Zabezpečenie domácnosti
Ahojte, prvýkrát budem byvať sama v byte. A trocha sa bojím 😂. Kúpiť malú kamerku? Aby snímala byt ked tam nebudem? Alebo je to hlúposť?
Neviem prečo mám take obavy, že hocikto sa tam môže dostať 🤔
Alebo ako chránite svoju domácnosť vy?
Ďakujem
Zamknúť dvere a zavrieť okná, viac sa bojím keby prišiel zlodej a ja som doma 😁
Super téma pre zlodejov - aby vedeli čo v byte máte/nemáte zabezpečené. 😀
Daj si bezpecnostne dvere a si ok ...ja mam bezpecnostne a aj kameru v byte...v tejto dobe nikdy nevies...
V byte mám iba bezpečnostné dvere a zatvorené okná ak nikto nie je doma. V dome už máme iné zabezpečenie samozrejme. Ale v bytovke viac ako dobré dvere a dobrú poistku nehnuteľnosti aj domácnosti nepotrebuješ.
@alenamihal lenže to nie môj byt ☹️ Som v podnájme
@januska12323 keby som doma tak ho omráčim 😂
Domácnosť si môžeš poistiť aj keď si v podnájme.
@melanta
Len si treba dobre zrátať čo a za koľko máš poistené,prípadne koľko ťa to bude stáť keď to budeš "pár" rokov platiť či sa to oplatí. Ja mám skoro 50 a nikdy som nemal nič poistené,dokonca ani tri nové autá čo som mal nemali havarijnú. Tak myslím že to už je aj na ďalšie auto ušetrené.
@nepic ja mám životné poistenie, oplatilo sa, minulý rok som mala 4 mesiace vysoké denné plnenie a tento rok som mala vyplatené jednorázové relatívne vysoké poistné plnenie za chorobu. Detto som využila havarijné a gap poistenie pri totálke na relatívne novom drahom aute, kde som dostala toľko, koľko som za auto zaplatila. Takže ak si to prepočítam, obe poistky sa mi oplatili, výrazne som na nich získala, veľmi výrazne.
@melanta kde prosim mas tie poistky? a kto ti ich uzatvaral? nevies ci sa da ten produkt aj teraz? zhanam prioritne zivotne. auto mame allianz a pred tyzdnom som zistila ze nasa nova poistka kryje tak 50% toho co stara cize som riadne nasrata ale odist by sa asi neoplatilo 😀
@elizabet173
Áno presne tak,každý podľa seba. Ja nehovorím že to je tak správne a že všetci tak majú robiť ako ja. Ja sa napr snažím jazdiť tak,aby som toho jeleňa nezrazil. A ten športovec bude mať aj to poistenie trocha iné,myslím v inej výške ako bežný človek,tak tam to je tým dupľom na zváženie.
@melanta to je všetko pekné čo píšeš,tebe sa to oplatilo,ale nechcem vidieť teraz tie poistné sumy s tvojou bonitou,pretože na to sa vždy prihliada.
@jabadabadu aj tebe sa to teda oplatilo,tiež gratulujem,ale tiež budeš mať asi "trocha" vyššiu sumu za poistku.
Lebo ešte chvíľu a pár takých prispevkov a uverím že poisťovne sú tu vlastne pre to aby ľudia na Tom zarábali a pomáhala a nie v prvom rade ona na poistkach profitovala.
Áno poznám aj par ľudí ktorý niekoľkonásobne zarobili na poistkach len žiaľ niektorý už nie sú na slobode.
*A ešte viem,že keď bolo extrémne vysoké poistné plnenie ako píšete ako sa vám to oplatilo,tak dotyčného potom poisťovne aj odmietali poistiť,ale tak tam išli sumy do miliónov čo viem.
@elizabet173
Myslím že mne nemusíš hovoriť ako sa jazdí bezpečne,jazdil som 12 rokov na zachránke,potom 9rokov na buse dovolenkové destinácie a teraz 9 rok jazdím s kamiónom a že sa tak dá jazdiť,aby som toho jeleňa nezrazil na tom trvám.
@jabadabadu Veď ja som ani nepovedal že to je niečo zlé byť poistený,ja som písal len o sebe a vyjadril som názor,že poisťovne si tu na to aby v prvom rade oni zarobili.
Len ja mám bohužiaľ opačnú skúsenost,dokonca dve. Pokiaľ sa platilo niekoľko rokov tak bolo všetko v poriadku,ale akonáhle malo dôjsť poistnému plneniu tak sa hľadali dôvody prečo nie. Zrazu ani toho agenta s teplou vodou nebolo čo to uzatváral a ponúkal. A jednalo sa o brata a potom kolegu v práci,preto viem celkom dosť podrobností.
Ale opakujem,je to každého vec,nech si dá každý aj zo tri poistky,nech sa mu lepšie spí. Aj v tomto som iný,ja by som to riešil u psychológa alebo psychiatra,kebyže mám problémy so spánkom.
Tak len vždy zatvoriť okná a zamknúť a neskladovat tam nič cenné.
v tejto dobe by som si kameru do bytu nedavala, by som sa bala, ze ju niekto hackne a ma bude pozorovat...😒 asi len bezpecnostne dvere, mozno nejaky alarm ako je v dome?
@zuzanka.zuzu viem vám pomôcť a nastaviť to čo aktuálne potrebujete (život, neživot). Napíšte mi a spojíme sa.
@zuzanka.zuzu ona si najskôr robila poistky sama . Veľa veci ovláda, má prehľad vo veľa oblastiach 😉
@oli18 o to viac som rada, ak sme na jednej vlne. Mať prehľad dnes nestačí. Denne poisťovne a bankové inštitúcie prinášajú novinky a druhá je prax, ako to vie človek, ktorého to neživí orientovať sa v tom všetkom. Je iba malé percento nás, ktorí v tom celom udržia tempo a radia sa medzi top profíkov.
@oli18 dobre pre nu. ja mam cerstvu niekolkostoeurovu skusenost s allianz kde ma ta poistovacka riadne odrbkala 🙈 predtym bolo auto tiez u nich ale toto vraj lepsie... uhm... 😂
To ma mrzí, neviem sa k tomu vyjadriť. Viem len to, že každá zmluva je právny dokument a nie každá zmluva je dobrá pre každého, preto tu máme toľko možností. Ako i právnik - je ich kopec, a v rôznych oboroch. No nájsť toho naj dá zabrať :D

Poriadne bezpečnostné dvere a poistka...