icon

Vinted označil môj balík ako neodoslaný a objednávka sa zrušila

mamacher
3. mar 2026

Ahojte, na vinted som uz predala velmi vela veci, ci uz cez paketu, sps alebo aj slovensku postu…

Minuly tyzden si jedna pani odomna kupila jednu vec, vsetko som zabalila, dala na balicek stitok a zobrala ho na podacie miesto do nemenovaneho papiernictva. Podavala som naraz dva baliky. Obidva cez SPS.

Jeden balik mi v poriadku oznacilo ako odoslany (za tu dobu ho uz aj dorucili). Problem nastal s druhym balickom ktory z nejakeho dovodu neukazuje ziadne aktualizacie o doruceni. Na vinted som ale klikla na tlacitko “tovar bol odoslany”.

Kedze uz preslo par dni a na vinted mi uz pisala aj pani, ze co sa deje a preco ten balik neukazuje ako odoslany, som sa rozhodla zavolat do SPS. (Pani z SPS bola velmi mila, s cim sa casto nestretavam). Povedala ze mi je mozne ze ten balik je este v podacom mieste a neposlali ho ALEBO ho kurier prevzal a nenaskenoval ho. Tak som sa po praci zastavila v obchode kde som balik podala a spytala sa ci je mozne ze ten balik neodoslali. Pani predavacka mi povedala ze to mozne nie je a ze u nich kazdy den kurier berie vsetky baliky.

Tak som napisala na podporu vinted kde ma spojili s FRANCUZOM, ktory mi asi v 10tich vetach povedal ze je mu nesmierne luto v akej situacii som a ze ON s tym nic nemoze spravit kedze ten balik ukazuje ako neodoslany…

Takze ten balik je momentalne v SPS limbe kde ho nema nikto ziadny sposob najst a ja som o tento tovar prisla.

Dnes je to 5 dni od podania balika a dnes vecer vyprsal cas na odoslanie. Kupujucemu vinted vrati peniaze a ja som aj bez tovaru aj bez penazi.

Neviete niekto co v takejto situacii robit?

jablkovastrudla
3. mar 2026

Mas blok z odovzdania balika? U nas dostanem normalne block s cislom balika ked odovzdavam balik na odbernom mieste.S tym by som kontaktovala vinted.

mamacher
autor
3. mar 2026
@jablkovastrudla

Mas blok z odovzdania balika? U nas dostanem normalne block s cislom balika ked odovzdavam balik na odbernom mieste.S tym by som kontaktovala vinted.

@jablkovastrudla Praveze nemam ani ziadny dokaz o tom ze som ten balik poslala lebo nedavaju ziadne blocky ani nic

ariannazara
3. mar 2026

Mne jedna pani poslala nieco a uz to je 20 dni v preprave a stale nic, nechapem tiez sa mi toto este nestalo.

majus2323
3. mar 2026
@ariannazara

Mne jedna pani poslala nieco a uz to je 20 dni v preprave a stale nic, nechapem tiez sa mi toto este nestalo.

@ariannazara mne sa to stalo , pani balík ani neprišiel , stratili ho. Obom nám vrátili peniaze

anonym_0b0e3b
3. mar 2026

Štítok ti vygeneroval vinted, tak musíš mať kópiu toho štítku v mobile, na maily atď. nie? a tam máš sledovacie číslo. Tak podľa toho si zistí, kde je balík. Ak ukazuje, že nebol podaný - chyba nastala na mieste, kde si ho podávala a ja by som osobne trvala na tom, aby svoju chybu to papierníctvo vyriešilo. Ak by mi ukazovalo, že balík bol podaný, tak by som to riešila so SPS, že pravdepodobne kurier neoskenoval, nech dohľadajú kto v ten deň, približne v tú hodinu atď. zbieral na tom odbernom mieste balíky.

biba_18
4. mar 2026

a čo hovori pani z predajne kde si to odovzdávala? veď do systému prepravcu to zadáva ona…