Problémy so splnomocnením na pošte
Ahojte. V aplikacii pošty som si poziadala o splnomocnenie na moju mamu, aby mi preberala zasielky do vlastny ruk. Očakávam jeden list a nemám kedy cestovať kvoli práci aby som si to vyzdvihla. Platila som 5 dačo. Dnes mi niečo prišlo, nová poštárka že vraj. Bolo povedané mojej mame, že také nič neplatí a že treba fyzickú kartičku. Kamarátka to nedávo robila tiež pre svojho otca a nebol žiaden problém, kedže na tom ePreukaze je čiarový kód a normálne jej listy vyzdvihol. ja nemienim zniva platit za nejakú kartu keď som platila 5€ a za čo vlastne?😀😀😀😀
Ak je to úradný list a nebývaš na adrese trvalého pobytu si do budúcna aktivuj schránku slovensko.sk a potom môžeš poštu od úradov čítať a písať cez počítač.
Tak a čo čakáš? Polovica zamestnancov pošty je absolútne neschopných - ani len vlastné postupy nevedia.
Môžeš sa ísť sťažovať na danú poštu nech doškolia doručovateľov
Ak je to úradný list a nebývaš na adrese trvalého pobytu si do budúcna aktivuj schránku slovensko.sk a potom môžeš poštu od úradov čítať a písať cez počítač.
@maranco je to list zo školy
Tak a čo čakáš? Polovica zamestnancov pošty je absolútne neschopných - ani len vlastné postupy nevedia.
Môžeš sa ísť sťažovať na danú poštu nech doškolia doručovateľov
@janai1 tam už sa vystriedali v dedine minimalne 10 poštárok..katastrofa
@maranco je to list zo školy
@anonym_autor škola je tiež OVM takže posielajú listy do elektronickej schránky napríklad posielali takto rozhodnutia o prijatí na školu
Jedine zavolať na infolinku +421484378777 a spýtať sa, alebo zavolaj na poštu a pýtaj si vedúcu nech jej vysvetlí postup
@anonym_autor škola je tiež OVM takže posielajú listy do elektronickej schránky napríklad posielali takto rozhodnutia o prijatí na školu
Jedine zavolať na infolinku +421484378777 a spýtať sa, alebo zavolaj na poštu a pýtaj si vedúcu nech jej vysvetlí postup
Ísť na poštu za 1€ ti preukaz vytlačia. Ak to nevie na dedine v meste bez problémov.
ja to mam v mobile ako ciarovy kod a vzdy mi vydaju - treba sa tam stazovat priamo
@anonym_autor ja som tiež takto cez ich stránku si to "vybavila", ale musela som aj tak ísť potom na poštu kde mi tie papiere nachystali a musela som to podpísať tam a vytlačila mi až potom kartičku za 1e či koľko. Čiže som tam mohla ísť rovno. Lebo tam kde som bola na dedine to vytláčanie trvalo asi 20minut. Katastrofa je celá pošta na dedinách. U nás zas z 5dni 3 nerobia vôbec. A tie ostatné čistá náhoda.
Treba fyzickú kartičku mať a zariadiť si to na pošte,stojí to 5,50 a je to na 10 rokov.Zalezitost 5 minút.Robim na pošte a na dedine.Nie každá pošta je katastrofa.
Treba fyzickú kartičku mať a zariadiť si to na pošte,stojí to 5,50 a je to na 10 rokov.Zalezitost 5 minút.Robim na pošte a na dedine.Nie každá pošta je katastrofa.
@anonym_1ab01d asi sa nedivím ze píšeš anonymne. Patríš k tej polovici zamestnancov pošty ktorú treba dovzdelať
@anonym_1ab01d Tá vaša pošta očividne je katastrofa. informácie k vám ešte neprišli.
Všetko sa dá riešiť cez apku, vôbec netreba ísť na poštu osobne
@anonym_1ab01d asi sa nedivím ze píšeš anonymne. Patríš k tej polovici zamestnancov pošty ktorú treba dovzdelať
@janai1 Píšem anonymne lebo je taká možnosť.Predstav si že som počula že dá sa aj online zriadiť to splnomocnenie no u nás to nikto nepoužíva.Je lepšie to vybaviť osobne preto som písala vyššie koment že sa to vybavuje osobne.Lebo vidím ako budú starší ľudia vybavovať online,všetci majú papierovú kartičku pri sebe,je to lepšie a jednoduchšie.
