icon

Výmena dlažby za asfalt

28. jún 2025

Ahojte niekto skúsenosti z asfaltom vo dvore? Rozmýšľam žeby sme si dali namiesto dlažby na dvor...neviete ako to cca vyjde aj cenovo a ci sa to oplati

rachel36a
28. jún 2025

Podstatne drahšie ako dlažba...nirkolko nasubne...a to musíš najať firmu, lebo potrebuješ na to stroje...

autor
28. jún 2025
@rachel36a

Podstatne drahšie ako dlažba...nirkolko nasubne...a to musíš najať firmu, lebo potrebuješ na to stroje...

@rachel36a aj som si to myslela ze to bude drahe, len sa mi to zdalo jednoduchšie ako z dlažbou šupacky, lebo manžel nevie dávať dlažbu tak som rozmýšľala o tejto variante s asfaltom

rachel36a
28. jún 2025

To si každý mysli ze je to jednoduchšie...aj ja...kým som nespoznala môjho muža, oni to vo firme robili...je to oveľa náročnejšie akk pokládka dlažby...musíš odkopat terén....naložiť hrubý makadam, potom jemnejšie na to stabilizaciu suchym betonom....toto sa všetko musí finiserom utlacit aby asfalt nesadol...a až potom sa dava 1-2 vrstvy asfaltu, ktorý musí prejsť valec aby to držalo pokope...

greywolf
28. jún 2025
@rachel36a

To si každý mysli ze je to jednoduchšie...aj ja...kým som nespoznala môjho muža, oni to vo firme robili...je to oveľa náročnejšie akk pokládka dlažby...musíš odkopat terén....naložiť hrubý makadam, potom jemnejšie na to stabilizaciu suchym betonom....toto sa všetko musí finiserom utlacit aby asfalt nesadol...a až potom sa dava 1-2 vrstvy asfaltu, ktorý musí prejsť valec aby to držalo pokope...

@rachel36a to iste by sa malo robit pod dlazbu. Viac vrstiev prip este suchy beton a auta nosy jazdit bez toho aby vyjazdili kolaje

biba_18
28. jún 2025

asfalt, kde všetku vodu budeš mať na dvore? dlažba je oveľa lepšia…

nelca84
28. jún 2025

Odhliadnuc od toho, ze je to drahsia a narocnejsia varianta, vazne by si chcela mat na dvore asfalt? Ci esteticka stranka u teba nehra rolu?

aniele
28. jún 2025
@anonym_autor

@rachel36a aj som si to myslela ze to bude drahe, len sa mi to zdalo jednoduchšie ako z dlažbou šupacky, lebo manžel nevie dávať dlažbu tak som rozmýšľala o tejto variante s asfaltom

@nelca84 Presne.
A neslobodno zabudnúť na terajšie horúce letá. Ešte sa ti, autorka, nikdy nezaborili opätky do zmäknutého asfaltu? Veď si niekoho nájdite na položenie dlažby, keď nezvládnete sami. Aj na asfalt potrebujete dodávateľskú firmu.

autor
28. jún 2025
@aniele

@nelca84 Presne.
A neslobodno zabudnúť na terajšie horúce letá. Ešte sa ti, autorka, nikdy nezaborili opätky do zmäknutého asfaltu? Veď si niekoho nájdite na položenie dlažby, keď nezvládnete sami. Aj na asfalt potrebujete dodávateľskú firmu.

@aniele susedia majú asfalt už roky, nikde ani v horúčavách im nezmäkol

scila
28. jún 2025

Nám dávali na ulici nový asfalt pred mesiacom, ešte stále to neskutočne smrdí. Nehovoriac o tom, že je to tmavé a prehrieva sa to a na dvore budete mať peklo.
Keby som chcela najjednoduchšiu alternatívu, vysypeme makadamom. My sme ale chceli najekologickejšiu a nech sa to prehrieva najmenej ako je možné a nech voda vsakuje čo najviac, tak máme betónové zatrávňovačky. Asfalt by som nechcela ani zadarmo.

rachel36a
28. jún 2025
@greywolf

@rachel36a to iste by sa malo robit pod dlazbu. Viac vrstiev prip este suchy beton a auta nosy jazdit bez toho aby vyjazdili kolaje

@greywolf no ale určite nepotrebujes finišer a valec pri dlazbe...stačí ti žaba...aj vrstva oveľa menšia...a cenovo je to uplne inde ako asfalt...o vzhľade nehovorím...

viestta
28. jún 2025

Len to nie. Kto uz by sam dobrovolne z dvora spravil asfaltku? Vsak v lete tam musi byt ako v pekle. Kazdy rozumny clovek riesi povrchy tak aby nemusel riesit odvod dazdovej vody a zabranil prehrievaniu vzduchu v lete.

aniele
28. jún 2025
@viestta

Len to nie. Kto uz by sam dobrovolne z dvora spravil asfaltku? Vsak v lete tam musi byt ako v pekle. Kazdy rozumny clovek riesi povrchy tak aby nemusel riesit odvod dazdovej vody a zabranil prehrievaniu vzduchu v lete.

@viestta Možno niekto taký, ako pán, ktorý pred vyše 50 rokmi kúpil náš dom na polosamote nad mestom. Robil u asfaltérov, tak ako prvé zalial dlažbu na dvore asfaltom. Dokonca aj zo schodov od bránky na cestu po dvor urobil asfaltovú šikminu. Mal to zadarmo, tak čo...

viestta
28. jún 2025
@aniele

@viestta Možno niekto taký, ako pán, ktorý pred vyše 50 rokmi kúpil náš dom na polosamote nad mestom. Robil u asfaltérov, tak ako prvé zalial dlažbu na dvore asfaltom. Dokonca aj zo schodov od bránky na cestu po dvor urobil asfaltovú šikminu. Mal to zadarmo, tak čo...

@aniele pred 50 rokmi je to mozne, ale dnes?

tundra
28. jún 2025

Tak podla ponuky asfaltovania, je cena +- rovnaka,ako zamkova dlazba.
https://www.daibau.sk/ceny/asfaltovanie

kiki68
29. jún 2025

My mame asfaltku prijazdovku, no ja by som to ako na dvor nechcela, presne ako popisovali, je s tym narocnejsi proces uz natiahnutia a ked to nespravis dobre, tak sa to zacne po zime trhat. Cokolvek, co podrastie asfalt ho tiez zacne vyduvat, nicit. Napr korene niecoho. Teplotam by mal odolavat dobre, len to musi byt perfektne spravene. Moj tatko robil v tomto smere, ma to vystudovane a ked doma tiez chceli tahat asfalt na terase, tak im povedal svoje, ze to take jednoduche nie je. Ked to ma teda nieco aj vydrzat.