icon

Kuriér zanechal balík pred dverami. Je to normálne?

3. júl 2026

Prosím vás, toto je už normálne?
Stalo sa mi to prvý krát a popravde ma to vytočilo.
Kuriér mi dnes volal, že balík nechal pred dverami bytu, lebo som nezdvíhala. Lenže ja som bola u lekára a domov som prišla až o dve hodiny. Balík tam našťastie bol. Nebolo to nič drahé, ale tak platím si nie lacnú dopravu. Popritom v SMSke bolo, že príde neskôr, inak by som sa s niekým dohodla na prevzatí balíku.

minenkaa
3. júl 2026

@anonym_autor u nás je to uplne normálne a dokonca u niektorých prepravcovi mám ,že mi majú balik nechať pred dverami do bytovky

autor
3. júl 2026
@minenkaa

@anonym_autor u nás je to uplne normálne a dokonca u niektorých prepravcovi mám ,že mi majú balik nechať pred dverami do bytovky

@minenkaa A nemáš strach, že sa stratí? že ho zoberie niekto iný?

guiseppinka
3. júl 2026

U nas uplne bezne. Raz nam takto dosli pneumatiky, inokedy pracka... ostalo to pred dverami. Amazon mam bezne pri dverach. Niekedy zazvonia, ze balik, niekedy len otvorim dvere a balik tam...

weleda123
3. júl 2026

Normálne. Švagrovi ho minule prehodil cez plot, ani nevolal. Sestra ho našla po 3 dňoch v kríku.

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
3. júl 2026
@anonym_autor

@minenkaa A nemáš strach, že sa stratí? že ho zoberie niekto iný?

@anonym_autor nie ,keď ide niekto do bytovky dáva automaticky balíky do vchodu

anonym_4c8460
3. júl 2026

@anonym_autor mne tak necháva pravidelne, už mi raz aj zmokol

anonym_4ee4a7
3. júl 2026

Mne sa to este nestalo a nepotesilo by ma to, ktokolvek by to mohol zobrať.. ja co sa da si davam posielať do packety a idem si pre to sama, mam ju pred bytom

marca12
3. júl 2026

Mne tak nechava kurier,ale po dohode so mnou. Som si vedoma,ze o balik mozem prist a bude to moja zodpovednost. Toto,co spravil tebe,by nemal robit.

anonym_c18b7a
3. júl 2026

Tak keď jezdvihas telefón tak čo ocakavas? A že si platíš dopravu? Však áno a bol to balík dopravený? Bol. .

anonym_7e1c16
3. júl 2026

Vždy si nechávam položiť balík pred dom, niektorí kuriéri mi už ani nevolajú, lebo vedia. Nikdy mi nič nezmizlo.

chrobak7
3. júl 2026
@anonym_7e1c16

Vždy si nechávam položiť balík pred dom, niektorí kuriéri mi už ani nevolajú, lebo vedia. Nikdy mi nič nezmizlo.

@anonym_7e1c16 Tiež bývam v dome a keď nie sme doma, poviem, nech mi to hodia cez bránku. Niekedy už ani nevolajú, len prehodia cez bránku. Ak je to niečo, čo nemôže padnúť, tak mu poviem, nech to položí na plot (máme ho dosť široký, taký múr, nespadne to.)

loliki
3. júl 2026
@chrobak7

@anonym_7e1c16 Tiež bývam v dome a keď nie sme doma, poviem, nech mi to hodia cez bránku. Niekedy už ani nevolajú, len prehodia cez bránku. Ak je to niečo, čo nemôže padnúť, tak mu poviem, nech to položí na plot (máme ho dosť široký, taký múr, nespadne to.)

@chrobak7 Nám to ťiež preložil cez bránu a náš blbý pes ten balík rozhryzol. 🙂

anonym_e8b05c
3. júl 2026
@anonym_c18b7a

Tak keď jezdvihas telefón tak čo ocakavas? A že si platíš dopravu? Však áno a bol to balík dopravený? Bol. .

