icon

Vypínate doma na noc wifi?

9. mar 2024

Vypínate doma na noc wifi?

uctik
29. mar 2024

Nie, jedine že chces ušetriť elektrinu, to že to škodí ľudskému organizmu, je podľa mňa len pseudovedecké presvedčenie.

uctik
29. mar 2024

@uctik väčšia routerov má výkon tak okolo 10W čiže aj tak asi veľa neušetrís 😅

konek
16. apr 2024

Wifi je uplne bezpecne, nehladal by som problem kde nieje 🙂

fido69
16. apr 2024

@konek Aj nitroglycerín dokáže horieť pokojným plameňom. Ale rovnako dokáže rozmetať všetko navôkol. 😉

fido69
16. apr 2024

@uctik 10W - čoho výkon? Či myslíš príkon?
10W - a není to málo Antoníne Pavloviči?

autor
16. apr 2024

Ďakujem vám všetkým za odpovede 😀. Nebolo v úmysle takto rozvíriť a rozhnevat spoločnosť,tu ani tak nešlo o nejaké škodlivé žiarenie,alebo úsporu elektrickej energie. Mne išlo o to,keď sem tam vypadne router,či mu nevadí keď je zapnutý 24/7,či by mu nepomohlo keby sa sem tam vypol a tým možno reštartoval. Ale ďakujem ešte raz za každý názor 🤣🤣🤣.

322sima123
25. máj 2024

@monitka80 presne som rada že ste to tu napísala, nám tiež chceli namontovať wifi do spálne ale sme ju dali čo najďalej do kúta a na noc samozrejme vypnutá.. len jedna vec zlá je že sme v paneláku a tu to nerobia všetci.. škoda, potom rakoviny a civilizačne choroby prekvitajú

322sima123
25. máj 2024

@slovakboy klamlivé informácie ako všetko čo píšete.

salije
25. máj 2024

Vypinam, aj teda koli ziareniu, aj koli tomu, ze by pubertacka bola hore do tretej rana.

slovakboy
26. máj 2024

@322sima123 v čom konkrétne? Tak cigarety dokázateľne spôsobuju rakovinu. Ionizujúce žiarenie tiež. Karcinogénne látky tiež boli dokázané. Prečo teda ešte wifi nikto nedokazal že by bolo škodlivé? Na mikrovlnky bolo robenych kopec štúdii a po rokoch oficiálne povedali ze už nema vyznam viac študii robit lebo vsetky dokazali že mikrovlnka neohrozuje človeka. Mobily podobne. Nakoniec povedali že áno, problemy môže spôsobiť mobil blízko ucha, ale len preto že zohrieva mozog. To robí aj teplá čiapka. Vy sa chcete báť. Lebo veď žiarenie. A fyzikálne zákony vám su jedno, lebo ludia už prestali študovať a čítať a kriticky rozmýšľať. A dávať si veci do súvisu. Vy ste si dali do súvisu atomovu bombu jej gama žiarenie a smrť Curie Sklodowskej so žiarením z wifi. Ale ja a vedci si dávajú do súvisu prečo je žiarenie škodlivé? Čo a aky mechanizmus ničí bunky? Tak mi prosím vysvetlite ako konkrétne môže wifi žiarenie škodiť organizmu? Ako môže spôsobiť rakovinu? Ako môže narušiť bunku alebo jej DNA? Neviete. A keď vám niekto kto to vie (nemyslim ja ale vedci ktorí wifi overovali) povie pravdu, tak neveríte. Fajčiari zomierajú to viete aj z rodiny, alebo od znamych, ktorí fajčili a dostali rakovinu pľúc, Hirošime a jej nasledkom veríte, Černobyľ čo narobil to tiež viete. Ale wifi ? Veď to by všetci IT čkári už boli dávno po smrti. U nás vo firme máme veľmi silné wifi aby nikto nepotreboval kábel. Podľa Vašej logiky už by aspoň niektori mali byť chorí. Zvýšena rakovina je z pesticídov, z prechemizovaneho prostredia, zo splaškov z podzemných vôd, ktoré stekajú po skládkach odpadov nakopenych za 70 rokov, z mikroplastov, ktoré jeme v šaláte a pijeme vo vode atd atď. Namiesto aby sme zaviedli spaľovne s účinnými filtrami, namiesto aby sme prešli na čisté energie ako sa snaží EU, tak my si tu robíme bububu do mysle a vypíname neškodné wifi.

