icon

Problémy s doručením balíka na adresu od Slovenskej pošty. Ako reagovať?

frederikasucha38
17. apr 2026

Dnes mi mal byť doručený balík, ktorý súrne potrebujem na zajtra. Zobrala som si kvôli tomu home-office, od rána čakám kuriéra. Slovenská pošta poslala ráno SMS-ku, že dnes budú doručovať balík bez udania času, čo je u nich bežné. Celý deň na ten balík čakám a samozrejme, že kurier zavolal presne vtedy, keď som mala iný call z práce. Do 3min som mu volala spätne a už mi ani nedvihol. Má odo mňa asi 15 zmeškaných hovorov, no ani sa neunúval dvihnúť. Od 16:00 má mobil vypnutý a teraz mi prišla správa, že si balík môžem vyzdvihnúť 30km odo mňa v okresnom meste 🙂 Auto mám v servise. No je toto normálne ? Človek si platí za službu, ktorú nedostane a ešte musí na vlastné náklady utekať do iného mesta. Som si na 100% istá, že ani na adrese nebol, keďže mám pracovňu rovno s výhľadom na hlavnú cestu. Normálne ma vytočil. Ako to riešiť, keď sa mu nedá dovolať ? Stretli ste s niečim takým ?

Strana
z2
rozculena
17. apr 2026

Nestretla.Keď dostanem smsku,vždy volám kuriérovi a on mi povie cca čas,kedy príde,vždy to dodrží.
Ten tvoj je riadny chrapúň,mal volať znova.

anonym_8168db
17. apr 2026

@frederikasucha38 nestretla, keď čakám balík tak zdvíham telefón

isis234
17. apr 2026

Volaj, píš na poštu. Sťažuj sa. Nech ti to privezú. Ty viac neplať. Na pošte sú do 19 hod. Držím palčeky.

anonym_70e4c2
17. apr 2026

mala si mu dvihnut. ak je posta otvorena zajtra tak chod tam. ak nie je tak tam chod dnes. nic nevybavis. o piatej neviem co chces vybavit. určite sa to nestalo pred 5 minutami.

anonym_70e4c2
17. apr 2026

na adrese nemusel byt. volal ti z poslednej alebo predposlednej adresy ci ma vobec zmysel k tebe chodit. nemalo. tak isiel dalej.
ak budes volat, vedia ti zasielku presmerovat z posty znova na adresu. ale to az v pondelok. resp. az v utorok dostanes.

isis234
17. apr 2026

Preto si nedávam posielať cez kuriera. Len na poštu. Zoberiem keď mám čas. Dva krát mi poslali SMS že mám balík na pošte. Tak som šla preňho.
Radšej mám na packetu do obchodu.
Ale keď ti poslali SMS že bez udania času,... mala asi byť doma, alebo stále na mobile. Človek sa celý život učí.

lukbe
17. apr 2026

Tvoja chyba. Ak nedvíhaš kuriérovi, nerieši to. Aj iní kurieri, nielen pošta. Raz som mala zle zadané číslo, auto s kuriérom som videla na mape, bol blízko, ake nedorucil, keďže som nedvihla. Nemáš sa co a prečo sťažovať.

frederikasucha38
autor
17. apr 2026

To nemyslíte vážne, že je to nakoniec moja vina, keď som mu nedvihla hneď do sekundy. Veď som mu volala spätne po pár minútach a nemal ani trochu slušnosti dvihnúť a niečo riešiť. Ako to, že nemalo cenu ísť na adresu. Veď ak raz mám napísané, že doručenie na adresu, tak na tú adresu mal aj prísť. V akej kurierskej príručke alebo pravidlách sa píše, že ak nedvihnem do sekundy mobil, tak to znamená, že nie som doma. To vážne mám sedieť celý deň od 8-18 doma pri telefóne a sledovať kedy príde ? Vy akože nepracujete a čakáte celý deň na telefóne ?

anonym_042b46
17. apr 2026
@frederikasucha38

To nemyslíte vážne, že je to nakoniec moja vina, keď som mu nedvihla hneď do sekundy. Veď som mu volala spätne po pár minútach a nemal ani trochu slušnosti dvihnúť a niečo riešiť. Ako to, že nemalo cenu ísť na adresu. Veď ak raz mám napísané, že doručenie na adresu, tak na tú adresu mal aj prísť. V akej kurierskej príručke alebo pravidlách sa píše, že ak nedvihnem do sekundy mobil, tak to znamená, že nie som doma. To vážne mám sedieť celý deň od 8-18 doma pri telefóne a sledovať kedy príde ? Vy akože nepracujete a čakáte celý deň na telefóne ?

