icon

Životnosť domácich spotrebičov po vypršaní záruky

9. mar 2025

Postupne menim stare za nove. Pracka mi drzala 17 rokov, chladnicka drzi cca 14.rok, sporak 17 rokov🙂 z tych novsich mate skusenost,ze nieco odislo skoro a museli ste menit?nemyslim zarucnu dobu ale po vyprsani.dakujem

Strana
z2
tana85
9. mar 2025

v byte mame spottebice z roku cca 2012, stale funguju, ale vyzadovali jeden servis, kazdy jeden z nich. ten ale urobil manzel lebo servisak mu povedal, ze to “treba” vymenit celu cast niecoho, ze lepsie kupit uz nove. manzel si to nastudoval, objednal diel za 15-30€ a sam vymenil. takze bez toho by vydrzali len cca 6-7 rokov

madeincssr
9. mar 2025

Okolo 15-20 rokov " veku" mi zacinaju prve opravy (velky el. bojler, chladnicka/mraznicka, rura, vacsina svojpomocne), ci vymeny (maly kuchynsky bojler, pracka, vysavac). Prkotiny ako vodovodne baterie ci male kuchynske spotrebice (nehovoriac o akumulatorovych z dovodu ceny nahradnej baterie) skor.

autor
9. mar 2025

@madeincssr ano,vsak my rovnako..skor ma zaujimali nove kupovane cca 2015 vyssie ,co vydrzia.

martinka13
9. mar 2025

Jedine co nám odišlo bola umývačka riadu. Po 12 rokoch . Ostatné zatiaľ funguje 15. rok

katica06
9. mar 2025

Mixér ETA má ešte po babka vyrobené asi v roku1980, ale podľa mňa treba mať šťastie ani značka nemusí byť zárukou dlhovekosti. To čo som dostala ako svadobný dar, vydržal 3r. Aby som pokračovala bojler aj kúrenie máme 18r, varnú dosku a rúru sme menili teraz, ale nie preto že by už nefungovalo alebo sa nedalo opraviť ale preto že sme chceli meniť za modernejšie, digestor máme 17r., práčku sme menili po 13r, a starú predali, myčku mám 7r, chladničku 8r, to je už tretia, prvú sme mali darovanú používanú u nás šla ešte 9r, ďalšie sa pokazilo po 2,5r a nedala sa opraviť. Mám hriankovač čo má skoro 20.. Telku máme diež druhú za dvadsať rokov, mikrovlnku tiež aj notebook funguje mužovi 18r, len je moc pomalý. Od kanvice za 9,90necakam zázrak

mk1111111111
9. mar 2025

My menime, zial, castejsie. V poslednej dobe sa mi zda, ze cim znackovejsie, tym horsia kvalita. Okrem Miele, to je ok.

prasiatko30
9. mar 2025

Mycka, pracka a susicka vydrzali nieco vyse 20r. Vysavac - normalny, pokupovali sme hadicu, stratilo sa horne veko na zatvaranie tych pridavnych zariadeni, ale furt funguje a to ma hadam aj 30r. Sklokeramika ma tiez vyse 20r a funguje. Najmenej my vydrzali chladnicky - 10r ideme uz na tretej, ale je pravda, ze je zle umiestnena - pri rure a vydrzi tak 10r koli tomu. Thermomix sa nam zacala serkat tiez asi po 20r - dali sme ju precistit vymenit predny panel a funguje dalej

done
9. mar 2025

Záleží na značke, chladnička Whirlpool skončila tesne po záruke, únik chladiva, neopraviteľná. Candy po troch mesiacoch, neopraviteľná, vrátili celú sumu.
Mikrovlnka Candy zatiaľ funguje, ale hučí ako lietadlo. Elektrolux/AEG a Liebherr zatiaľ niekoľko rokov o.k. Máme v rodine práčku Tatramat, síce slabo odstreďuje, má len 300 otáčok, ale slúži už 47 rokov.

kleopatra114
9. mar 2025

za 10 rokov mám už 4 tycovy vysavac, vstávajú mikrovlnku sme menili po 6 rokoch, lebo začala dymiet. O gauci , stoličkách , posteli ani nehovorím .

klementinka58
9. mar 2025

nam odisli vsetky spotrebice whirpool po 2 rokoch, a medzitym boli niekolkokrat opravovane. Nakoniec sme pomenili za bosch a 7 rokov funguju....tak neviem notebooky menime tiez kazde 2 roky....uz kupujem len HP tak uvidime ci ten vydrzi dlhsie

martina7578
9. mar 2025

4 roky a zatiaľ sa žiadny nepokazil. Mierna chyba na umývačke riadu ale neriešim to. Ostatné všetko ide na 100%.

sarandon
9. mar 2025

My byvame od 2016, vsetky boli kupovane nove. Idu vsetky, len mycka a kavovar mali 1 servisnu opravu (kavovar v zaruke a v mycke sa v cerpadle zasekol crep z pohara).

marca12
9. mar 2025

Mam umyvacku kupovanu v roku 2019 a teda uz bola 3x opravovana. Muz ju vie opravit,takze sa nam stale oplati ist do opravy a nekupovat novu. Ruru mam tiez z toho roku,ta je v poriadku a to v nej peciem aj chlieb na vysokych teplotach. Oba spotrebice su Beko.

