Oprava adresy v mapách pre kuriérov. Ako na to?
Máme správnu adresu aj číslo domu, ale navigácia ich pravidelne pošle k zadnej strane pozemku alebo o ulicu ďalej. Do poznámky pri objednávke už píšem orientačné body, aj tak väčšinou volajú, že stoja niekde inde. Dá sa adresa nejako opraviť priamo v mapách, aby to nemuseli riešiť zvlášť všetci kuriéri? Už ma to nebaví, objednávame dosť často.
@anonym_autor dá sa adresa nahlásiť Google mapam. K nám navigácia neviedla 2 roky po nasťahovaní 😅
Tento problem sme mali aj my s novou ulicou este 2 roky. Uz sa kurieri zorientovali.
Navigácia je občas nepresná, ale v práci sa mi stalo, že som telefonicky navigovala podľa orientacnych bodov, ulíc, budov a aj tak miesto 1.odbocky vľavo na ulici X, odbočil na druhej a reklamoval, že žiadny penzión nevidí.Nemohol ho vidieť, jedine, že by odbočil na 1.odbocke
realne ked otvoris napr google maps a kliknes tam kde maju prist... tak ti ukaze co? spravne cislo/adresu, alebo nieco ine? Popravde, u nas trvalo xrokov kym nam aj google napravil adresu a aj ine aplikacie, pritom sme boli prvy skolaudovany dom na ulici hadam a cisla davno. Aj som pisala 2-3x (pri mapach sa tam dalo poziadat o opravu/oznacenie, ked kliknes na dom na mape, tak das uprava miesta)... Ja som potom pouzivala taku vec, ze mam tu cestu pred odmom kde maju ist, tak som zadavala tu adresu = realne je to cislo domu suseda... a realne ten sused je uplne cez cestu.
A velakrat sa stava ze niektore auta maju navigacky stare a niekedy je aj problme medzi volantom a sedackou (najma ak clovek napise aj detaily a nenajdu). Za mna = naucia sa :D U nas po case vsetci kurieri aj taxikari vedeli kam idu.
Ja som nahadzoval nasu adresu do googla zopar rokov ... nabehla az ked pridali/opravili celu nasu stvrt. Ako niektore domy boli, ale nie vsetky. Nas nebol. Kurieri koncili niekde v strede obce. Google opravu/nahlasenie ma, ale nefunguje to. Netusim odkial beru data.
realne ked otvoris napr google maps a kliknes tam kde maju prist... tak ti ukaze co? spravne cislo/adresu, alebo nieco ine? Popravde, u nas trvalo xrokov kym nam aj google napravil adresu a aj ine aplikacie, pritom sme boli prvy skolaudovany dom na ulici hadam a cisla davno. Aj som pisala 2-3x (pri mapach sa tam dalo poziadat o opravu/oznacenie, ked kliknes na dom na mape, tak das uprava miesta)... Ja som potom pouzivala taku vec, ze mam tu cestu pred odmom kde maju ist, tak som zadavala tu adresu = realne je to cislo domu suseda... a realne ten sused je uplne cez cestu.
A velakrat sa stava ze niektore auta maju navigacky stare a niekedy je aj problme medzi volantom a sedackou (najma ak clovek napise aj detaily a nenajdu). Za mna = naucia sa :D U nas po case vsetci kurieri aj taxikari vedeli kam idu.
@simca06022011 my máme prístupovú cestu aj pred domom aj za domom. často prídu za dom. a tam sú stratení, lebo číslo je logicky len z jednej strany 😒
@simca06022011 my máme prístupovú cestu aj pred domom aj za domom. často prídu za dom. a tam sú stratení, lebo číslo je logicky len z jednej strany 😒
@biba_18 tak bohuzial, musia sa najst :D tak u vas by pomohlo dat cislo aj na druhu stranu, len ci tam mate aj neajky vchod aby neboli strateni. My sme rozmyslali hodit na roh ulice smerovacie cisla, aby vedeli.. lebo jasne, cela dedina je jeden nazov ulice a vsetky odbocky kadetade maju domy a nik nevie kde ake... ale nakoniec sa to poriesilo. A to by vyriesilo vo vela uliciach problem. V HU je to uplne bezne, ze na rohu je tabulka s ulicou a cisla od-do a sipka.. :D
Ja som nahadzoval nasu adresu do googla zopar rokov ... nabehla az ked pridali/opravili celu nasu stvrt. Ako niektore domy boli, ale nie vsetky. Nas nebol. Kurieri koncili niekde v strede obce. Google opravu/nahlasenie ma, ale nefunguje to. Netusim odkial beru data.
@aalt byvame tu cez 10r a xkrat som to nahadzovala do google, a opravilo sa to teraz, ale podla mna sa priebezne nik nezaobera tym.. mne adresu tak ako opisujes hadzalo do stredu obce a niektore navigacky este na jednu inu budovu v dedine, lebo tam bolo to supisne totozne s nasim orientacnym. auticko tu bolo 24/06 naposledy podla google, ale myslim ze trosku menej je to, co fungujeme uz normalne
Najprv si skontroluj adresu na https://zbgis.skgeodesy.sk či sa zobrazuje na správnom mieste a úradník na obci neurobil preklep v registri adries (v Prešovskom kraji bolo množstvo chýb). Odtiaľ si berú adresy hasiči a záchranka.
Na Google mapách môžeš pridať/opraviť adresu, ale niekedy to trvá pár mesiacov/rokov kým tú zmenu začnú zobrazovať.
Na mapy.com môžeš nahlásiť chybu, opravia do pár dní/týždňov.
Adresu môžeš opraviť v projekte openstreetmap.org odtiaľ si ju preberú niektoré navigácie.

@anonym_autor máme to rovnako. Zadávam číslo domu susedov, ich dom na mape ukazuje správne.