icon

Je postup s aplikáciou Packeta podvod?

ladaniva
4. sep 2025

Kupujúci chce poslať vopred peniaze na účet za tovar a sám si podá zásielku v aplikácii a mne pošle kód a ja ju podám..je to podvod?

Strana
z3
maranco
4. sep 2025

Ak sa peniaze naozaj objavia na tvojom bankovom účte nie je to podvod.

Ak si peniaze máš "vyzdvihnúť" na pochybnej stránke zadaním hesla do IB, alebo čísla karty je to podvod.

Vždy pozerať pohyby na bankovom účte rovnako ako doteraz a neklikaj na žiadne linky ani potvrdenia.

gribka1
4. sep 2025

Keď ti dopredu zaplatí, aký podvod?

vilma7
4. sep 2025

Podvod...lebo neskôr bude asi od teba žiadať zaplatenie poistenia atď...áno. je to podvod.

janai1
4. sep 2025

A aký podvod v tom akože vidíš?

janai1
4. sep 2025
@vilma7

Podvod...lebo neskôr bude asi od teba žiadať zaplatenie poistenia atď...áno. je to podvod.

@vilma7 nesprávne

maranco
4. sep 2025

Alebo zjednodušene, ak ti prídu peniaze bez toho aby si ty niečo robila je to v poriadku.

Ak na prijatie peňazí máš ty čokoľvek urobiť, kliknúť, potvrdiť, alebo hocičo iné je to podvod.

lucia13022023
4. sep 2025

Často predávam a toto je normálny postup. Pani mi zaplatí dajme tomu 10e, pošle mi kód, ja ten kód napíšem na balík, podám balík a je to.
Ale ak od teba chcú číslo karty a píšu, že zaplatia kuriéra a máš niekam zadať číslo krsty, cvc je to podvod. To píšem len pre istotu, lebo nie každý vie rozdiel medzi číslom účtu a číslom karty

markusrasford
4. sep 2025

@ladaniva je to podvod

markusrasford
4. sep 2025
@gribka1

Keď ti dopredu zaplatí, aký podvod?

@gribka1 je to podvod

deedol
4. sep 2025

Nie je to podvod, mozno ma nejaky kod, ktory chce uplatnit. Je to uplne bezne. Podvod vyzera inak, ked od teba chce nejake udaje alebo mas kliknut na nejaky link.

markusrasford
4. sep 2025

@ladaniva potom ti bude písať ze to treba poistiť aby si zadal údaje do linku co ti pošle a potom ti vybieli ucet

maranco
4. sep 2025

@ladaniva máš aplikáciu packety, a už si niekedy podávala zásielku?
Ak áno navrhni zvýšenie ceny o poštovné a že ty sama to podáš cez svoju aplikáciu a zaplatíš prepravu.

Ak si ešte neposielala cez packetu jednoduchšie je ak to podá kupujúci a ty len odovzdáš balík.

markusrasford
4. sep 2025
@deedol

Nie je to podvod, mozno ma nejaky kod, ktory chce uplatnit. Je to uplne bezne. Podvod vyzera inak, ked od teba chce nejake udaje alebo mas kliknut na nejaky link.

@deedol možno ma nejaký kód. Aký kód? Nejaký kód neni žiadny kód

deedol
4. sep 2025
@markusrasford

@markusrasford zlavovy kod na postovne cez packetu. Uz si niekedy nieco posielal? Lebo sa nejako nevyznas 🙂

sovica
4. sep 2025

@ladaniva Ak jej pošleš LEN číslo tvojho účtu a ona zaplatí a už nič iné od teba nechce (napr. PIN, číslo karty atď.), tak je to úplne normálne a v poriadku. Ja nemám aplikáciu na Packetu a veľakrát sa mi stalo, že kočky si sami Packetu uhradili, vygenerovali kód, ktorý mi zaslali a ja som len zásielku podala aj s tým kódom.

nikaeli
4. sep 2025

Nemusí to byť podvod. Aj ja som už tak kupovala. Zaplatila som za tovar a moje osobné údaje som do packety naklikala ja. Zaplatila som a kód na odoslanie poslala predávajúcej.

