Je v poriadku doručenie pošty cez suseda?
Pekný podvečer, chcem len vedieť či správne postupovala poštárka. Nechala mi dôchodkovú prognozu u suseda, teraz mi ju doniesol, že poštárka to nechala u nich. Okrem toho, že sa vôbec nezdravíme, ako mu to mohla len tak dať ? Viem, že sa poznajú ale tie DP sa podpisovali. Je to v poriadku? Viem,že teraz majú toho moc, ale to ju neoprávňuje nechávať cudzie papiere hocikomu.
@zuzanka.zuzu Pytam sa na ine? Zopakujem. Je to podla teba v poriadku dat doporucenu zasielku susedovi?
@mandzula drž sa tej otázky pani úradníčka 👍😂 ty to už máš v sebe, ty už iná nebudeš ani v inej práci. moje nervy, ja som fakt šťastná že som odišla 🙈😂 lúčim sa... paaaa
@anonym_autor Nie nie je to v poriadku. Vôbec to nemala čo dať susedovi. Tie listy zo sociálky chodia doporučene a môže to podpísať adresát komu je to určené alebo rodinný príslušník.
Tu nejde o zámenu, nevoláme sa rovnako. Viem, že je to na podpis, tak ako mu to dala? Ale zas vraj to musia roznosiť do konca mesiaca,čo je zajtra, tak budú takto robiť?
@anonym_autor ja som to nemala na podpis. Bolo to v schranke. Manzelovi prislo o 2tyzdne skor a mal to doporučene. Pokial to sused neotvoril vobec by som to neriesila. Bola by som vdačna, ze mi to nechala.
@zuzanka.zuzu Pytam sa na ine? Zopakujem. Je to podla teba v poriadku dat doporucenu zasielku susedovi?
@mandzula mne dáva napr. poštárka doporučené listy do schránky. Som s nou takto dohodnutá. A prečo nie, ved nečakám nič tajné, ani pozvánku na nástup do výkonu trestu 😂.
Ale tieto prognózy sme mali všetci v schránkach, nikto nič neodpisoval.
@mandzula mne dáva napr. poštárka doporučené listy do schránky. Som s nou takto dohodnutá. A prečo nie, ved nečakám nič tajné, ani pozvánku na nástup do výkonu trestu 😂.
Ale tieto prognózy sme mali všetci v schránkach, nikto nič neodpisoval.
@bielasovicka Ked ti nevadi, ze mozes prist o dolezitu informaciu, je to tvoja zodpovednost. A ked ti nevadi, ze postarka falsuje tvoj podpis, niet na to co povedat.
@bielasovicka Ked ti nevadi, ze mozes prist o dolezitu informaciu, je to tvoja zodpovednost. A ked ti nevadi, ze postarka falsuje tvoj podpis, niet na to co povedat.
@mandzula nie nevadí mi to. Není nato dôvod.
@mandzula tebe úplne verím že si bývalá štátna úradníčka 😀 v tom zlom 🤭 ja som tiež bola a veru takto premotivované pápežskejšie než papež som rada nemala 😀 nepomôžu ale keď môžu, tak skomplikujú 🙈 lebo pravidlá. a keď sa potom pravidlá zmenia (aj úplne o 180st) tak zase hája tie 🙈😀 božeeee jak mi to nechýba 😂 nikdy sa tento štát nepohne vpred lebo my doslova bojujeme aby sme zostali na mieste... a medzitým také Poľsko ide bomby, čo kedysi Poliaci nič moc, východ, chudoba...💪👏
@zuzanka.zuzu Asi si nikdy nemala nejaký vážny problém spôsobený tým, že ti neprišla nejaká dôležitá zásielka. Ak by sa to stalo, vezmem jed na to, že by si bola prvá, čo by nadávala, že úradníci nerobia správne svoju prácu!
@mandzula nie nevadí mi to. Není nato dôvod.
@bielasovicka Nechcem byť sviňa, preto ti ani neprajem, aby si taký dôvod získala.
Ale nejaké skúsenosti napríklad so správnymi konaniami a súdmi mám, tak si viem predstaviť tisíc scenárov, ako nezodpovedným, nesprávnym alebo podvodným doručovaním vznikne nevinnému človeku problém, ktorý v lepšom prípade stojí len kopu času a stresu, v horšom aj dosť peňazí...
@bielasovicka Nechcem byť sviňa, preto ti ani neprajem, aby si taký dôvod získala.
Ale nejaké skúsenosti napríklad so správnymi konaniami a súdmi mám, tak si viem predstaviť tisíc scenárov, ako nezodpovedným, nesprávnym alebo podvodným doručovaním vznikne nevinnému človeku problém, ktorý v lepšom prípade stojí len kopu času a stresu, v horšom aj dosť peňazí...
@hefo so susedmi mame vyborne vztahy, preco by som im list neodovzdala?
