icon

Ako riešiť problém s objednávkou na Vinted?

12. aug 2026

Ahojte, potrebujem poradiť, ako by ste postupovali v tejto situácii. 😊

Objednala som si cez Vinted tenisky. Až po objednaní som si na fotkách poriadne všimla, že sú na jednom mieste roztrhané. Predávajúcemu som hneď napísala, že som si to všimla a že ich už nechcem. On mi však napriek tomu objednávku odoslal.

Teraz neviem, čo je najlepšie urobiť. 😕 Mám zásielku prevziať, alebo ju radšej nevyzdvihnúť a nechať poslať späť predávajúcemu?

Keďže poškodenie bolo viditeľné na fotkách, neviem, či by som mala cez Vinted vôbec nárok na vrátenie peňazí. Zároveň som ho ale ešte pred odoslaním informovala, že objednávku nechcem.

Máte s tým niekto skúsenosť? Čo by ste urobili na mojom mieste a čo sa stane s peniazmi, ak zásielku neprevezmem? Ďakujem za každú radu. ❤️

anonym_3b2ec6
12. aug 2026

Myslím, že ti Vinted nevráti sumu za poštovné ak balík nepreberieš.
Asi lepšie ako mať doma roztrhané tenisky..
Ešte pred odoslaním ak si to zistila sa dá obj zrušiť..

euka210
12. aug 2026

@anonym_autor asi nepreber, co ine?
Ked zoberies, tak mozes kliknut nahlasit problem a bude sa to riesit. Ale ked neprevexmes a prides len o postovne, tak by som to riesila takto.

anonym_412de6
13. aug 2026

Áno než predávajúci odošle objednsvku dá sa to zrušiť. Myslím že keď mepreveries tak by mali vrátiť peniaze ale za poštovné nie

martinka17
13. aug 2026

Aj keby si uspela, že prišli poškodené, vrátenie tovaru je na tvoje náklady, takže neprebrať balik je istejšie.

mirola
13. aug 2026

je aj mozne, ze predavajuci ododslal balik skor ako si ty napisala.. niekedy napriklad cez slovensku postu poslem a vo Vinted sa zmeni status az na druhy den..

biba_18
13. aug 2026

ja by som to ani neprebrala 😒

autor
Včera o 12:03
@anonym_3b2ec6

Myslím, že ti Vinted nevráti sumu za poštovné ak balík nepreberieš.
Asi lepšie ako mať doma roztrhané tenisky..
Ešte pred odoslaním ak si to zistila sa dá obj zrušiť..

@anonym_3b2ec6 práveže som objednávku zrušila a o 2 hodiny to odoslal naschvál 🙈

autor
Včera o 12:03
@anonym_412de6

Áno než predávajúci odošle objednsvku dá sa to zrušiť. Myslím že keď mepreveries tak by mali vrátiť peniaze ale za poštovné nie

@anonym_412de6 práveže som to zrušila a o 2 hodiny to naschvál odoslal

autor
Včera o 12:04
@mirola

je aj mozne, ze predavajuci ododslal balik skor ako si ty napisala.. niekedy napriklad cez slovensku postu poslem a vo Vinted sa zmeni status az na druhy den..

@mirola práveže to bolo packetou a tá ukazuje rýchlo

anonym_412de6
Včera o 14:29
@anonym_autor

@anonym_412de6 práveže som to zrušila a o 2 hodiny to naschvál odoslal

@anonym_autor tak neprehrať zásielku.