icon

Je postup s aplikáciou Packeta podvod?

ladaniva
4. sep 2025

Kupujúci chce poslať vopred peniaze na účet za tovar a sám si podá zásielku v aplikácii a mne pošle kód a ja ju podám..je to podvod?

markusrasford
4. sep 2025
@sovica

@markusrasford Ako sa ti podarilo vydedukovať, že @ladaniva poslala kupujúca link, na ktorý má kliknúť? Nič také v úvodnom príspevku autorka nepíše. Otázka bola jasná a väčšina na ňu aj jasne odpovedala.

@sovica ten scenár je taky. Ja som to nie raz zažil. Žaba sa varí pomaly ale máš tu tému podobnú a môžeš si to aj tam prečítať. Ved nech sa autor vyjadri

janai1
4. sep 2025

Niektorí sa na koňovi naučili nové slovíčka - podvod a troll - a v každej téme to do nemlátom opakujú a pritom skúsenosti/vedomosti na nule...

markusrasford
4. sep 2025
@markusrasford

@sovica ten scenár je taky. Ja som to nie raz zažil. Žaba sa varí pomaly ale máš tu tému podobnú a môžeš si to aj tam prečítať. Ved nech sa autor vyjadri

@markusrasford 3.jun 2023 Packeta podvod je možné si tam prečítať

moonlight1210
4. sep 2025

Zaklad je neposkytovat cislo karty, pin kod, CVC kod z karty, neklikat na ziaden zaslany link (ze mas napr. doplnit svoje udaje, adresu, atd., atp., …). Ak uz kliknes na link, nezadavat na tom linku prihlasovacie udaje do banky.

Poslat iba tvoju adresu, cislo uctu, dohodnutu cenu a kolko asi dane veci vazia a aky bude cca rozmer balika.
Nic ine druha strana nepotrebuje. Len toto.

Ked ti pridu peniaze na ucet a cislicovo-pismenny kod, tak ten das na balik a posles ho (bud podas na pobocke packety, alebo cez kuriera).

Ak to chces mat pod kontrolou ty, dohodnite sa, ze to vybavis a posles na dobierku ty.
Tak mozno budete spokojne obe. Ona to uhradi, az dostane balik a ty nemusis ziadne udaje nikomu davat.

binarypete
4. sep 2025

Co je natom podvod? Kupoval som takto uz milion krat :D Zas tu jednoduchsi ludia a internetovy detektivy zavsetkym vidia podvod.

Ano potom moze ten clovek este nieco chcet, moze byt kludne podvodnik ale to co chce teraz nieje ziadny podvod. A ak potom bude chciet nieco ine tak ho posli dokelu.

sovica
4. sep 2025
@markusrasford

@markusrasford 3.jun 2023 Packeta podvod je možné si tam prečítať

@markusrasford Myslíš toto?
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/packeta-podvod-6/
Však to je úplne iný scenár. Autorka sa pýtala niečo iné. Čítaj s porozumením.

@moonlight1210
Súhlasím s tým, čo si napísala, okrem tej dobierky. Je drahšia ako klasické poštovné a ak dobierku kupujúci neprevezme, predávajúci je v strate.

markusrasford
4. sep 2025
@sovica

@moonlight1210
Súhlasím s tým, čo si napísala, okrem tej dobierky. Je drahšia ako klasické poštovné a ak dobierku kupujúci neprevezme, predávajúci je v strate.

@sovica ano myslím to. Bolo by fajn keby sa predávajúci vyjadril ze co ešte chcel kupujúci.

olimuc
4. sep 2025

Ked ti pridu peniaze na ucet, zabalis a vypytas si kod na poslanie. Pokial nemas peniaze na ucte, nemusis nad tym
ani rozmyslat. Packeta ani iny kurier ti peniaze neprinesie/ neda. Takze ak chce iba IBAN na bankovy prevod je to ok … daj a cakaj kym dana suma pride. Ked nepride a kupujuci zacne vymyslat. Kludne ho blokni, potom je to podvod.

rachel36a
4. sep 2025

@ladaniva bezne takto predávam...mne predávam peniaze a kupujúci sj vygeneruje kód, ja len podam...

lucia13022023
4. sep 2025
@markusrasford

@sovica ano myslím to. Bolo by fajn keby sa predávajúci vyjadril ze co ešte chcel kupujúci.

@markusrasford nie všetko je podvod. Netreba tu šíriť nezmysli. Ak predávaš cez packetu, určite si sa stretol s kodom/pinom a je úplne bežné, že ti ho pošle kupujúci, keď ma akciu na poštovné.

markusrasford
4. sep 2025
@lucia13022023

@markusrasford nie všetko je podvod. Netreba tu šíriť nezmysli. Ak predávaš cez packetu, určite si sa stretol s kodom/pinom a je úplne bežné, že ti ho pošle kupujúci, keď ma akciu na poštovné.

