icon

Prišiel mi doporučený list s odosielateľom "AUTO"

3. okt 2025

Ahojte, prišiel mi doporučený list na trvalý pobyt (bývam 600km od trvalého bydliska) a ako odosielateľ je tam ´AUTO´. Mohla by to byť napr. pokuta? Nie som si vedomá, ale nič iné ohľadom vozidla mi nenapadá. Mali ste niektorá niečo podobné?
Ďakujem.

markusrasford
3. okt 2025

@anonym_autor pokutu dávajú policajti a nie Auto. Daj si preposlať list

maranco
3. okt 2025

Ak bývaš inde zapni si schránku slovensko.sk a tam vyberaj úradnú poštu, nemusíš cestovať na poštu ani platiť preposielanie listov.
Prihlasovanie do schránky si nastav cez aplikáciu https://ep.slovensko.sk

patka06
3. okt 2025

Ideálne je zriadiť si elektronickú komunikáciu cez slovensko.sk, všetky listy ti budú chodiť tam

maranco
3. okt 2025

Teoreticky AUTO môže byť z hybridného doručovania kde úradník vystaví elektronický list a ten keďže nemáš zapnutú schránku putuje do NASES kde ho automaticky vytlačia a ďalej pošlú na slovenskú poštu.

autor
3. okt 2025
@maranco

Teoreticky AUTO môže byť z hybridného doručovania kde úradník vystaví elektronický list a ten keďže nemáš zapnutú schránku putuje do NASES kde ho automaticky vytlačia a ďalej pošlú na slovenskú poštu.

@maranco nevieš náhodou, ktoré úrady využívaju tento systém?

patka06
3. okt 2025
@anonym_autor

@maranco nevieš náhodou, ktoré úrady využívaju tento systém?

@anonym_autor všetky štátne, u nás aj mestský úrad, školy

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
3. okt 2025

Ešte ak by som sa mohla spýtať, podacie číslo je začína RL, neviete prosím aké zásielky sú takto označované?

janai1
3. okt 2025
@anonym_autor

Ešte ak by som sa mohla spýtať, podacie číslo je začína RL, neviete prosím aké zásielky sú takto označované?

@anonym_autor doporučený list

patka06
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Doporučený list

autor
Autor odpoveď zmazal
patka06
3. okt 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor zadávaš podacie č. správne ? List by ti malo nájsť.

autor
Autor odpoveď zmazal
alickapusinka
3. okt 2025

ak vieš podacie číslo s listka tak stači si to dať do sledovanie zásielok Slovenska pošta stranka.

chrobak7
3. okt 2025

@anonym_autor Ako mohla si napísať detailnejšie, čo sa stalo, lebo tvoje myšlienky nevieme čítať.

Raz napíšeš, že ti prišiel doporučený list, potom z teba vylezie, že asi len poštárka hodila oznámenie o doručení do schránky.

Ako to teda je? Prišiel list? Kto ho prevzal? Na obálke asi nebude odosielateľ "Auto". Alebo len poštárka hodila do schránky žltý lístok - oznámenie o uložení zásielky? A ona rukou napísala do riadku odosielateľa "Auto? Potom to môže byť čokoľvek To, čo ona napíše, nemusí byť odosielateľ. Mne prišiel poštou malý technický preukaz, keď som kupoval auto a na obálke bolo rukou dopísané TP.

Takže nabudúce skús popísať situáciu tak, aby to pochopil aj niekto, kto nevie čítať tvoje myšlienky. Možno z presnejších informácií dostaneš nejakú relevantnú odpoveď. Takto len hádame.