tairyx
9. mar 2025

Chladničku mám od 2008 😊 dúfam, že ešte nejaký rôčik vydrží.. zvuky vydáva sem tam čudné.. ale chladí, mrazí... práčku mám druhú za 20rokov.

babushkaem
9. mar 2025

Mne teraz odišla sušička Samsung po 2,5 roku🤣 oprava 550€, za co som mala novu sušičku.

andrejka1974
9. mar 2025

Nové spotrebiče už toľko nevydržia najviac som sa zasmiala, keď k nám došiel dávnejšie zo servisu pán a ja mu vravím že mi mačka nejde však ju mame 10 rokov a on že nie 10 ale už 18 rokov keď sme kúpili ďalšiu tak do 6 rokov bolo po nej takže sú nekvalitnejšie nové výrobky

bejbypd
9. mar 2025

My bývame od 2022 všetko nové ,všetko funguje ,pri troch deťoch maximálne využívané ,od práčky denno denne cez sporák či mikrovlnku ...jediné čo nevydržalo je gauč ,ale to je nábytok a ten mal tak desať rokov ..

stanulienkat
9. mar 2025

18 rokov chladnicka, pracka. Mikrovlnka 20 rokov, rychlovarna konvica 23. Vsetko este funguje.

muchotrafka298
9. mar 2025

Ja som prestala investovat prachy do drahych znackovych rychlovarnych konvic.Lebo je to podla mna totalne zbytocne. Ci lacna alebo draha, vzdy vydrzi tak 1-2 roky, potom huci jak ked startuje Boing 737, ohrieva vodu pol hodinu, pripadne neohrieva a mna z toho ide porazit. Takze si kupim uz len lacne, ked prestane ist, hodim do elektrodpadu.

autor
9. mar 2025

@muchotrafka298 no vidis, ja mam Tefal asi 8-10 rokov cca a frci paradne .uz ani cisla nevidno na mierke ale ide🙂

autor
9. mar 2025

@stanulienkat jj,mam dojem ze tie stare mali cosi do seba...vravim,ja sa nedesim zivnotbosti starych ale novsich )

autor
9. mar 2025

@babushkaem potesi😬

stanulienkat
9. mar 2025

Ale uz ked som ja kupovala, tak sa ludia stazovali na spotrebice, ze kratko vydrzia. Ja sa o vsetko staram a vydrzi mi to. Ale znacky Candy, a podobne cuda nekupujem.

@muchotrafka298 ja som este nevidela konvicu so zivotnostou 1-2 roky. Ja mam svoju cez 23 rokov, v praci, aj svokra mame niekolko dlhych rokov.

lenkakravcova
9. mar 2025

Robotický vysávač Concept - motor odišiel presne po 2 rokoch, - nedal sa teda už reklamovať.
Obyčajný vysávač ETA - odišiel motor po 5 rokoch.
Kauflandovy vysávač technický skapal po 2 mesiacoch 😃
Jedine vysávače nám takto rýchlo odchádzajú. Inak ostatné funguje dlhodobo.

lenkakravcova
9. mar 2025

@muchotrafka298 v rodine začala kanvica pretekať po 3-4 rokoch.

v3rca11
9. mar 2025

Stara pračka ide uz cez 12 rokov, stale je vyuzivana, ale už iba na muzove veci do prace a pod. Novu som si kupila (mesiac po skončeni zarucnej doby odisiel zámok😄)
Mixer mame teraz bosh, vydrži v priemere do 2,5r , potom strati výkon. Teraz budem musiet kupit dalsi.. Kanvica na vodu mame tefal, tiez tak do 2,5r a je vybavená.
Ručny vysavac z lidla tiez baterka odišla po zarucnej dobe.

letfenixa
9. mar 2025

Otrasne vydržia. Domácnosť som začala zariadovat v 2004, chladničku som menila po 17 rokoch, pokazila sa v záruke. Práčku po 11,5 rokoch, ďalšie 2 sa pokazili v záruke, teraz mám takú, že 2,5 roka ju mám. Umyvacku za 5 rokov mám tretiu. Šporak som menila po 15 rokoch. Mikrovlnku som kúpila novú po 20 rokoch, s tým že pôvodná funguje, ale dala som ju na záhradku.

done
9. mar 2025

Treba si uvedomiť jednu vec. Ak by lacné spotrebiče vydržali 20 rokov, továreň skrachuje lebo sa jej zníži odbyt. Lacnejšie výrobky sú navrhnuté tak, aby vydržali počas záruky a potom kupovať nové. Tie drahšie vydržia pravdaže viac, ale cena je aj 3-5 krát vyššia.
Napíšte aj ktoré značky koľko vydržali. Nedá sa porovnávať Candy,Beko... s Liebherr, Bosch, Siemens...

autor
10. mar 2025

@done ano,suhlasim. Stare co mi vydrzali tych 15 a viac rokov boli Gorenje,Whirlpool,Zanussi(to sa uz snad ani nevyraba),ale do novsich idem do Bosch..

autor
10. mar 2025

@stanulienkat presne to je vysledok tejto diskusie.stare drzi,nove skoro odchadza,jedine ze si priplatis za drahsie a kvalitnejsie veci,tie by mali vydrzat

Strana
z2