icon

Vysávanie v bytovke

17. mar 2025

Je podla vás v poriadku v bytovke vysavat o 19.30? ...aj keď len 1o-15min ?

patka06
17. mar 2025

Samozrejme, že je to normálne
úprimne, vôbec nepočujem, kedy susedia vysávajú

jamimo
17. mar 2025

@katusik456 normálny, súdny človek by mal brať ohľad. My keď sme prerábali 1. byt, susedia pod nami mali pol ročné dieťa. Dohodla som sa s robotníkmi aj susedom. Keď sa robili najhlučnejšie práce, malého dali spať do kočíka a vozili vonku. Keď sme tam už bývali, keď spal poobede som nevysávala, až keď som počula, že je zobudený.
Napr. sused nad nami-keď som mala covid a teploty 40, trénoval na klavíri-začiatočník, nezapojil si slúchadlá😵‍💫Som myslela že zdochnem a že mi hlavu roztrhá. Psycho. Telefonovala som susede, poprosila ju a do minúty bolo ticho.
Keď sme prerábali 2. bývanie, obehla som susedov, či robia nočné, spia po nočnej, pred nočnou, či majú malé deti... Všetci boli potešení a milo prekvapení, že som sa pýtala.
Bohužiaľ, niekedy sa nedá, taký je život v bytovke, aj vidieku, ľudia majú rôznu pracovnú dobu, niekedy si nevyberieme príchod robotníkov, plán prác... Sama však neznášam drzosť a aroganciu. Už som zažila aj opilcov susedov, aj psa, ktorý zavýjal 10 hodín denne a majiteľ akože OK 🙄

mirage
17. mar 2025

@biba_18 inak takto som este nevidela pisat cas.. 1/2 druhej 😨

prasiatko30
17. mar 2025

Kup si rumbu a pustaj ju cely den od rana do vecera ked ty nie si v baraku

biba_18
17. mar 2025

@mirage akože 1:30? 😲😂

mirage
17. mar 2025

@biba_18 akoze pol druhej

jesenzima
17. mar 2025

Povedz jej, že nech ťa nevyrusuje vyklopkavanim, lebo ťa to zdržiava a budeš vysávať do 22 😉🤭

jamimo
17. mar 2025

@biba_18 moja kamoška mala kedysi susedu, ktorá vlastnila penzión. No a prišla domov okolo 20 hodiny a prala celú noc uteráky a plachty. Mala. 2 práčky a 2 sušičky 😵‍💫Keď sa sťažovali na schôdzi, ešte bola útočná.🤦
Naša stará práčka kvičala ako 🐖 pred porážkou, vždy som sa snažila tak prať, aby už o 20:30 bolo ticho=bol to hrozný zvuk.
No a v starom byte mala suseda sušičku, kolmo nad našou spálňou a tá vibrácia zo šušičky bola otrasná 😕

biba_18
17. mar 2025

@mirage a veď 1/2 = pol … nerozumiem

biba_18
17. mar 2025

@jamimo ja tu bývam už… 14 rokov … a fakt som to počula prvý raz 😂

mirage
17. mar 2025

@biba_18 nevadi, nikdy som to takto zvlastne napisane nevidela

jamimo
17. mar 2025

@biba_18 mne najviac vadia ožrani, párty byty a arogantné 🐖- typu= češem mačku na balkóne a srsť z hrebeňa hodím von balkónom, špaky detto, striháme syna a vlasy vyprášim von oknom, už som videla aj zametať balkón a z lopatky vyvaliť von balkónom-argument? Však to doletí na trávnik 🤦, alebo keď sa 💩 3 psy z jedného bytu, poprosíš susedu nech si zbiera exkrementy a ešte tebe nadá 🙄

arm3
17. mar 2025

Už od 19.h nerobím žiadne hlučné veci, ani práčku nezapinam. Viem ze mám starších susedov a zvyknú pozerať správy. Tak ich neruším, ale je to o ľuďoch. Normálne môžeš keď musíš, až do 22.h. Nočný kľud je od 22.h

