Ako riešiť problém s objednávkou na Vinted?
Ahojte, potrebujem poradiť, ako by ste postupovali v tejto situácii. 😊
Objednala som si cez Vinted tenisky. Až po objednaní som si na fotkách poriadne všimla, že sú na jednom mieste roztrhané. Predávajúcemu som hneď napísala, že som si to všimla a že ich už nechcem. On mi však napriek tomu objednávku odoslal.
Teraz neviem, čo je najlepšie urobiť. 😕 Mám zásielku prevziať, alebo ju radšej nevyzdvihnúť a nechať poslať späť predávajúcemu?
Keďže poškodenie bolo viditeľné na fotkách, neviem, či by som mala cez Vinted vôbec nárok na vrátenie peňazí. Zároveň som ho ale ešte pred odoslaním informovala, že objednávku nechcem.
Máte s tým niekto skúsenosť? Čo by ste urobili na mojom mieste a čo sa stane s peniazmi, ak zásielku neprevezmem? Ďakujem za každú radu. ❤️
@anonym_autor asi nepreber, co ine?
Ked zoberies, tak mozes kliknut nahlasit problem a bude sa to riesit. Ale ked neprevexmes a prides len o postovne, tak by som to riesila takto.
Áno než predávajúci odošle objednsvku dá sa to zrušiť. Myslím že keď mepreveries tak by mali vrátiť peniaze ale za poštovné nie
Aj keby si uspela, že prišli poškodené, vrátenie tovaru je na tvoje náklady, takže neprebrať balik je istejšie.
je aj mozne, ze predavajuci ododslal balik skor ako si ty napisala.. niekedy napriklad cez slovensku postu poslem a vo Vinted sa zmeni status az na druhy den..
Myslím, že ti Vinted nevráti sumu za poštovné ak balík nepreberieš.
Asi lepšie ako mať doma roztrhané tenisky..
Ešte pred odoslaním ak si to zistila sa dá obj zrušiť..
@anonym_3b2ec6 práveže som objednávku zrušila a o 2 hodiny to odoslal naschvál 🙈
Áno než predávajúci odošle objednsvku dá sa to zrušiť. Myslím že keď mepreveries tak by mali vrátiť peniaze ale za poštovné nie
@anonym_412de6 práveže som to zrušila a o 2 hodiny to naschvál odoslal
je aj mozne, ze predavajuci ododslal balik skor ako si ty napisala.. niekedy napriklad cez slovensku postu poslem a vo Vinted sa zmeni status az na druhy den..
@mirola práveže to bolo packetou a tá ukazuje rýchlo
@anonym_412de6 práveže som to zrušila a o 2 hodiny to naschvál odoslal
@anonym_autor tak neprehrať zásielku.
Este jedna vec, ktora sa tu nespomenula a je dost podstatna. Ked kupujes na Vinted od sukromnej osoby, tak Vinted je len sprostredkovatel, nie predajca. Zmluva je medzi vami dvoma ako medzi dvoma sukromnymi osobami, takze klasickych 14 dni na odstupenie ani reklamacia zo spotrebitelskeho zakona sa na to nevztahuju. To plati az na Vinted Pro, teda na predajcov so zivnostou.
Jedine co ta realne chrani je Ochrana kupujuceho. Ta funguje tak, ze predavajucemu sa peniaze uvolnia az ked potvrdis, ze je vsetko v poriadku, alebo ked ti uplynie lehota. Ked ti pride upozornenie, ze zasielka uz mala byt dorucena, mas 2 dni na to, aby si dala Mam problem a poziadala o vratenie penazi. Vtedy sa peniaze zadrzia a riesi sa to.
Preto by som to na tvojom mieste skor prebrala a hned nahlasila problem, s fotkou inzeratu a s fotkou toho, co prislo. Mas potom v ruke aj dokaz aj lehotu na svojej strane. Pri neprebrati sa vsetko odklada az na to, kym sa zasielka vrati jemu, poplatok za ochranu kupujuceho ani postovne ti nikto nevrati a nikde nemas zaznamenane, v akom stave to prislo.
Ja idem mimo témy, ale musím sa opýtať. Doteraz sa na mk nemohlo napísať slovo "vinted", ale v poslednej dobe sa to tu už spomína, a teda sa píše celé slovo. Už sa môže? 😉

Myslím, že ti Vinted nevráti sumu za poštovné ak balík nepreberieš.
Asi lepšie ako mať doma roztrhané tenisky..
Ešte pred odoslaním ak si to zistila sa dá obj zrušiť..