Zapojenie plynovej varnej dosky
Dobrý deň dnes by bol istý pán plynar zapájať novú varnu dosku na plynovú hadicu. Do telefónu mi hovoril že to bude Max 50€. Počas montáže si postupne prihadzoval cenu. Vraj plus toľko a toľko zato že plynová hadica bola odpojena z prípojky na plyn (potom ale povedal že asi by ju musel aj tak pre montovať). Potom zrazu sa tváril že strašné dlho sa trápi so závitom a keď vstal povedal že si skoro zápästie dolámal že toto bude plus aspoň 35€ za montáž a zrazu bola z 50€ ----- 90€. Ja som mu dala tých 50€ lebo som nemala vyššiu hotovosť keďze sme boli dohodnutý na 50€. Povedal že si príde cez týždeň po peniaze zvyšné a donesie mi aj potvrdený záručný list. Prosím vás ako mám argumentovať to že má jednoducho chcel čo najviac obrat o peniaze. Dá sa nejako ohradiť voči jeho konaniu ? Ďakujem za každú radu
@viestta ale ja nemám novú hadicu na tú má tiež chcel nahovoriť viem že s ňou by to bolo drahé preto som odmietla ale napriek tomu si pýta 90€
Mala sisi dať novú hadicu. Nám vravel že keď si nedám novú hadicu a dôjde k poistnej udalosti, dostaneme z poisťovne figu borovú. Platili sme 100 aj s hadicou
Pana beka, takto sa dnes odrbavaju ľudia? Za 90€ ti kupim taku hadicu, že sa na nej možeš aj obesiť z balkona :D A prišrubovať dva zavity na gumičke, to ako fakt? Ja som to ľuďom svojho času montoval "zadarmo" v cene montaže kuchynskej linky. Aj dva ečka mi bolo blbe pytať za dva zavity
@andulka7795 zial to je skoro vzdy tak. Najprv 50€, potom 90€ lebo cosi. Nenavyberas. Najma maj od neho potvrdenie, ze Ti sporak zapojil plynar a pytaj si fakturu (samozrejme na 90€).
samotna hadica nova dlhsia ako 1,5 m stoji samotna cez 50 e, a plyn nie je sranda...
dĺžka pohyblivého prívody podľa našich noriem môže byť do 1,5 m.....a keď si chce niekto dať pohyblivý prívod, tak určite nie tú kovovú hadicu zo železiarstva..nie je dostatočne izolovaná a v jadre starých panelákoch sú tzv. blúdivé prúdy a tieto hadice veľmi často praskajú....na trhu sú bezpečnostné, pogumované biele hadice, ktoré sú bezpečnejšie.
@andulka7795 pytat fakturu a samozrejme potvrdenie inak ti padne zaruka na varnu dosku.
@luxus10 problém ale je že on mi montoval starú hadicu ktorá ešte nie je až tak stará takže cena bez hadice čisto montáž
@andulka7795 ano , rozumiem, to bola poznamka len bokom...
niekedy pan majster pride, cekne hodnotu kuch. linky , spotrebice..a ochorie z toho...mozno preto cena stupala u teba kazdou minutou...🙂

Ja som pred mesiacom platila tiez 90 aj s novou hadicou