@anonym_1ab01d prečo by som prosím vás platila znova 5,50 keď som tak platila v aplikácii za TO ISTÉ tlačivo, ktoré som vypĺňala v aplikácii..
@anonym_1ab01d prečo by som prosím vás platila znova 5,50 keď som tak platila v aplikácii za TO ISTÉ tlačivo, ktoré som vypĺňala v aplikácii..
@anonym_autor aby ti ako národný predajca stieracích žrebov pri tej príležitosti nejaké predali
Lebo inak tam už asi chodia len ľudia po dávky, keď si ich nevedia dať posielať na účet.
@janai1 Píšem anonymne lebo je taká možnosť.Predstav si že som počula že dá sa aj online zriadiť to splnomocnenie no u nás to nikto nepoužíva.Je lepšie to vybaviť osobne preto som písala vyššie koment že sa to vybavuje osobne.Lebo vidím ako budú starší ľudia vybavovať online,všetci majú papierovú kartičku pri sebe,je to lepšie a jednoduchšie.
@anonym_1ab01d 🤣 akože, čo? Ty si napísala ze je potrebná kartička - to nie je pravda.
Čo má autorka, alebo ktokoľvek iný, so staršími ľudmi? Oni nech si vybavia ako chcú.
No, ako vravím, samé indivíduá na tých poštách
@anonym_1ab01d ja nepracujem na pošte, ale všimol som si v elektronických službách že takú možnosť ponúkajú
ty keď pracuješ na pošte si o tom nemala počuť, ty si mala byť riadne zaškolená ako tá služba funguje, aké sú možnosti aby si vedela poradiť ľuďom keď prídu k tebe k priehradke
keď príde rodič že má tu doporučený list jeho dieťa ale to študuje na VŠ v Česku, tak nemôže teraz pricestovať, máš vedieť poradiť ako vie urobiť splnomocnenie na diaľku a nie že nech príde osobne aby si mala kam buchnúť na kartičku pečiatku a ty to nepotrebuješ vedieť ako funguje elektronicky lebo na tvojej pošte to nik nepoužíva a dávate kartičky, robili ste to 30 rokov a tak budete robiť až do dôchodku
ale to je výsledok že vedenie nedbá na zamestnancov a nevzdeláva ich a zákazník musí školiť zamestnanca že existuje niečo nové
Mne raz nechceli dat obycajnu zasielku z Irska pre dieta (darcek na narodky), lebo mame ine priezvisko. Mala som zlty listok (nezmestilo sa do schranky) a kopiu rodneho listu, karticku poistenia. Vraj treba original rodneho listu. Rovnaka adresa. Obycajna zasielka pre 4-rocne dieta. Neskor sa ukazalo, ze slo o nevedomost pracovnicky. Polovica ludi na poste nevie, kde je sever
@anonym_1ab01d U vas na dedine to nik nepouziva, tak ste sa rozhodli, ze treba osobne?
Moja skúsenosť s poštou koncom januára 2013, už 3 týždne im fungovala nová služba EPH, tak som niesol svoju prvú EPH zásielku na hlavnú poštu v okresnom meste.
Pracovníčka pozerala čo to je, čo ona s tým má robiť, ale zavolala na pomoc ďalšiu, tá zavolala ďalšiu, potom prišla aj vedúca pošty pozrieť čo to je a 4 pracovníci riešili ako to majú urobiť, pozerali návody, radili sa medzi sebou a skúšali cez PC kam ich to pustí ale nakoniec sa im podarilo spracovať zásielku. Lebo že ešte také niečo nevideli. Teraz to zvládne aj sobotná služba bez mihnutia oka.
Ešte pred EPH mali riešenie na balíkovú sprievodku editovateľné PDF, keď som to vyplnené vytlačil a odniesol s balíkom na poštu, pracovníčka lamentovala prečo jej to naschvál robím a nemôžem vypísať balíkovú sprievodku tak ako každý vie vypísať a teraz čo ona s tým má robiť.

Keď som si našla tlačivo tak som také isté veci vypĺňala aj v aplikácii čiže tomu absolútne nechápem🙃