uctik
1. jún 2024

@slovakboy Aj mobil spôsobuje ľuďom problémy, keď ho dlho používaš.

uctik
1. jún 2024

@uctik 😀

uctik
1. jún 2024

@322sima123 až nato že potom asi dobrý signál nemáš keď ju máš v kúte, to by som ju už rovno potom vôbec nemontoval, načo ....

uctik
1. jún 2024

@uctik Veď aj tak ju vieš hocikedy vypnúť, tak fakt nechápem prečo do kúta 😅, APcka sa normálne montujú na strop, a keď sa nemýlim tak si vieš aj nastaviť kedy sa automaticky samé vypnu, alebo teda sa vypne wifi, cez schedule tabuľku, ak sa nemýlim.

uctik
1. jún 2024

A nadmerné používanie elektroniky bez nejakého časového harmonogramu, kedy si navrhnes koľko času trávis na internete, škodí oveľa viac ako wifi, za mňa.

maranco
1. jún 2024

@uctik ja mám na routri možnosť automaticky vypnúť WiFi v určitú hodinu a automaticky ju znovu zapnút v inú hodinu

uctik
5. jún 2024

@maranco presne toto som myslel, ma to vela beznych routrov si myslim - tp link, asus, mikrotik ......

salije
5. jún 2024

@uctik nas router taku moznost nema, kupila som akusi zasuvku Tapo a tam som si nastavila vyp/zap. Len skoda, ze tam je tlacitko na zapnutie. Keby to bolo iba cez telefon bolo by lepsie, pubertacka si pocka kym zaspim a potom si to ide do izby zapnut 😮‍💨

maranco
5. jún 2024

@salije určitý časový plán majú aj tie routre ktoré nevedia vypínať WiFi, buď nepovolia celkom internet alebo len pre konkrétne zariadenie, skús lepšie pozrieť nastavenie

Videl som aj také riešenie kde boli deti cez prázdniny, mali router MikroTik a každý deň sa automaticky zmenilo heslo, heslo bol výsledok matematického príkladu.
Takže ak vyriešili úlohu mali WiFi na ten deň.

salije
5. jún 2024

@maranco perfektne, to by sa mi hodilo. Skusim to lepsie pozriet, no technicky som uplne mimo. Decka ma schovaju do vacku, na jednej strane fajn, ale na strane druhej cele zle, nedokazu regulovat cas

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
maranco
5. jún 2024

@salije ešte by tam mohla byť možnosť Guest Network, a tá má aj plánovač podľa hodín a dní v týždni kedy je zapnutá.
Deti by mali heslo len na túto sieť a vy by ste mali heslo na hlavnú sieť.

dominikamacakova
5. jún 2024

Ja si dávam iba alobal na hlavu.

slovakboy
24. jún 2024

@322sima123 nech sa páči.

https://www.youtube.com/watch?v=zGwgDNmurQI

V tejto knihe je vysvetlené aj to, prečo fyzikálne zákony platia univerzálne. Medzi 45.-48. minutou je vysvetlené aj to, že mikrovlny sú fotóny a teda obyčajné svetlo nízkej energie. Ja svoje tvrdenie, že wifi je neškodné podkladám fyzikálnymi poznatkami.

Keď píšete, že ja píšem klamlivé informácie, mali by ste vysvetliť, čo konkrétne je klam, lebo inak je to len ničím nepodložené tvrdenie. Tvrdenie, že wifi je zdraviu škodlivé nie je fyzikálne podložené.

