icon

Je v poriadku doručenie pošty cez suseda?

Včera o 16:47

Pekný podvečer, chcem len vedieť či správne postupovala poštárka. Nechala mi dôchodkovú prognozu u suseda, teraz mi ju doniesol, že poštárka to nechala u nich. Okrem toho, že sa vôbec nezdravíme, ako mu to mohla len tak dať ? Viem, že sa poznajú ale tie DP sa podpisovali. Je to v poriadku? Viem,že teraz majú toho moc, ale to ju neoprávňuje nechávať cudzie papiere hocikomu.

Strana
z4
anonym_ed29b7
Včera o 16:50

Moja svokra to dokonca susede otvorila - omylom - ta si totiz myslela, ze je list pre nu, dokonca dala svoje cislo OP postarke, nevsimla si ine krstne meno. Vo vchode su menovci, teda obcas sa zamena stane.

anonym_e7dccc
Včera o 16:54

Nemala by tak postupovať. Ale presne ako píšeš, majú toho veľa a možno si myselala, že ti ušetrí čas behať na postu

autor
Včera o 16:56

Tu nejde o zámenu, nevoláme sa rovnako. Viem, že je to na podpis, tak ako mu to dala? Ale zas vraj to musia roznosiť do konca mesiaca,čo je zajtra, tak budú takto robiť?

autor
Včera o 16:58
@anonym_e7dccc

Nemala by tak postupovať. Ale presne ako píšeš, majú toho veľa a možno si myselala, že ti ušetrí čas behať na postu

@anonym_e7dccc čas by mi neušetrila, paradox je, že ja robím presne pri pošte, mám to pár krokov

anonym_e7dccc
Včera o 17:07
@anonym_autor

@anonym_e7dccc čas by mi neušetrila, paradox je, že ja robím presne pri pošte, mám to pár krokov

@anonym_autor ja neviem či to vie, píšem hypoteticky. Ak tá to stve, daj sťažnosť a hotovo

autor
Včera o 17:11
@anonym_e7dccc

@anonym_autor ja neviem či to vie, píšem hypoteticky. Ak tá to stve, daj sťažnosť a hotovo

@anonym_e7dccc jasné,že ma to sere a sťažnosť dám, už len z princípu

anonym_ab8442
Včera o 17:18
@anonym_autor

Tu nejde o zámenu, nevoláme sa rovnako. Viem, že je to na podpis, tak ako mu to dala? Ale zas vraj to musia roznosiť do konca mesiaca,čo je zajtra, tak budú takto robiť?

@anonym_autor ja som aktuálne PN, poštárka mi nedala obálku ani pre manžela, ani pre dcéru. Nechala žlté lístky, musia ísť osobne na poštu.

anonym_039bb7
Včera o 17:22

Ja som to mala v schránke, nepodpisovala som nič.

natalka13
Včera o 17:30
@anonym_ab8442

@anonym_autor ja som aktuálne PN, poštárka mi nedala obálku ani pre manžela, ani pre dcéru. Nechala žlté lístky, musia ísť osobne na poštu.

@anonym_ab8442 to niejecdo bl.ruk. mala ti to vydat.

natalka13
Včera o 17:31
@anonym_autor

@anonym_autor boze robis z komara somara. Bud rada ze pre ten nezmyselny papier nemusis na postu.

rozculena
Včera o 17:33
@anonym_ab8442

@anonym_ab8442 to je blbosť,ak bývate v jednom byte,mala ti to dať

rozculena
Včera o 17:34
@anonym_039bb7

Ja som to mala v schránke, nepodpisovala som nič.

@anonym_039bb7 tak sfalšovala tvoj podpis,veď to je na doručenku

anonym_a77884
Včera o 17:48
@anonym_autor

@anonym_autor no, pokial to nebolo do vlastnych ruk, jej adresa pasovala... Meno uz teda nemusi 🤷
Co tak najskor sa ist popytat na postu, ake maju smernice, az potom sa stazovat.

anonym_039bb7
Včera o 17:54
@rozculena

@rozculena može byť, mne ušetrila len čas

simca06022011
Včera o 17:54

ja som rada ked mi necha postarka postu u suseda, dokonca uz som jej pvoedala, nech to aj podpis eza mna a bachne mi to do schranky ak nieco nahodou pride. Ja dam hocico za to, len nech na postu nemusim a takto to ma vela ludi.
Treba prejst do 21.storocia, nahlasit si vsade kontakty, email, zriadit slovensko.sk, poriadne aktivovat a uz viac, ziadne trapenie s postou a listami... a dorucovanim.

anonym_62b5fe
Včera o 18:00
@anonym_autor

@anonym_autor mne to prišlo ako obyčajná pošta do schránky.

zuzanka.zuzu
Včera o 18:02
@simca06022011

ja som rada ked mi necha postarka postu u suseda, dokonca uz som jej pvoedala, nech to aj podpis eza mna a bachne mi to do schranky ak nieco nahodou pride. Ja dam hocico za to, len nech na postu nemusim a takto to ma vela ludi.
Treba prejst do 21.storocia, nahlasit si vsade kontakty, email, zriadit slovensko.sk, poriadne aktivovat a uz viac, ziadne trapenie s postou a listami... a dorucovanim.