markusrasford
4. sep 2025
@deedol

@markusrasford zlavovy kod na postovne cez packetu. Uz si niekedy nieco posielal? Lebo sa nejako nevyznas 🙂

@deedol ja sa význam velmi dobre mňa ty nemusíš poučovať. Nie raz som dostal ponuku na tento " oj.b" je to podvod

really8
4. sep 2025
@markusrasford

@markusrasford napr packeta mava akcie na dopravu. Takze ked som ja chcela jednu zasielku, bolo vyhodnejsie mi vygenerovat si dopravu u seba v apke. Kod som dala predavajucej a ta odniesla balik na odberne miesto

deedol
4. sep 2025
@markusrasford

@deedol ja sa význam velmi dobre mňa ty nemusíš poučovať. Nie raz som dostal ponuku na tento " oj.b" je to podvod

@markusrasford nuz, nie je 🫣

markusrasford
4. sep 2025
@deedol

@markusrasford nuz, nie je 🫣

@deedol podľa teba. Podľa mňa to je.

gribka1
4. sep 2025
@markusrasford

@gribka1 je to podvod

@markusrasford Ako to vieš s takou istotou tvrdiť? Ak jej prídu peniaze na účet, bez jej aktivity. Daj, nech spozorniem.

markusrasford
4. sep 2025
@gribka1

@markusrasford Ako to vieš s takou istotou tvrdiť? Ak jej prídu peniaze na účet, bez jej aktivity. Daj, nech spozorniem.

@gribka1 ved nech autor napíšem co chce po ňom kupujúci. Pride ze to treba poistiť a aby klikol na link co mu posle tam zadal údaje s karty. A oj .b je dokonany

gribka1
4. sep 2025
@markusrasford

@gribka1 ved nech autor napíšem co chce po ňom kupujúci. Pride ze to treba poistiť a aby klikol na link co mu posle tam zadal údaje s karty. A oj .b je dokonany

@markusrasford Ale kto by na to skočil? Veď to vyzerá akoby, že chce niečo od nej kúpiť a cez packetu si to pošlú. Ak podvod ok. Nemám skúsenosť.

markusrasford
4. sep 2025
@gribka1

@markusrasford Ale kto by na to skočil? Veď to vyzerá akoby, že chce niečo od nej kúpiť a cez packetu si to pošlú. Ak podvod ok. Nemám skúsenosť.

@gribka1 sú co skocia vo viere ze niečo predal a prídu mu peniaze. No žiaľ...

markusrasford
4. sep 2025
@markusrasford

@gribka1 sú co skocia vo viere ze niečo predal a prídu mu peniaze. No žiaľ...

@markusrasford pod touto diskusiou sú dalsi témy s touto témou treba si aj tam precitat

maranco
4. sep 2025
@markusrasford

@markusrasford koľko balíkov si odoslal cez packetu?

markusrasford
4. sep 2025
@maranco

@maranco 158

markusrasford
4. sep 2025
@maranco

@maranco cez víkend idem poslať ďalšie dve bude ich 160

maranco
4. sep 2025
@markusrasford

@maranco cez víkend idem poslať ďalšie dve bude ich 160

@markusrasford tak potom vieš že si vieš zaplatiť dopravu balíčka sám sebe a tomu kto má poslať len dáš kód balíka?

markusrasford
4. sep 2025
@maranco

@markusrasford tak potom vieš že si vieš zaplatiť dopravu balíčka sám sebe a tomu kto má poslať len dáš kód balíka?

@maranco ja viem.ze zadám cislo uctu a tam mi prídu peniaze. Pýtaj sa autor co chce od neho kupujúci nie odomna ja nepredavam ani nekupujem.

sovica
4. sep 2025

@markusrasford Ako sa ti podarilo vydedukovať, že @ladaniva poslala kupujúca link, na ktorý má kliknúť? Nič také v úvodnom príspevku autorka nepíše. Otázka bola jasná a väčšina na ňu aj jasne odpovedala.

Strana
z3