icon

Prečo chýba dôchodková prognóza z 1. piliera?

13. máj 2026

Ahojte,
nedavno mi prisiel domov papier o dochodkovej prognoze. Pri poslednom riadku "Váš predpokladaný dôchodok z 1.piliera bude mesačne" píše nie je k dispozícii. Moze to byt tym, ze pracujem od ukoncenia vysky v zahranici ? Viem, ze to je smiesne, ale iba tak zo zvedavosti.

anonym_124580
•
13. máj 2026

Posta krachuje, tak to bol pokus jej financne pomoct. Tak posielaju zbytocnu postu. Ak pracujes v zahranici, Soc.poistovna to nema, ako vediet, pre nu si nezamestnana.

andaluzia12
•
13. máj 2026
@anonym_124580

Posta krachuje, tak to bol pokus jej financne pomoct. Tak posielaju zbytocnu postu. Ak pracujes v zahranici, Soc.poistovna to nema, ako vediet, pre nu si nezamestnana.

@anonym_124580 presne preto som si myslela že to posielajú, aby mala pošta čo robiť. Konsolidácia 🤷🏽‍♀️🤦🏻‍♀️

autor
•
13. máj 2026
@anonym_124580

@anonym_124580 viem, ze to je zbytocne. Ako pises konsolidacia.

tannia197
•
13. máj 2026
@anonym_124580

@anonym_124580 presne ako si napisala, zase zbytocne vyhodili vela € na zbytocnosti, take nervy som chytila, ked mi to prislo domov. Ako keby nemali kde davat peniaze a presne som hned povedala, ze aspon postu podporili

anonym_c082a6
•
13. máj 2026

Já ti nevím, Karle a u nás v rodine nikto nedostal klasickou poštou buď mailom alebo cez Slovensko sk

amonet
•
13. máj 2026

ano ak nemas odvody do slovenskej socialky tak hej nemas dochodok prvy pilier. a inak su tam zle udaje, netusime ako to ratali ale teda zle ratali a ak sa s tym ludia upokoja aky pekny dochodok bude tak to bude dost zle

autor
•
13. máj 2026
@amonet

ano ak nemas odvody do slovenskej socialky tak hej nemas dochodok prvy pilier. a inak su tam zle udaje, netusime ako to ratali ale teda zle ratali a ak sa s tym ludia upokoja aky pekny dochodok bude tak to bude dost zle

@amonet ale vek mi vyratali celkom pekny 😅 tiez netusim ake vzorce pouzivali

anonym_ab9912
•
13. máj 2026

hlavným dôvodom je presvedčiť ľudí, aby si peniaze z II. piliera presunuli do I. a aby mladí investovali do dôchodkových fondov, ako vedľajší efekt príjem pre krachujúcu poštu

beata_ra
•
13. máj 2026

ano, ja si myslim, ze to moze byt tym. hlavne ak vacsinu alebo cele obdobie po skole pracujes v zahranici a na slovensku nemas dost odpracovanych rokov alebo odvodov do socialnej poistovne, tak sa stane, ze jednoducho nevedia spravit relevantny odhad a napisu „nie je k dispozicii“...

anonym_9d19ec
•
13. máj 2026
@anonym_124580

@anonym_124580 jemine presne to mi napadlo, este by nam mohla banka zacat posielat predpoved aku hodnotu budu mat nase uspory o 10 rokov.
Podla mna tak na poste sedeli a rozmyslali odkial by mohli naliat prasule, a tak ich napadlo ze zo socky. A ved to sa neda len tak preliat, tak za postovne par milionov. Si viete prdstavit ako tie postarky museli nadavat ked kazda nafasovala jeden kufor na kolieskach s tymito letakmi?

Mna skoro od jedu roztrhlo ked vcera 25r dcere prisla tato pitchovina s textom na 2 A4 ze jej oznamuju ze este nema odpracovanych 15 rokov 😀 ... ze dakujeme za oznam, sami by sme na to neprisli, dufam ze jej to teraz bude chodit kazdy rok. Strasne by ma zaujimalo kolko to socku stalo

natalka13
•
13. máj 2026

@anonym_autor a aku chces prognozu ked nic neodvadzas?

autor
•
13. máj 2026
@natalka13

@anonym_autor a aku chces prognozu ked nic neodvadzas?

Odvadzam, ale nie na SK

natalka13
•
13. máj 2026
@anonym_autor

Odvadzam, ale nie na SK

@anonym_autor cize neodvadzas do soc.poistovne SK . Nebudes ani dostavat dochodok. Z coho by si chcela prognozu, ked nebudes mat nic? Za tieto roky doteraz.

andaluzia12
•
13. máj 2026
@anonym_c082a6

Já ti nevím, Karle a u nás v rodine nikto nedostal klasickou poštou buď mailom alebo cez Slovensko sk

@anonym_c082a6 kto nemá elektronickú schránku, dostal poštou

anonym_c082a6
•
13. máj 2026
@andaluzia12

@anonym_c082a6 kto nemá elektronickú schránku, dostal poštou

@andaluzia12 nemám schránku došlo mailom

andaluzia12
•
13. máj 2026
@anonym_c082a6

@andaluzia12 nemám schránku došlo mailom

@anonym_c082a6 mne ani manželovi zatiaľ neprišlo, mame prišlo to el schránky, kamoske, partnerovi a celej jeho rodine poštou, dokonca žltý lístok do schránky …

autor
•
14. máj 2026
@natalka13

@anonym_autor cize neodvadzas do soc.poistovne SK . Nebudes ani dostavat dochodok. Z coho by si chcela prognozu, ked nebudes mat nic? Za tieto roky doteraz.

@natalka13 ja si sporim, tu almuznu zo SK v podstate ani nebude treba.

maminag
•
15. máj 2026
@andaluzia12

@anonym_c082a6 mne ani manželovi zatiaľ neprišlo, mame prišlo to el schránky, kamoske, partnerovi a celej jeho rodine poštou, dokonca žltý lístok do schránky …

@andaluzia12 ja mám elektronickú schránku, mám to aj tam, a prišlo mi to aj poštou, manžel nemá elektronickú schránku a prišlo mu to len na email

anonym_648876
•
15. máj 2026

Mne to prislo meilom dnes,ak nemate uvedeny takyto kontakt,tak jedine postou.A ano zahranicie pre soc.poistovnu je u nas ako by clovek nepracoval a dochodok si bude ziadat tam,kde pracoval.Mne to tiez neuznali.Mam teda na sk 9r odpracovanych.Zbytok zahranicie,40r.Tam som mala tiez moznost si na ten dochodok setrit,no sprosta som to nevyuzila.

simca06022011
•
15. máj 2026

podla mna to posielaju, aby ludi potiahli postupne z 2.piliera.. nam to prislo do elektronickej schranky napr.
Podla mna tam nemas nic, prave preto ze info zo zahranicia nemaju o prijmoch. Moja polovicka studovala aj robila cca 10r v zahranici, tieto roky tam nema, ma az tie potom co zacal pracovat tu. V rodine tieto pripady mame, dochodky sa beru potom myslim z oboch krajin ak sa splnia podmienky.

anonym_b3ecbb
•
17. máj 2026

Rozmyslam, preco mne nic neprislo...

anonym_648876
•
17. máj 2026

Ano tam kde pracujes tam budes ziadat o dochodok.Tiez tak budem mat dochodok z 2 statov.