Životnosť domácich spotrebičov po vypršaní záruky
Postupne menim stare za nove. Pracka mi drzala 17 rokov, chladnicka drzi cca 14.rok, sporak 17 rokov🙂 z tych novsich mate skusenost,ze nieco odislo skoro a museli ste menit?nemyslim zarucnu dobu ale po vyprsani.dakujem
Už ani tie drahšie nevydržia. Mne sa vypálila spodná špirála v rúre, ktorú mám 2roky a niečo. Bol tu opravár a hovoril, že tieto nové veci nič nevydržia. Bol u nás 20min. Zvonil mu 2x telefón s istým problémom ako ja.
Ja byvam v nemecku a zaruku maju spotrebice taku, aku si zaplatis👿👿👿hned po skonceni zaruky sa nieco pokazi a opravar stoji zvacsa to, co novy spotrebic😬😬😬aj znackove veci sa kazia, nielen neznackove...ale stare spotrebice (vyrobene pred 2010r.) drzia normalne. Nove nie🙄🙄🙄
@done hm, tak ja práve na beko nedám dopustiť. Pracku som mala 7 rokov a šla v pohode, len odišiel gombík na zapínanie co sa teoreticky dalo opraviť ale neviem ci by sa to cenovo oplatilo. Sušička mi tiež už ide cez 6 rokov, popravde čakám kedy sa poruca ale vzhľadom na cenu som spokojná, lebo viem ze ma nezrujnuje kúpiť novu. Oba spotrebiče vtedy stali cca 250£ každý.
@vevesh toto je uz aj na Slovensku, ze si k spotrebicom mozes dokupit predlzenu zaruku. Je to ale dost drahe, ja to mam na veci od Bosch kupovane v Datarte /uz neexistuje, kupil ho Nay/.
Eventuálne kupovať tie najlacnejšie spotrebiče, dva roky je záruka, ak po dvoch rokoch doslúžia, zase kúpiť nové. Ak vydržia dlhšie, je to len plus. Ale je dobré mať ešte staršiu chladničku v zálohe, lebo ak sa nová pokazí uprostred leta a opravár príde o dva dni...
A ktoré sú tie kvalitnejšie veci? Keď sme my kupovali spotrebiče do novej linky, tak mm čítal recenzie, diskusie, všetko študoval, že radšej si priplatíme, ako by sme mali o chvíľu zasa kupovať nové. Skončilo to tak, že umývačka riadu zn. Bosch sa prvýkrát pokazila po asi 7 r., aj to ešte nie dožitých. El. rúra Siemens sa nedožila myslím 8 rokov? Na práčke LG po asi 9-10 r. manžel vymenil ložisko s tým celým ramenom, čo drží bubon a práčka fičí ďalej. Chladničku sme mali Electrolux, tá vydržala asi 15-16 rokov. Uvidíme, že ako na tom bude nová. Vysávač Electrolux už máme celkom dlho, tam skôr odchádzajú niektoré plasty, ale stále vysáva. Fakt neviem, že ako nakupovať, aby tie spotrebiče vydržali aspoň tých 10-15 rokov. Áno, je nás doma viac a fičia ozaj často, ale 7 rokov mi príde pri tých cenách ozaj málo. 🤷♀️

My mame v starom byte 10r elektrolux pracku a stale ju najomnici pouzivaju a fici, rovnako ostatne spotrebice co tam su. Akurat umyvacku sme menili, ale ta tam bola este po predoslich majiteloch.