zatiaľ sme južné okná v podkroví vybavili hliníkovými roletami. Vizuálne asi nič moc, ale odrážajú slnečné svetlo, robia prítmie a izby sa tak neprehrievaju.
Ahojte kamaráti žaluzáci 🙂 , máte niekto riešené kvety ak máte vonkajšie žalúzie ? už nad tým dlho premýšľam a neviem na nič prísť, len ich nesťahovať úplne dole, čo vlastne nemá nakoniec žiadny zmysel.
Ďakujem veľmi pekne za každú radu / fotku.
Ahojte kamaráti žaluzáci 🙂 , máte niekto riešené kvety ak máte vonkajšie žalúzie ? už nad tým dlho premýšľam a neviem na nič prísť, len ich nesťahovať úplne dole, čo vlastne nemá nakoniec žiadny zmysel.
Ďakujem veľmi pekne za každú radu / fotku.
@hihuha22 tak alebo chces aby ti do vnutra svietilo slnko a nemas zaluzie alebo ich mas vytiahnute, alebo nechces a mas ich a mas ich spustene.
Manzelka ma kvety, zaluzie su cez leto spustene, su ale odklopene, takze sice priame slnko do miestnosti nesvieti (iba skoro rano, pripadne neskoro vecer), ale vonkajsie svetlo v miestosti je.
@hihuha22 tak alebo chces aby ti do vnutra svietilo slnko a nemas zaluzie alebo ich mas vytiahnute, alebo nechces a mas ich a mas ich spustene.
Manzelka ma kvety, zaluzie su cez leto spustene, su ale odklopene, takze sice priame slnko do miestnosti nesvieti (iba skoro rano, pripadne neskoro vecer), ale vonkajsie svetlo v miestosti je.
@aalt - mne sa kvety na parapety nezmestia ak mám žalúzie úplne dole , preto sa pýtam ako to majú ľudia riešené. Žalúzie máme už dávno namontované, viem ako fungujú .
@aalt - mne sa kvety na parapety nezmestia ak mám žalúzie úplne dole , preto sa pýtam ako to majú ľudia riešené. Žalúzie máme už dávno namontované, viem ako fungujú .
@hihuha22 mame aj, aj. Kvety su "v priestore" aj na parapetoch. Vacsinou su zaluzie spustene a cez den sa iba odklopia. Na zimu ich mozno budeme aj dvihat. Uz teraz sa na na juznej strane dvihaju, aby sa slniecko vyuzilo na tepelne zisky, takze ak je naozaj slnecno, tak je slnko pri okne az do poludnia, v zime aj druhej - tak mame orientovanu "juznu stranu". Ale tam tiez nie je parapet, ten mame na oknach vlastne len od severozapadu. Tam je aj v lete malo priameho slnka, v zime vobec.
Asi mame kvety, ktorym to az tak nevadi a nepotrebuju vyslovene slnecne miesto celorocne.
@guliver19 za mna vonkajsie len vyhody
myslím kvety na vonkajších parapetách - muškáty
Cez vikend sme s nasimi riesili, co si maju dat na okna. Mamina ma hrozne zly spanok a potrebovala by tmu ale aj ticho. Pride jej, ze by ju vonkajsie zaluzie v pripade vetra budili. Mate niekto taku skusenost? Je to pocut?
Cez vikend sme s nasimi riesili, co si maju dat na okna. Mamina ma hrozne zly spanok a potrebovala by tmu ale aj ticho. Pride jej, ze by ju vonkajsie zaluzie v pripade vetra budili. Mate niekto taku skusenost? Je to pocut?
@darinks01 no je to pocut. Urcite zalezi aj ake su okna, nase tlmia celkom dost, ale teda je to pocut. Mne ten zvuk nevadi a to sa zobudim aj ked v noci niekto chodi po dome. Je to taky skor hrubsi suchot/cvakot. Su "zapustene" v okne, takze priamo na vetre nie su. Musi uz fukat celkom dost aby ich bolo pocut, to uz vlastne pocut aj ten vietor.
@darinks01 A tie vonkajsie rolety, čo sa vyťahujú do toho bubna hore? Robia super tmu a su tiché.
Zalezi asi aj od dizajnu domu, co sa vam tam bude hodit. My to teraz ideme riesit, lebo od septrembra, ako som prisla z porodnice, som sa poriadne nevyspala. Malej strasne vadi akekolvek svetlo.

@cukroska no ved nerozporujem. Suhlasim s tym. Ale ze su drahe v porovnani s vnutornymi je jednoducho fakt :D
@vanilkovazmrzka zial stoja za tie peniaze.