icon

Prišiel mi doporučený list s odosielateľom "AUTO"

3. okt 2025

Ahojte, prišiel mi doporučený list na trvalý pobyt (bývam 600km od trvalého bydliska) a ako odosielateľ je tam ´AUTO´. Mohla by to byť napr. pokuta? Nie som si vedomá, ale nič iné ohľadom vozidla mi nenapadá. Mali ste niektorá niečo podobné?
Ďakujem.

markusrasford
•
3. okt 2025

@anonym_autor pokutu dávajú policajti a nie Auto. Daj si preposlať list

maranco
•
3. okt 2025

Ak bývaš inde zapni si schránku slovensko.sk a tam vyberaj úradnú poštu, nemusíš cestovať na poštu ani platiť preposielanie listov.
Prihlasovanie do schránky si nastav cez aplikáciu https://ep.slovensko.sk

patka06
•
3. okt 2025

Ideálne je zriadiť si elektronickú komunikáciu cez slovensko.sk, všetky listy ti budú chodiť tam

maranco
•
3. okt 2025

Teoreticky AUTO môže byť z hybridného doručovania kde úradník vystaví elektronický list a ten keďže nemáš zapnutú schránku putuje do NASES kde ho automaticky vytlačia a ďalej pošlú na slovenskú poštu.

autor
•
3. okt 2025
@maranco

Teoreticky AUTO môže byť z hybridného doručovania kde úradník vystaví elektronický list a ten keďže nemáš zapnutú schránku putuje do NASES kde ho automaticky vytlačia a ďalej pošlú na slovenskú poštu.

@maranco nevieš náhodou, ktoré úrady využívaju tento systém?

patka06
•
3. okt 2025
@anonym_autor

@maranco nevieš náhodou, ktoré úrady využívaju tento systém?

@anonym_autor všetky štátne, u nás aj mestský úrad, školy

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
3. okt 2025

Ešte ak by som sa mohla spýtať, podacie číslo je začína RL, neviete prosím aké zásielky sú takto označované?

janai1
•
Odpoveď bola odstránená
•
patka06
•
3. okt 2025
@anonym_autor

Ešte ak by som sa mohla spýtať, podacie číslo je začína RL, neviete prosím aké zásielky sú takto označované?

@anonym_autor Doporučený list

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
patka06
•
3. okt 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor zadávaš podacie č. správne ? List by ti malo nájsť.

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
alickapusinka
•
3. okt 2025

ak vieš podacie číslo s listka tak stači si to dať do sledovanie zásielok Slovenska pošta stranka.

chrobak7
•
3. okt 2025

@anonym_autor Ako mohla si napísať detailnejšie, čo sa stalo, lebo tvoje myšlienky nevieme čítať.

Raz napíšeš, že ti prišiel doporučený list, potom z teba vylezie, že asi len poštárka hodila oznámenie o doručení do schránky.

Ako to teda je? Prišiel list? Kto ho prevzal? Na obálke asi nebude odosielateľ "Auto". Alebo len poštárka hodila do schránky žltý lístok - oznámenie o uložení zásielky? A ona rukou napísala do riadku odosielateľa "Auto? Potom to môže byť čokoľvek To, čo ona napíše, nemusí byť odosielateľ. Mne prišiel poštou malý technický preukaz, keď som kupoval auto a na obálke bolo rukou dopísané TP.

Takže nabudúce skús popísať situáciu tak, aby to pochopil aj niekto, kto nevie čítať tvoje myšlienky. Možno z presnejších informácií dostaneš nejakú relevantnú odpoveď. Takto len hádame.