@lucia13022023 ja nesirim nezmysli ja som sa stretol s podvodom. Kódov a PINov môžeš mať kolko chceš. Mňa chceli oklamať a nie raz. Ved nech sa vyjadrí predávajúci ostal ticho. Žiaľ ja mam zlu skúsenosť

lucia13022023
4. sep 2025
@markusrasford

@lucia13022023 ja nesirim nezmysli ja som sa stretol s podvodom. Kódov a PINov môžeš mať kolko chceš. Mňa chceli oklamať a nie raz. Ved nech sa vyjadrí predávajúci ostal ticho. Žiaľ ja mam zlu skúsenosť

@markusrasford posielal si keď si mal penaize na ucte? Ako ta oklamu keď ti posli pin a ty nedáš nikam číslo karty, cvc?

petulda333
4. sep 2025
@markusrasford

@markusrasford uz tu niekolko zien napisalo,ze to robia bezne a ty stale svoje

vlucifuk
4. sep 2025

Ja si často generujem kód do Packety sama v appke, predávajúcej pošlem len kód a zaplatím len za tovar. Ak je to takto, nie je to žiadny podvod. Fakt nie je.

petulda333
4. sep 2025
@markusrasford

@markusrasford sa robis blbym? To sa neda citat. Ved ked bude mat realne peniaze na ucte a potom riesi poslanie,tak aky podvod? Nik od nej nic ine nechce

zabka79
Autor odpoveď zmazal
markusrasford
4. sep 2025
@petulda333

@markusrasford sa robis blbym? To sa neda citat. Ved ked bude mat realne peniaze na ucte a potom riesi poslanie,tak aky podvod? Nik od nej nic ine nechce

@petulda333 ukladani sa a zvol ton ktorý sa aj mne bude páčiť

natalka13
4. sep 2025

Teraz si tiez posielam sama sebe. Zaplatila som a pan mi podal balik.

moonlight1210
4. sep 2025
@sovica

@moonlight1210

@sovica to je riziko, ale je to asi najlepsia moznost, aby sa obe strany citili bezpecne, ze nejde o podvod.
Pokial ti niekto neposle tehlu v baliku miesto objednanej veci.

markusrasford
4. sep 2025
@petulda333

@petulda333 a co ked idem svoje? Nereaguj. Postupuj dalej. Nečítaj. Ja som doteraz nevedel ze existujes.

petulda333
4. sep 2025
@markusrasford

@petulda333 ukladani sa a zvol ton ktorý sa aj mne bude páčiť

@markusrasford 😁😁😁 asi nezaspim,lebo nejaky trol o mne nevie. Netrep bludy

magduska2
4. sep 2025

Akože nechápem,kde vidis podvod?
Sak on ti pošle peniaze na účet a posle ti len heslo pod akým podáš balík do packety.Ja taketo obchody uplne vítám. Nemusím nic riesit,nic vypisovat,nic podávať.
Kupujúci si vsetko sam v appke nakliká a mne len dá" podacie heslo"
Neviem akym sposobom by ta toto mohlo ohrozit.

ladaniva
autor
4. sep 2025
@binarypete

Co je natom podvod? Kupoval som takto uz milion krat :D Zas tu jednoduchsi ludia a internetovy detektivy zavsetkym vidia podvod.

Ano potom moze ten clovek este nieco chcet, moze byt kludne podvodnik ale to co chce teraz nieje ziadny podvod. A ak potom bude chciet nieco ine tak ho posli dokelu.

@binarypete to viem aj ja, ze to zatial vyzera bezpecne, jednoducha nie som, len som sa s tym este nestretla, aby kupujuci generoval kod, vzdy som to robila ja ako predavajuca, kupujuca trvala na tom, ze to zada do packety ona, aj ked ja to mam tiez raz dva hotove

lanah
4. sep 2025

štandartne si tak objednávam. Zaplatím len za tovar prevodom a sama si vytvorím cez aplikáciu podanie zásielky. Kupujúcemu len dám kód, ktorý napíše na obal. Predajca má pokoj so zadávaním a zároveň nemusí vedieť moje údaje (niektorí ľudia si potrpia na súkromie, mne osobne je to jedno).

lanah
4. sep 2025
@lanah

štandartne si tak objednávam. Zaplatím len za tovar prevodom a sama si vytvorím cez aplikáciu podanie zásielky. Kupujúcemu len dám kód, ktorý napíše na obal. Predajca má pokoj so zadávaním a zároveň nemusí vedieť moje údaje (niektorí ľudia si potrpia na súkromie, mne osobne je to jedno).

@lanah stretla som sa s tým viac krát, najmä u chlapov :D tí sú leniví

weleda123
4. sep 2025
@ladaniva

@binarypete to viem aj ja, ze to zatial vyzera bezpecne, jednoducha nie som, len som sa s tym este nestretla, aby kupujuci generoval kod, vzdy som to robila ja ako predavajuca, kupujuca trvala na tom, ze to zada do packety ona, aj ked ja to mam tiez raz dva hotove

@ladaniva áno, je to ok. Aj ja som to tak už robila. Predávajúcej som poslala normálne peniaze, dala mi iban a potom som jej len poslala kód na odoslanie a ona vložila do boxu a hotovo. Všimla som si, keď predávam cez FB bazáre, že čím ďalej tým viac mminiek to takto robí.

ladaniva
autor
4. sep 2025
@weleda123

@ladaniva áno, je to ok. Aj ja som to tak už robila. Predávajúcej som poslala normálne peniaze, dala mi iban a potom som jej len poslala kód na odoslanie a ona vložila do boxu a hotovo. Všimla som si, keď predávam cez FB bazáre, že čím ďalej tým viac mminiek to takto robí.

@weleda123 ďakujem vám všetkým

binarypete
4. sep 2025
@ladaniva

@ladaniva ja som ani na teba nehovoril ze ty si jednoducha, je jasne ze clovek co sa s tym nestretol sa spyta. Ja som skor narazal na vsetkych tych co tvrdia ze je to podvod a pritom na tom nieje nic podvodne, celkom bezny postup.

jazula
4. sep 2025

Často si generujem kódy na prepravu sama. Vlastne tebe pošle vopred peniaze za tovar na tvoj bankový účet a poštovné si zaplatí sama. Možno má nejakú zľavu. Ty len nahlásiš ten kód pri odovzdávaní balíka a im systém vygeneruje adresný štítok.

Na čo pozor je, keď chcú po kuriérovi poslať peniaze, to je blbosť.

motyl29
Odpoveď bola odstránená