A tu autorka maka u suseda spravu od socialky, kedykolvek dostupnu na nete, nye sudnu obsielku. Postarka vedela co nechava u suseda.
Navyse socialka niekomu posiela obycajne a niekomu doporucene.
@hefo so susedmi mame vyborne vztahy, preco by som im list neodovzdala?
A tu autorka maka u suseda spravu od socialky, kedykolvek dostupnu na nete, nye sudnu obsielku. Postarka vedela co nechava u suseda.
Navyse socialka niekomu posiela obycajne a niekomu doporucene.
@natalka13 Ako postarka vedela, co je obsahom listu?
@hefo To tu nevysvetlis, dolezite su dobre vztahy so susedmi.
Ja mam vela susedov v dome kde byvam. Polovicu ani nepoznam, co byvaju kade tade v prenajatych bytoch, jedna suseda je psychiatricky pacient, dalsi ozrani. A mne by teda dost vadilo, ak by niekto, kto ma ani poriadne nepozna preberal moje zasielky. U nas sa toto stat nemoze, postarka neda nikomu, komu vec nepatri. Tu nejde o to, ze kto je aky, ako s kym vychadza,ale o princip, ze cudziemu clovekovi bola dana zasielka pre niekoho, s kym sa ani nebavi.
@zuzanka.zuzu Asi si nikdy nemala nejaký vážny problém spôsobený tým, že ti neprišla nejaká dôležitá zásielka. Ak by sa to stalo, vezmem jed na to, že by si bola prvá, čo by nadávala, že úradníci nerobia správne svoju prácu!
@hefo daj si jed, nazdravie 🙈 2x mi na pošte (dvoch rôznych) dali zásielku ako doručenú a rátala sa mi lehota 🤷 ja som si obidve (v úplne iných veciach s odstupom rokov) chcela prevziať v posledný deň 😀 doteraz mám niekde uložený screenshot prevzatia jedného listu dva krát. všetci všade pochopili a rozhodnutia zrušili/prepisovali/konali vo veci ďalej/atď. a čo som akože mala urobiť? ísť tú doručovateľku rituálne upáliť a jedovať sa? nebolo jednoduchšie vysvetliť čo sa stalo? nie, rozhodne sa treba sťažovať sťažovať sťažovať 💪 to istotne pomôže 💪
@hefo daj si jed, nazdravie 🙈 2x mi na pošte (dvoch rôznych) dali zásielku ako doručenú a rátala sa mi lehota 🤷 ja som si obidve (v úplne iných veciach s odstupom rokov) chcela prevziať v posledný deň 😀 doteraz mám niekde uložený screenshot prevzatia jedného listu dva krát. všetci všade pochopili a rozhodnutia zrušili/prepisovali/konali vo veci ďalej/atď. a čo som akože mala urobiť? ísť tú doručovateľku rituálne upáliť a jedovať sa? nebolo jednoduchšie vysvetliť čo sa stalo? nie, rozhodne sa treba sťažovať sťažovať sťažovať 💪 to istotne pomôže 💪
@zuzanka.zuzu Dobre, dám si večer vína, aj alkohol sa považuje za jed 😉
Chcel by som ale mať tvoju ľahkomyseľnosť, a to teraz nemyslím nejako pejoratívne či ironicky. Že sa nebojíš, že ten bordel v administratíve a porušovanie pravidiel raz povedie k niečomu, čo tak ľahko opraviť nepôjde; a vlastne nielen to, ale ešte ten brajgel obhajuješ...
Autorka, mas pravdu. Zasielku doporucenu nemala dat susedovi.
Pre ostatnych: teraz to bola tato prognoza, nic zaujimave to nebolo, ale, ak autorka nedala suhlas postarke odovzdavat doporucene listy susedovi, tak mala dat postarka zlty liskok. Kazdemu nie je jedno, ze sused vie, odkial mu chodia zasielky a moze sa stat, ze sused to otvori a to adrestovi nemusi byt prijemne. Ludia su vseljaki, veru sem tam aj velmi zvedavi. Pripadne zataji, ze nejaky list prisiel a moze to dopadnut aj exekiciou, ak napr. Adresat nedopatrenim nezaplatil nieco nacas a ani sa o tom nedozvie, lebo sused zabudne a zasielku neodovzda.
Autorka: ak by Ti to nerobilo problem, popros postarku, nech zasielky nedava susedom, zbytocne ju "neroznasaj"na poste, maju toho naozaj vela a veru za minimum penazi. Neboj, viac to u susedov nenecha
@rozculena ak to nebolo do vlastnych ruk. Hocikto kto bol v byte to moze prevziat. Absolutne neriesia kto. Op ani nic velakrat neriesia. Jasnw ze len tak do schranky by to dat nemala.
