Vymeníte plynovú dosku za indukčnú?
Dobrý deň, mám takú dilemu, už ma štve stále umývať plynový sporák,a ešte k tomu nerezový,je otrasný ,ale bojím sa varenia na indukcii. Mali ste to niektorá, zvyknem si, naučím sa ? Ďakujem 🙏
Mali sme plyn, teraz máme indukciu. Ale radšej mam plyn. Vajíčka, volské oči sa mi lepšie urobia na plyne...to mi chyba...
My plyn nemáme v bytovke novej a nadavam každý deň na to,lebo keď vykypi,musím to hneď umyť,žiadne,ze dovarim a potom,pretože nedovarim. Keď sa vyleje moc,zhasne všetko,vrátane budika,takže neviem koľko sa čo ma este varit. Ja som to nechcela ani predtým, ale čo už,keď plyn nie je. Ja by som nemenila nikdy,keby sa dalo.
Mali sme plyn ,teraz indikácia .už by som sa k plynu isto nevrátila
Ja som tiez presla z plynu na indukciu. Prve tri dni som hresila ako pohan, vsetko mi kypelo, lebo velmi rychlo to ide na indukcii. Teraz by som uz nemenila 🙂.
My sme mali v byte plyn, mame aj v dome, varna doska, 5 horakov, 4kW, varila som uz na vsetkych 5 naraz. Je to nerez, dobre sa cisti. Ma to mriezku cez celu sirku, tazke panvice a velky hrniec mozem poposuvat po tej mriezke bez zdvihania. Ale nas je 6 a varim teda vo velkych hrncoch dost casto. Neviem, ked mame k dispo plyn, tak sme nechceli indukciu. Kebyze nemam plyn, tak by muselo byt tak. Neviem porovnat, nezazila som varenie na indukcii. Iba sporak na drevo viem este porovnat 🤪🤭. Kamoska ma sklokeramicku a vyzera jej strasne.
My sme nemali na vyber, v lokalite, kde sme postavili dom, plyn nebol. Elektrika je tiež super, najma je to o dost rýchlejšie. Ak by tam bol plyn, mali by sme samozrejme ten (len kvôli tomu, ak by bola odstávka elektriky nespravím nič, max tak obliecť špekačky, cibulu a zemiaky v krbe 😂)
Nevymenil.
Hneď by som ju vymenila...už si neviem predstaviť nemať indukciu je to rýchlejšie varenie, lepšie sa cisti, nastavím kuchtu zapnem časovač a za 35 min mám hovädzie mäso.Mala som predtým plynovú bola som spokojná, lebo som nevedela aká je indukcia🙂
@adrianasmolko "aj ked mas deti nestane sa ze “pokrutia” klieska a plyn ide naprazdno"
Neverim ze sa este niekde predavaju take co sa same nevypinaju ked to nehori...
@lev26 v kazdej vete tvojho komentara je nejaka absurdnost :D
1. Platne na infukcii sa nezohrievaju, skus si vygooglit ako funguje indukcia kym takuto blbost napises. Funguje na baze indukcnych drotenych cievok, kt zohrievaju priamo dno hrnca/panvice…
2. Drviva vacsina hrncov v obchode je uz aj na indukciu (musia mat magneticke vodive dno napr ocel ale aj liatina…), nie su ziadne super speci, ale ano ak ma niekto hrnce 15-20 rokov, tak bude zrejme potrebne ich vymenit
3. Nemaju skoro vsetky pozahynane boky, zalezi od znacky a dokonca aj modelu. Ja mam napriklad indukcnu dosku zapustenu do pracovnej dosky, takze boky nema ziadne
4. Ze na indukcii su kratsie kable, tak to beriem ako for naozaj 🙈
5. To ci sa daju pouzivat vsetky “platne” naraz (nemusia byt 4) absolutne nezalezi od toho, co to varna doska podporuje, ale od toho ako mas spravenu elektrinu a ci to utiahne, potrebujes vyssie napatie
6. Ovladanie moze mat rovnako kazda znacka trosku ine
Akoze na to, ze predavas indukcne dosky a niekto ta akoze na to zaskolil, to zrejme velmi odflakol. Prepac proste mi to udrelo do oci 🙈
Autorka ja mam poslednych 12 rokov indukciu, predtym sme este doma u rodicov mali plyn a ja by som ho uz nechcela. Horsie sa sporak cisti, varenie trva dlhsie, z toho plynu je vsetko take nejake ulepene a aj pri detich mi pride indukcia vezpecnejsia. Je to vec zvyku na kazdom sa vari trosku inak, ale nie je to nic zasadne, ze teraz na infukcii nebudes vediet varit alebo co.
Nasi maju doma plyn, je to des... potrebujem vriacu vodu na nieco, tak sa nacakaaaaaaaam, kym to zovrie... doma mam indukciu, zapnem boost a za chvilu mam zovretu vodu. Nieco vykypi? Chytim, pretriem, nic sa neprilepi... na udrzbu mi staci hubka a jar... na starom byte som mala sklokeramiku, to bol masaker... indukcia ma vyhodu aj v tom, ze rychlo vychladne... a hrnce 99% su vhodne aj na indukciu. A stare klasicke smaltovane funguju uzasne...
proste mne viac vyhovuje plyn, mam nad tym lepsiu kontrolu, vidim plamen,.. menej/viac, pre mna lepsie ako “varit na 4ke, potom na 8icke”.
a niektore typy panvic sa musia proste nahriat cele - wok, hlboka panvica,.. nie len dno.
a teda stopovala som si sekundy, kym zovrie liter vody na plameni a na indukcii a teda nejaky extremne zasadny rozdiel nebol 😅
@zuzuliennka1 Anoo, wok :D Ked robim masko tak to treba poriadne oslahnut na kratky cas, mne k tomu plamene jednoducho patria, mame jeden vacsi horak a je to super 🙂 (nie je to moja fotka :D)
Určite indukčnú
My máme indukciu a super. Len budeš musieť nejaké hrnce pomeniť.
@zuzuliennka1 neviem na akej indukcii si to skusala , ale rozdiel je markatny aj k rychlovarnej konvici
@surama no normálne. Pri varení.
človek si zvykne aj na šibenicu 😄
Ja mam indukcnu a nemenila by som, rýchlo uvarené a aj čistenie je oveľa jednoduchšie ako plynový sporák

ahoj
mam indukciu vyhoda aj ked mas deti nestane sa ze “pokrutia” klieska a plyn ide naprazdno
takisto das casovac a doska sa ti vypne mozes ist aj vonku za mna aj toto vyhoda
a somozrejme rychlost my napr zohrievame aj vodu na caj vo velkom cajniku rychlovarnu konvicu ani nemame
a udrzba neni ocom