ema1403
29. dec 2024

@slovakboy rada by som sa spýtala na názor...pozeráme jeden pozemok o rozlohe 6000m2...je to nad dedinou na kopci pri lese..ale hneď vedľa pozemku je postavený vysielač orange..vysoký, ...no neviem ci je vôbec reálne zamýšľať sa nad kúpou,ako to pôsobí na zdravie..kde by bolo vhodné mať chatu..ale aj tak ak by sme tam mali chatku, pohybovať sa budeme po celom pozemku..aký máte na to názor.?
Ďakujem

slovakboy
29. dec 2024

@ema1403 Absolútne žiaden vplyv na zdravie nemá taký vysielač. To by musela byť veľmi vysoká energie, výkon a pôsobiť dlhodobo. Ale ani tam si neviem predstaviť, čím by to žiarenie pohlo, keď neinteraguje s valenčnými elektrónmi atómov a teda nemôže zničiť ani chemické väzby v látkach. To vám skôr uškodí karcinogénna látka, ktorú zjete a tá pomení niektoré chemické väzby chemicky. Možno tak akurát by mohlo žiarenie z toho vysielača indukovať v železe v krvi nejaký indukovaný prúd a tlačiť pri pohybe krvinky do nejakej strany. Ale to by musel byť veľký výkon. Vezmime si, že taký vysielač môže mať výkon 20kW pri zdroji. To je výkon, ktorý vyžaruje dookola do priestorového uhla 360°. Ak je tam smerová anténa, tak to bude menej, 180°. Alebo vezmime ešte menší uhol, len 90° priestorové smerovanie. Zanedbajme frekvenciu aj charakteristiku antény. Predstavme si, že stojíte vo vzdialenosti 10cm od taniera antény celým telom v žiarení tých 90° priestorových. Tam vami prejde tých 20kW vyžiarených vaším smerom. Výkon ale klesá s 2. mocninou vzdialenosti od tohto miesta. Už vo vzdialenosti 1 meter je výkon 100 krát menší. A vo vzdialenosti 10 metrov až 10.000krát menší. To je len 2W. To je nič. Bežný televízny signál, ktorý je silnejší ako ten, čo sa používa na telefonovanie alebo na rádiá, tak ten naindukuje v bežnej anténe bežného televízneho prijímača napätie rádovo v mikrovoltoch. A to sú voľné elektróny v kove. Predstavte si, že by ten vysielač vyžaroval gama žiarenie o rovnakom výkone vaším smerom. Gama žiarenie je stále len druh svetla, je to fotónové žiarenie, rovnako ako svetlo, ako RTG žiarenie, ako televízny signál. Ale je to už ionizujúce žiarenie. Nie je rádioaktívne, hoci najčastejšie ho poznáme ako produkt rádioaktívnej štiepnej reakcie. Samotné gama žiarenie nezanecháva za sebou rádioaktivitu ani rádioaktívnu stopu. Ale ničí bunky aj DNA aj látky. Je to najvyššia forma svetla a EM žiarenia. Silné gama žiarenie o vysokej energii v sekunde zmení plastový pohárik na kôpku prachu. A to bez tepla. Len svetlom. Aj toto žiarenie, ak by nebolo sústredené a nebolo o vysokej energii, tak by pri výkone 20kW už vo vzdialenosti 100m nebolo škodlivé. V realite ale gama žiarenie pochádza z veľmi veľkých energií. Výbuch atómovej bomby. Ale už gama nôž v Prahe, ktorým sa pália nedostupné nádory v mozgu reže iba vo vnútri lebky a len v danom mieste. Spojením viacerých neionizujúcich lúčov, ktoré sa na mieste pôsobenia interferujú do frekvencie gama sa v tom bode svetlo zmení na gama a ničí len miestne. Preto gama lúč je veľmi spoľahlivý a ničí len malé zrniečka vo vnútri tela.

Ani vysielače mobilných telefónov ani mobilných operátorov umiestnené na strechách bytoviek nie je škodlivé pre obyvateľov horných poschodí týchto domov.

ankare
29. dec 2024

Nie

ema1403
30. dec 2024

@ankare
@ankare nie cize nakupovať??

ema1403
30. dec 2024

@slovakboy ďakujem za odpoveď, teda ak budeme na pozemku,čím bližšie sme k vysielacu,tým má väčší výkon? Nevyznám sa v tom vôbec.cize chatu mat ďalej,aj pohyb ďalej..kúpila som si merač elektromagnetickych vĺn,chceme to ísť odmerať
. Len neviem co mi povedia vysledky🙂

ankare
30. dec 2024

@ema1403 reagovala som na otázku v úvode. Či vypínam doma na noc wifi.