A inak velakrat sa srava ze ludia sa tvari, ze nedostali a neprevzali ked napr smecriesili upomienky, vymahacky 😂 ale teda to su ine pripady
@simca06022011 prečítaj si to ešte raz
@zuzanka.zuzu Dobre, dám si večer vína, aj alkohol sa považuje za jed 😉
Chcel by som ale mať tvoju ľahkomyseľnosť, a to teraz nemyslím nejako pejoratívne či ironicky. Že sa nebojíš, že ten bordel v administratíve a porušovanie pravidiel raz povedie k niečomu, čo tak ľahko opraviť nepôjde; a vlastne nielen to, ale ešte ten brajgel obhajuješ...
@hefo ono to bude možno tým že ja v tom bordeli viem chodiť 🤷 preto mi to možno nevadí.... ale čo mi fakt vadí a podľa mňa vadilo aj ľuďom boli títo úradníci (moji exkolegyne a exkolegovia). to zaboha nepomohlo 🙈 ale žlté lístočky (alebo hocičo iné) to bude obhajovať aj s nožom na krku 🙈 už sa budem opakovať, bojujeme aby sme zostali na mieste a nepohli sa vpred 🤷 svet nám uniká nie že vo vede, ale obyčajnom dennom živote.... v číne na trhu zaplatíš qr kódom už 10 rokov 😀 na trhu. chudobnému ujovi alebo tete. tu dostaneš pokutu za dlžeň (a nie, nie je to len politikou, fakt je to o ľuďoch)
@hefo ono to bude možno tým že ja v tom bordeli viem chodiť 🤷 preto mi to možno nevadí.... ale čo mi fakt vadí a podľa mňa vadilo aj ľuďom boli títo úradníci (moji exkolegyne a exkolegovia). to zaboha nepomohlo 🙈 ale žlté lístočky (alebo hocičo iné) to bude obhajovať aj s nožom na krku 🙈 už sa budem opakovať, bojujeme aby sme zostali na mieste a nepohli sa vpred 🤷 svet nám uniká nie že vo vede, ale obyčajnom dennom živote.... v číne na trhu zaplatíš qr kódom už 10 rokov 😀 na trhu. chudobnému ujovi alebo tete. tu dostaneš pokutu za dlžeň (a nie, nie je to len politikou, fakt je to o ľuďoch)
@zuzanka.zuzu smutne je, ze kompetentni ani nevedia obhajit tie pokuty. Langosaren a media FS tak zmagorili, ze nevedia ani uplne lahku vec obhajit a normlane vyriesit. Ja by osm im pokutu tiez dala, nie 1500EUR, ale dala, lebo ano pravidla porusili, doklady spravne nedavali, ale opravili to. Mali si to ale davno vsimnut a prestavit. Netlacia jeden doklad denne, ze nevsimnu si, ze im vyliezaju hieroglify z kasy bez medzier a vsetkeho. Okrem toho mali to obhajit jasne, nejde o LANGOS, ide jednoznacne aj o nespravne udaje o firme atd. To totiz vzdy musi perfektne sediet vsetko, a ano aj s diakritikov. Takto kontrolorov dostali do zleho svetla, este viac sa budu hanbit robit svoju pracu a to kopa ich je fakt dobrych a ziadne nervy a naschvali nezvyknu robit danovym subjektom. Strasna hanba zamestnavatela, takto to doondiat. Uz teraz maju co robit voci arogantnym podvodnikom, lebo zase sa netvarme, je ich viac nez dost. Ale s napredovanim, sme na tom v EU zle.. vsak byrokracia sa tu len zhorsuje, neznizuje
Ako.... ked to tu čítam...sused s ktorým sa ani nezdravim...su čudní,myslia si o sebe...atď atď. Presne to isté si myslia možno o tebe a práve tymto gestom chceli nieco prelomiť ale podľa tvojich vyjadrení ...za mňa....o sebe si bohviečo myslíš ty. Ja by som poďakovala a teda ak si to neprajem tak by si im to povedala a tak isto aj poštárke..a riešila by som to až pri opakovej situácii...a určite by som si čítala smernice priamo na stránke pošty a nepýtala by som sa na to tu...ale to je môj názor na ktorý mi odpovieš ako mnohým predomou " na toto som sa nepytala"😉

@mandzula treba napísať sťažnosť 💪 poštárke zobrať odmeny ak vôbec nejaké k minimálke má 💪a ďalej sa nezdraviť so susedmi 💪 to určite pomôže 😀 plus treba zvážiť z akého úradu najbližšie poslať milión ďalších listov 😀 ideálne doporučene lebo však elektronické schránky v SR nie sú povinné 😀 aby som sa priznala, ja som zo začiatku bola proti povinnosti... teraz by som to dala aj 90ročným. keď dokážu vypisovať kktiny po FB, zvládnu aj jeden mail. a poštu resp.jej nutnosť v právnom poriadku SR úplne vymazať. rovno by zmizli aj obštrukcie o prevzatí alebo neprevzatí 🤭 lenže na pošte sa skvele kradne, tú žiadna vláda nezruší, opakujem žiadna 🥺