Vypínať domáce spotrebiče počas dovolenky?
Ahojte, odpajate zo zasuvky vase domace spotrebice (napr.roboticky vysavac, varna kanvica) pred odchodom z domacnosti na niekolko dni, alebo ich nechate zapojene?
Ano, muz zvykne aj vodu vypnut, ked ideme prec na dlhsie
@gab1sol to áno ale keď si doma tak vieš napr. pri ohni reagovať hneď na rozdiel od toho, keď si na dovolenke... Ale tak každého vec. Moja suseda ani nezamyka keď ide z domu na dovolenku a minule nechala aj okno otvorne. Potom mi volala z Turecka, či boli u nás tie búrky silné, že ma obavy ci jej napršalo do obývačky 😃
@fido69 na ten blesk je riesenie.... zapoj ich cez prepatovu zasuvku...da sa bezne kupit
@majlo1234 vodu vypnut je dolezite kvoli poistovni
Samozrejme aj vodu odstav a všetko, vieš si predstaviť že ti praskne nejaké tesnenie pokým budeš preč 🫣 mne sa to stalo ale našťastie som bola doma a kým som prišla do kúpeľne bola už centimetrova voda neviem ani nechcem si predstaviť čo by bolo keby nie som doma 🫣
My vypiname vsetko okrem mrazaku a chladnicky...rychlovarnu konvicu, kavovar, toaster, mikrovlnku mame zapnute cez prepatove zasuvky, kt.maju vypinac, tak ich cez to vypiname aj pocas nepouzivania
A ako pisem vyssie...vodu vypiname vzdy, ked ideme pre na dlhsie...aj kvoli poistovni
@fido69 ak ti trafi do domu blesk, tak mas maler. V mestkej casti trafil jesnym blesk do domu a urobil im meter hrubu dieru cez dva poschodia az do pivnice. Myslis, ze ked odpojis TV pocas burky, tak ta to zachrani? A btw, existuje prepatova ochrana, tzv.bleskoistky
@thirstymonk Bleskoistky mám na satelitnej anténe. Ale myslím si, že pokiaľ by udrel blesk do toho satelitu, tak aj tak je všetko v háji.
Pokiaľ udrie do trafostanice alebo do iného domu na ulici, tak zase zničí elektro v celej ulici... sú to praktické skúsenosti a nielen moje ako tu čítam.😉
Kanvicu vyťahujem vždy aj, keď sme doma.
Keď ideme na dovolenku TV a PC a robotický vysávač
Susedom v garáži začala horieť draha elektrokolobezka, keď ju nabijali
keď by som išla na dlhšie preč,tak odpojím okrem chladničky a mrazničky všetko.Dokonca aj plyn a vodu.
@rozculena oki. A ked ides prec napr.len na vikend?
to asi nie

Nikdy nic neodpajam... ale manzel mal kamosa, ktory vsetko vzdy odpajal, az sa raz velmi ponahlal na letisko, takto vyriesil vypnutim poistiek pri odchode z bytu. No.... chladnicka po navrate z 2 tyzdnovej dovolenky zila a bolo ju tak citit, ze museli kupit novu. Bolo to nevysmradnutelne.