maja367
17. mar 2025

Tak do 20tej úplne pohode...keď na rýchlo čosi...aj neskor...ja som včera vydávala kuchyňu o 20:20 ale to boli asi 2 minúty a to mame tichý vysavac
..I ak bežné o 22 ale o 23 niekomu zmyka práčka 🤣🤣🤣

simca06022011
17. mar 2025

No ono... nocny nenocny klud, kazdy chce mat vecer aj pokoj, ked som davala dceru spat, netesila by som sa keby mi susedia vysavali hore dole v tom papierovom panelaku. Na druhej strane, za chvilu nebudem utekat vyzvanat niekomu... Nie o tom case ja som uz nevysavala, aj ked nemam extra hlucny vysavac, pracka, susicka, umyvacka isli bezne aj neskoro, aj v noci, ale tie su podstatne tichsie podla mna ako vysavac= u nas t onikdy nebolo pocut, ci od nas, alebo ku nam... cize to som mala otestovane, ze nevadilo.
Ono je to take individualne.. nikde nieco vadi, niekde nie... roboticky vysavac ti mimochodom pomoze, kazdy den ked si v praci ti povysava cely byt, v normlanom case, popri zveroch :DDD

jaroe
17. mar 2025

Toto som si ja nemohla dovoliť. Ale keby aj áno, nerobila by som to.

deti95060810
17. mar 2025

to sú ľudia v tých panelákoch... nič neznesú...
mňa v lete v sobotu budil sused so svojou miešačkou. pozriem na hodiny 6:03 hod. 😨
ma skoro vykotilo aj s posteľou...
Miešačka stará čára s vylágrovanými ložiskami - rovno pod mojim oknom.

cimage
17. mar 2025

Kazdy vysava kedy mu to vyhovuje. Niekto vysava rano o 7 a niekto vecer o 7. Este nie je nocny klud.

leskovael
17. mar 2025

Áno, je to úplne normálne.. Fakt je že niektoré bytovky sú ako z papiera. Mňa vytáča ako sused nadomnou dupoce, ale že extrémne🙈 ale čo si pomôžem? Bohužiaľ tak chodí.. Ak by dupal a chodil hore dole neskoro v noci, vtedy by som mu možno išla zaklopať že to je hrozne počuť a chcem ísť už spať, aj to by mi ale bolo hlúpe upozorňovať, že hlučne chodí 🤷‍♀️ žiaľ, všetko sa tu ozýva.. ale napr kedy komu perie práčka, alebo kto vysáva, som ešte nepočula. Asi tu všetci majú tiché vysávače, alebo ten hluk prekryje susedmi dupotom 😂 Horšie je, keď zapnem ja ten moj hlučný vysávač, ten je isto počuť. Ale upratovať kvôli tomu predsa neprestanem 🤷‍♀️

petamich
17. mar 2025

Nocny klud je oficialne od 22:00 ale teda snazim sa tak max. do 19-20 robit taketo veci 🙂

vlucifuk
17. mar 2025

Aj ja vysávam niekedy pred ôsmou. Pod nami je ambulancia. Pani doktorka tam ordinuje aj do štvrtej, tak sa dovtedy snažíme nebúchať, a teda ani nevysávať. Nad nami je teta suseda, čo má, tuším, 95 a tá je nahluchlá, takže nič nepočuje a skôr ona sa nám ospravedlňuje za hlučnú telku. V tomto sme, čo sa susedov týka, vyhrali.

mila06
17. mar 2025

Ha my ked sme byvali v bytovke u nas sused zacal o pol osmej vecer vrtat, ked som byvala v bytovke v Ba v noci tam bezne pustili pracku a nemohla som zaspat a druhy zas nahlas telefonoval vecer cez skype s dcerou bolo pocut kazde druhe slovo...takze vysavanie o 19.30 je uplne v pohode

vanilkovazmrzka
17. mar 2025

🫣 vysavam aj neskor, do 22 nikto pindat nemoze

vanilkovazmrzka
17. mar 2025

@jaskolka presne, bezny prevadzkovy šum v bytovke. Mne je skor neprijemne, ked je uplne ticho, to znie podozrivo 🙂