@frederikasucha38 my Ta chapeme, ale oni to tak robia, zavola, ak nezdvihnes, tak nestraca cas a ide dalej, naco by chodil pod dom. Ale, pravda je, ze zdvihnut mal a mal sa s balikom vratit. Mozes sa stazovat na poste, predpokladam, ze nepochodis, posta je jedna zaostala, skostnatela firma, tam sa nicoho nedovolas. Dabvaj si posielat do boxu, pride druhy den a vyzdvihnes, kedy chces

renata37
17. apr 2026
@frederikasucha38

@frederikasucha38 balik sa dá presmerovať v appke na balikobox, kde si to vyzdvihneš, kedy potrebuješ. Inak, SP je čistá katastrofa. Mne napriklad nedoručili novú platobnú kartu z banky. Len tak zmizla. A nemôžem to ani reklamovať, lebo nie som odosielateľ. A keby som aj bola, tak mi povedia, že to nebolo poistené a mám si trhnúť nohou (obrazne povedané).

veselo_neveselo
17. apr 2026
@frederikasucha38

@frederikasucha38 Vies co, chod sa fakt stazovat. Ja tiez nechapem tie komentare, ako by si ty bola na vine. To mas clovek s telefonom aj na wecko, inak nedostane balik??
Pre mna pokus o dorucenie neznamena zavolat, a dalej ignorovat. Chod sa stazovat, vazne, nech sa konecne toto zmeni.

Toto je len slovensky zvyk, a za mna riadna drzost. Ale precitaj medzitym este podmienky dorucovania tej spolocnosti, ak to maju v podmienkach ze sa za pokus o dorucenie povazuje telefonat, tak nic nenarobis, ale pochybujem ze to je tak formulovane. Normalne som sa nastvala za teba.

renata37
17. apr 2026
@lukbe

Tvoja chyba. Ak nedvíhaš kuriérovi, nerieši to. Aj iní kurieri, nielen pošta. Raz som mala zle zadané číslo, auto s kuriérom som videla na mape, bol blízko, ake nedorucil, keďže som nedvihla. Nemáš sa co a prečo sťažovať.

@lukbe kravina. Nikdy som nemala problém zavolať kurierovi späť a dohodnúť sa s ním. Samozrejme v iných spoločnostiach, nie v SP, lebo to je čistý des a čudujem sa, že tento podnik ešte existuje. Lebo ich služby sú pod bodom mrazu.

lukbe
17. apr 2026
@renata37

@lukbe kravina. Nikdy som nemala problém zavolať kurierovi späť a dohodnúť sa s ním. Samozrejme v iných spoločnostiach, nie v SP, lebo to je čistý des a čudujem sa, že tento podnik ešte existuje. Lebo ich služby sú pod bodom mrazu.

@renata37 nejde o to, ze mam problémy zavolať späť, jednoducho nedvíhal. A nebola to SP. Sťažovať sa môžeš akurát na lamparni.

natalka13
17. apr 2026
@renata37

@renata37 ziaden kurier dpd gls....nedviha mobil. A ak aj dvihne po cca 3-5minutach po zmeskanom hovore, nevrati sa spat s balikom.

svetlonos
17. apr 2026

@frederikasucha38 ne sa toto stalo párkrát tu v AT od dpd. Prišiel len Neil, že má nezastihol a balík úplne inde odovzdal, na zbernom mieste. Ja doma s dvoma deťmi som si preň mala ísť sama, madrac do deckej postieľky! No vytočil má hrozne lebo tu vôbec ani nebol ani lístok nenechal a toto urobili zo 3x. Volala som čo to má znamenať, raz mi ho doniesli druhý deň. Ďalší krát mi balík tiež dali do boxu, dotrhamy zničený, s chýbajúcim obsahom. Vždy som volala a to čo to potešili. Aké vytočí to, keďže som bola doma a čakala. A potom že vraj zvonil aj klopala, no to určite ...