@anonym_c18b7a ty zdvihas telefón aj keď ležíš u gynekológa na koze napríklad?

liusa82
3. júl 2026

ja si tiež dávam takto pri dom položiť ale do kričkov do takej skrýše za náš smetiak takže tam to nikto nečmajzne 😁 oni to už poznaju a vedia kde mi to majú dávať.Iné je ak ti nič nepovie a nemáš ani tušáka že ti to niekde takto položil to je už iná vec

anonym_8c9ccd
Včera o 04:40

@anonym_autor v zahranici su toto bezne praktiky, tak asi sa slovenski dopravcovia inspiruju, aj ked v tomto sa teda nemuseli

anonym_7a68e6
Včera o 04:51

Nám tak topánky prehodil cez plody,ani nevolal. Našli sme ich len náhodou

anonym_c18b7a
Včera o 07:49
@anonym_e8b05c

@anonym_c18b7a ty zdvihas telefón aj keď ležíš u gynekológa na koze napríklad?

@anonym_e8b05c nie, ale tak ak j zdvihnem telefón kuriérov z akéhokoľvek dôvodu a je jedn ok či môžem alebo fakt nemôžem zdvihnúť, tak aj logicky príde nejaký následok. Buď to, že ti to niekde nechá alebo alebo ti to nechá pred dverami alebo zásielku hodí naspäť do depa. On má odkiaľ vedieť, prečo ty nedvíhaš telefón. Ja keď som nebola doma tak ak. Sama požiadala kuriéra aby nechal balík ja konkrétnom mieste. A čuduj sa svete oni to už urobia aj keď im telefón nedvíham. A nemám problém s tým, že si balíček nájdem pred dverami alebo na stole v altánku.

anonym_e8b05c
Včera o 08:36
@anonym_c18b7a

@anonym_e8b05c nie, ale tak ak j zdvihnem telefón kuriérov z akéhokoľvek dôvodu a je jedn ok či môžem alebo fakt nemôžem zdvihnúť, tak aj logicky príde nejaký následok. Buď to, že ti to niekde nechá alebo alebo ti to nechá pred dverami alebo zásielku hodí naspäť do depa. On má odkiaľ vedieť, prečo ty nedvíhaš telefón. Ja keď som nebola doma tak ak. Sama požiadala kuriéra aby nechal balík ja konkrétnom mieste. A čuduj sa svete oni to už urobia aj keď im telefón nedvíham. A nemám problém s tým, že si balíček nájdem pred dverami alebo na stole v altánku.

@anonym_c18b7a kuriér ma povinnosť doručiť balík po dohode so zákazníkom a nie ho nechat pred dverami bez dohody. Ak sa s ním dohodnes a on to nabudúce tak urobí je snáď úplne iná situácia ako keď bez dohody nechá balík na chodbe. Po správnosti ho MA hodiť do depa, ak sa ti nedovola. To každý kuriér vie, pretože to má v náplni práci. A ak to nerobí, robí zle svoju prácu, to nie je žiaden dôsledok. Ale asi sa ti zdá normálne robiť svoju prácu zle, keď to tak obhajujes

rozculena
Včera o 10:58

nie,nie je to normálne,rozhodne by som to riešila.
V živote sa mi to nestalo,kurieri chodia vždy v čase,ktorý mi bol oznámený.
Len raz som mala "problém" keďže ani dátum ani čas mi nebol oznámený,kuriér volal a nebola som doma.Nemal s tým absolútne žiadny problém,doviezol mi to na druhý deň.

anonym_674f4e
Včera o 11:46

Mne by sa to nepáčilo rozhodne by som sa sťažovala. Najradšej nakupujem na dobierku.

margotka17
Včera o 15:40

@anonym_autor u nás je to normálne, bežné ak mi zavolá kuriér, tak mu poviem, nech prehodí za plot balíček, a že mu ďakujem. Ak treba vyplatiť, nech da susedom, že hoci ktorý vezme balíček aj zaplatí a my sa potom vyrovnáme.