@simca06022011 amen 🙏 tu sa ľudia boja akéhokoľvek pokroku a budú bojovať za podpis na žltých lístočkoch 🙈 vďaka za kovid, fakt že 80% veci sa začalo riešiť online cez mail a telefón 😀

anonym_ab8442
Včera o 18:05
@rozculena

@anonym_ab8442 to je blbosť,ak bývate v jednom byte,mala ti to dať

@rozculena no vidíš, nedala 🤷‍♀️

markusrasford
Včera o 18:11

@anonym_autor postupovala správne. Ked to nie je doporučený dopis do vlastných rúk a je to doporučený dopis tak ano. Ved tá obálka je zatvorena a čo také dôležité si sa dozvedela DP?

markusrasford
Včera o 18:12
@rozculena

@rozculena nic nemusel falsovat podpísal sa svojim menom a dopísal ze sused

autor
Včera o 18:19
@markusrasford

@anonym_autor postupovala správne. Ked to nie je doporučený dopis do vlastných rúk a je to doporučený dopis tak ano. Ved tá obálka je zatvorena a čo také dôležité si sa dozvedela DP?

@markusrasford to je moja vec čo som sa dozvedela, pýtala som sa dačo iné

muchotrafka298
Včera o 18:21

Nie, toto by sa urcite stavat nemalo. Ja by som ziadnu zasielku pre suseda neprebrala, aj ked s nimi vychadzam v pohode a poznam ich. A uz ani v praci. Nakolko som kedysi prevzala kolegovi dobierku, zaplatila a on prisiel a povedal, ze on si nic neobjednal, ze na co som to brala. Pritom si objednaval velmi vela a nikdy nebol problem. Nebolo to malo penazi, mne bolo do placu. Druhy den mi zaplatil, lebo to objednala jeho frajerka a nepovedala mu to. Odvtedy nikomu nic neberiem. kde je? Neviem. Zoberiete to? Nie dovidenia.

autor
Včera o 18:26
@muchotrafka298

Nie, toto by sa urcite stavat nemalo. Ja by som ziadnu zasielku pre suseda neprebrala, aj ked s nimi vychadzam v pohode a poznam ich. A uz ani v praci. Nakolko som kedysi prevzala kolegovi dobierku, zaplatila a on prisiel a povedal, ze on si nic neobjednal, ze na co som to brala. Pritom si objednaval velmi vela a nikdy nebol problem. Nebolo to malo penazi, mne bolo do placu. Druhy den mi zaplatil, lebo to objednala jeho frajerka a nepovedala mu to. Odvtedy nikomu nic neberiem. kde je? Neviem. Zoberiete to? Nie dovidenia.

@muchotrafka298 ďakujem za odpoveď, komentár k veci. Neviem prečo to bral, nezdravíme sa, myslia si že sú dačo viac zvláštny ľudia. Ešte sa tváril akú službu mi robí.

anonym_1ef3a3
Včera o 18:27
@anonym_62b5fe

@anonym_autor mne to prišlo ako obyčajná pošta do schránky.

@anonym_62b5fe mne to prišlo na email

muchotrafka298
Včera o 18:28
@anonym_autor

@muchotrafka298 ďakujem za odpoveď, komentár k veci. Neviem prečo to bral, nezdravíme sa, myslia si že sú dačo viac zvláštny ľudia. Ešte sa tváril akú službu mi robí.

@anonym_autor mne to sice prislo emailom, ale vobec nerozumiem tomu, ze preco niekto, kto Ta nepozna berie tvoju zasielku a este ked pises, ze Ta ani nepozdravi. Akoze nebudeme paranoidne, ale co tym ten clovek sleduje? Keby ste mali dobry vztah, neprekvapilo by ma to, ale takto, je to zvlastne.

anonym_5f086c
Včera o 18:30

Ako píšeš- majú toho veľa. Svokra je poštárka a keď ju niekedy počúvam tak si hovorím, že za tu minimálku by som to v žiadnom prípade nerobila. Keď majú toho veľa tak jej pomáha vo voľnom čase aj jej dcéra aby to všetko postíhala... takže žiaľ, možno nestíhala a takto si to zjednodušila.
Ja by som kaslala na to, možno ak sa to bude opakovať tak by som ju upozornila. U nás poštárka toto robievala tiež, že dala poštu hocikomu zo susedov koho stretla v dedine a ten to rozniesol - jej to ušetrilo dobrých 40 minut. Ale raz sa suseda nahnevala a povedala tej poštárke nech jej to nosí domov a odvtedy normálne bez problémov chodí k nám na lazy za dedinu. Normalne ak sa to zopakuje tak chod za tou konkrétnou osobou. Nikdy nevieme čo ju k tomu viedlo, možno mala toho veľa, možno omyl. Nikto nie sme bez chyby a zbytočne si nemusíme robiť zle

ankare
Včera o 18:38

@anonym_autor Ja by som bola rada, že nemusím behať po pošte so zltym lístkom.

markusrasford
Včera o 18:44
@anonym_autor

@markusrasford to je moja vec čo som sa dozvedela, pýtala som sa dačo iné

@anonym_autor ta poštárka alebo poštár nemajú odkiaľ vedieť ze ty si v nezdraviacom režime. Nie len sused ale aj ty si ťažká hus na šklbanie. Zajtra sa choj "vyplakat" vedúcemu ako ti bolo ublížené. A zároveň si podaj žiadosť ze si neprajem aby tvoju poštu davali susedom. A budes to mat vyriešené.

anonym_93e50e
Včera o 18:51

@anonym_autor ja som si to našla v schránke, nič mi neprišlo doporučené.

anonym_d3d6cd
Včera o 18:55

doporucenu zasielku by mala vydat adresatovi alebo len clenovi domacnosti, ak nei je niektory vyluceny....urcite nie susede/susedovi, musel by mat splnomocnenie na prevzatie...zasielka do VR len tomu, komu je urceny, alebo tomu kto bol splmocneny..ale ozaj no, oni su fakt v zle platenej praci, a za onych cias, verzue s nimi ani nezaobchadzali dobre, a nemyslim si, ze sa to zlepsilo...ale samozrejme to ju neospravdlnuje...ale ja by som asi v tomto pripade bola zhovievava....

Strana
z4