biba_18
17. apr 2026

tak vám poviem - kurier pošty nemá problém keď to nepreberiete lebo nedvíhate mobil - odnesie to na poštu. tak to majú nastavené - spádová pošta. iný kurier to dvihne, lebo nemá čo urobiť s balíkom.
ak si volala po pár minútach, on už mohol byť kilometre ďalej, fakt neverím že by sa vrátil aj keby ti dvihol, má rozpis ciest… 😏
sťažuj sa, ale dnešný problém to nevyrieši. a myslím že ani do budúcna. on ti predsa volal…

frederikasucha38
autor
17. apr 2026

Aj keby mi to nedoniesol na adresu, v pohode, beriem na seba, že som mala zodvihnúť hneď v tej sekunde. Rozumiem, že má harmonogram a tlačí ho čas. Ale u nás v dedine máme poštu, ktorá bola otvorená a mohol to tam nechať a on zobral ten balík o 30km ďalej 🙂 tomuto vážne nerozumiem.
Písala som mail, aj tak to už nedostanem v čase v akom potrebujem. Ide mi len o princíp.

rozculena
17. apr 2026
@natalka13

@renata37 ziaden kurier dpd gls....nedviha mobil. A ak aj dvihne po cca 3-5minutach po zmeskanom hovore, nevrati sa spat s balikom.

@natalka13 mne vždy každý kuriér zdvihne mobil,ak nemám určené časové okno v smske alebo emaily....

anonym_f3268d
17. apr 2026
@frederikasucha38

Aj keby mi to nedoniesol na adresu, v pohode, beriem na seba, že som mala zodvihnúť hneď v tej sekunde. Rozumiem, že má harmonogram a tlačí ho čas. Ale u nás v dedine máme poštu, ktorá bola otvorená a mohol to tam nechať a on zobral ten balík o 30km ďalej 🙂 tomuto vážne nerozumiem.
Písala som mail, aj tak to už nedostanem v čase v akom potrebujem. Ide mi len o princíp.

@frederikasucha38 Mne raz posta podobne vyviedla, ja doma, kurier mi nevolal, nezvonil, nic, len na mail mi odrazu prisla notifikacia o nezastihnuti na adrese. Ja som nasledne kuriera kontaktovala, poslal ma niekam, ze to nie je jeho problem, ze tvrdenie proti tvrdeniu... Tak som vytocena volala na zakazniclu linku, ze to preveria..... aj mi nasledne volali, ale co z toho, aj tak som si musela dojst vecer pre balik na spadovu postu. Takze ak mozem, sl.poste sa vyhybam, ak je moznost zvolit si ineho kuriera.
Ako vidim, zakaznikov maju niekde uplne na konci rebricka, ale urcite by som sa stazovala na Tvojom mieste, nech si nemyslia, ze si z ludi budu robit holubnik a kazdy bude ticho.

jaja20
17. apr 2026

@frederikasucha38 V tej sms, ktorú ti ráno poslali, je aj telefónne číslo na kuriéra. Nenapadlo ti zavolať mu a opýtať sa, kedy približne príde? U nás kuriéri/poštárky zvyknú hneď ráno obvolávať ľudí, či budú doma. Nemusela si si ani vybavovať home office, stačilo si balík bezplatne presmerovať na adresu do práce.

anonym_4cbeb4
17. apr 2026

Nikdy, nikdy, nikdy, nikdy neobjednavat cez postu. To je ako za trest. Stalo sa mi niekolkokrat, ze som objednala balik, cely den cakala na kuriera ako idiot a on sa ani neunuval mi zavolat alebo zazvonit, len mi dosla sprava, ze ma nezastihol doma a mam si balik vyzdvihnut na poste. X-krat som sa stazovala. Nikdy ani len ospravedlnenie.

anonym_163b5b
17. apr 2026
@frederikasucha38

@frederikasucha38 ano, myslime to vazne, je to tvoja chyba.... bohu zial. uvedom si, ze kurier ma denne 150 stopov kde kade a ked soferuje nemoze telefonovat.. Navyse, ak isiel uz mimo tvojej trasy, nie je sa co cudovat. Takze ano, je to tvoja chyba. A navyse, v postovych podmienkach je napisane ze maju pravo zasielku ulozit na poste. Cize ani nic nevyhadas...