miskakyska
17. mar 2025

..no ak vysavaš,ako môj muž,tak s pánombohom🤭😆to si on len myslí, že potichu..niekedy mám obavu, že sa prepadne aj s vysavačom o poschodie nižšie..a trieska jak najatý...🙈

iwesska
17. mar 2025

Tak lebo vies, od 19-20.00 sa pozeraju TV noviny, vtedy nesmies ani hlasno dychat😄

katusik456
17. mar 2025

@jamimo wau tak to je veľmi nadštandardne správanie. Ešte som sa s týmto nestretla, záleží veľmi od ľudí. Teba chcem za susedu ☺️ čoskoro sa budeme sťahovať do domu tak som rada že konečne bude kľud pokoj, proste tie bytovky sa nikdy nedajú tak zaizolovať aby to nebolo počuť, ja to chápem, susedia nie keďže sa mi ak stihli posťažovať keď nás stretli, že moje dieťa je uplakané, ja na nich že oni sú zas ukričaní 😂 odvtedy sa mi ledva pozdravia, sle som rada, to posledné čo urobili bolo, ze mi vliezli do kocika, keď nemal syn ani 2 mesiace, lebo ona ho chcela vidieť

jamimo
17. mar 2025

@katusik456 áno nadštandardné. Pre mňa štandard. Stačí sa len trošku zamyslieť aj nad inými ľuďmi (susedmi...) Napríklad moji rodičia mali susedu, paliatívne lôžko v domácom prostredí. Nad ich bytom denne zavýjal pes 9-10 hodín denne nonstop. Milujem psov, ale v tomto prípade som si povedala, keby ho chcelo zadrhnúť. Sused jej dohováral, vysvetlil situáciu doma... a majiteľka psa mu ešte nadala. Neznášam arogantných psíčkarov 🤔, arogantných ľudí detto...
PS: Mňa susedia veľmi nemali radi, lebo som pomenúvala veci ako sú, nešla som so stádom, mala naštudovaný zákon o správe bytových domov, správe, právach a povinnostiach... a nedržala hubu a krok 😉 Ale to mi žily netrhalo, som zvyknutá.

e1h
17. mar 2025

Ak je vysávač hlučný, tak vysávať maximálne do 22:00, ale napríklad náš je naozaj tichý a preto ak treba vysávam aj o po tomto čase. Čo sa týka prania, tiež púšťam práčku neskoro večer. Ak zatvorím dvere kúpeľne, tak okrem odstreďovania o nej vôbec neviem, takže pravdepodobne o nej nevedia ani susedia, ale u nej ak by mal prací cyklus končiť už výrazne po 22. hodine, tak buď znižujem rýchlosť odstreďovania, alebo nastavím aby ostala voda v bubne a pranie dokončím druhý deň ráno.

Zámerne nerobím susedom zle, ale jeden čas to na nás skúšali susedia, že nemáme počúvať hudbu a podobné triky, ale dal som im jasne najavo, že na to môžu zabudnúť. Sťažovali sa totiž doobeda okolo desiatej alebo napr. poobede o druhej. Až neskôr som sa dozvedel od ďalších susedov, že oni radi žúrujú do neskorého rána a potom cez deň dospávajú a evidentne sme rušili ich spánok. A podotýkam, nerobili sme žiadnu diskotéku, len manželka si pustila hudbu k upratovaniu. Niekto si môže myslieť, že na plné gule, ale ona nemá rada ak hraje hudba moc hlasno, takže keď sa mi dotyčný sused sťažoval cez Facebook keď som bol v práci, hneď som vedel, že vymýšľajú. Tiež treba dodať, že sa jednalo o byt v novostavbe, u nás viacmenej poloprázdne izby bez nábytku a pravdepodobne aj u nich. Aktuálne už samozrejme máme kompletne nábytok, koberec, záclony, závesy a akustika miestnosti je úplne iná. Každopádne mi pripadalo vtipné ako sa snažili vyhrážať, že ma podajú na hygienu a neviem kam všade za to, že počúvame doma cez deň hudbu. 😅

levantinka
18. mar 2025

Samozrejme. Nocnu klud je az od 22:00. Susedu by som rychlo upratala.