renata37
17. apr 2026
@natalka13

@natalka13 ja mám iné skúsenosti

anonym_aaa20d
17. apr 2026

Vzala si si kvôli tomu home office a aj tak si mu nezdvihla mobil? Veď prebiehajúci hovor sa dá podržať a zdvihnúť druhý. Hlavne, keď čakáš balík a si kvôli nemu doma. Kurier ma cca 200 + balikov denne. Tým ľuďom musi zavolat, medzi tym baliky odovzdat. Maloktory zdvihne mobil ked voláš späť. Volal, nezdvihla si, smola, šiel ďalej. U nás DPD, GLS väčšinou zdvihne, keď aktualne nevola niekomu a povie, kde je a môžem prist za nim,.nevracia sa , nečaká. SPS nezdvihne, uloži automaticky balik do najbližšieho boxu, kludne aj na opacny koniec mesta. Poštovy zavola aj 2-3 krat, ked nezdvihnem ,.necha na poste. Ked niečo surne potrebujem, dam rovno na postu alebo do boxu a vyberiem, kedy potrebujem.

natalka13
18. apr 2026
@anonym_aaa20d

Vzala si si kvôli tomu home office a aj tak si mu nezdvihla mobil? Veď prebiehajúci hovor sa dá podržať a zdvihnúť druhý. Hlavne, keď čakáš balík a si kvôli nemu doma. Kurier ma cca 200 + balikov denne. Tým ľuďom musi zavolat, medzi tym baliky odovzdat. Maloktory zdvihne mobil ked voláš späť. Volal, nezdvihla si, smola, šiel ďalej. U nás DPD, GLS väčšinou zdvihne, keď aktualne nevola niekomu a povie, kde je a môžem prist za nim,.nevracia sa , nečaká. SPS nezdvihne, uloži automaticky balik do najbližšieho boxu, kludne aj na opacny koniec mesta. Poštovy zavola aj 2-3 krat, ked nezdvihnem ,.necha na poste. Ked niečo surne potrebujem, dam rovno na postu alebo do boxu a vyberiem, kedy potrebujem.

@anonym_aaa20d dalsia krora si mysli ze HO je nieco ako volno doma, nakupy pranie vysavanie.. .
Ked mas call so sefom alebo nebodaj 5 kolegov na linke naraz, urcite ho zrusis a dvihnes kurierovi👍

natalka13
18. apr 2026
@renata37

@natalka13 ja mám iné skúsenosti

@renata37 v Bratislave ani nema sancu sa niekam vratit. Nestihaju v tych zapchach ani dorucovat rad radom.

biba_18
18. apr 2026

@natalka13 v takom prípade je hlúposť brať HO. lebo to by nemohla iśť ani po ten balík, že. akože kurier by čakal pred dverami 10 minút kým jej skončí call? no nie, nečakal…

natalka13
18. apr 2026
@biba_18

@natalka13 v takom prípade je hlúposť brať HO. lebo to by nemohla iśť ani po ten balík, že. akože kurier by čakal pred dverami 10 minút kým jej skončí call? no nie, nečakal…

@biba_18 ved jasne je to risk ze kurier pride presne v case porady. To uz bol hej risk.
Narazam na to ze HO nieje kavicka na terase ako si mnohe myslia. Ani v pyzsme za PC mnohe nesedia
Netusim co take clovek nutne potrebuje mat v piatok doma.

niekto2hy
18. apr 2026
@natalka13

@biba_18 ved jasne je to risk ze kurier pride presne v case porady. To uz bol hej risk.
Narazam na to ze HO nieje kavicka na terase ako si mnohe myslia. Ani v pyzsme za PC mnohe nesedia
Netusim co take clovek nutne potrebuje mat v piatok doma.

@natalka13 Mozno darcek,svatobne saty....

biba_18
18. apr 2026
@niekto2hy

@natalka13 Mozno darcek,svatobne saty....

@niekto2hy preto sa to objednáva na poslednú chvíľu, áno…

Strana
z2