13-ročná dcéra si myslí, že je trans
Dcéra má 13, asi pol roka dozadu sa začala obliekať chlapčensky, pripisovala som to puberte, veď kto vtedy nevymýšľal s imidžom. No náhodou som na sociálnej sieti zistila že sa zapája do diskusií trans ľudí a píše tam že je trans chlapec. Včera som počula ako telefonuje s kamoškou a hovorí o sebe v mužskom rode. Už pár krát skúšala nahodiť túto tému ale stále iba tak sonduje že čo si o tom myslíme. Takže asi sa blíži coming out. Neviem ako reagovať, nikdy u nej neboli nijaké náznaky že by sa identifikovala ako chlapec, mala rada dievčenské hry, oblečenie, filmy, mala vždy len dievčatá za kamošky, maľovala sa ešte asi pred 3/4 rokom, lakovala si nechty, farbila vlasy, nemá žiadne chlapčenské záujmy. Myslím si že je skôr zblbnutá zo sociálnych sietí a časom zistí že nie je trans, ale nemám ako vedieť či to je naozaj tak. Ak by bola naozaj trans tak ju podporím ale toto mi nesedí. Nájde sa tu niekto s podobnými skúsenosťami? Ako by ste postupovali?
@judar prestuduj si historiu viac, potom pis rozumy
@lilstar111 naco mam ako prestudovat doby v ktorych nik z nas nezil a nebol vtedy internet ?…pisem mimoto o sucasnosti tym myslim dnesnu dobu a nie nejake baroko rokoko renesanciu kde chlapi nosili biele parochne a topanky na opatkoch
@anonym_autor prosím môžeš mi napísať správu? Ja mám doma to isté, ako je na tom Tvoja dcéra dnes, stále ju to drží? Potrebujem sa o tom s niekým poradiť, neviem čo mám robiť.
Prosím vás ľudia nevymyslajte si témy alebo mám tomu veriť že vy dovolíte 12-13 ročným deťom si farbiť vlasy?
@anonym_5a6869 moja má 10 a už keď mala 9 som jej dovolila v lete pár prameňov zafarbiť tými dočasnými farbami z dm
A k téme...ako som písala moja ma aktuálne 10 o chvíľu 11 a povedala mi že je bi. Že sa jej páčia aj dievčatá. Ale zaľúbená je do spolužiaka a tiež sa oblieka skôr chlapčensky. Ale prijímam ju takú aká je
@anonym_autor prosím môžeš mi napísať správu? Ja mám doma to isté, ako je na tom Tvoja dcéra dnes, stále ju to drží? Potrebujem sa o tom s niekým poradiť, neviem čo mám robiť.
@katakatarina prešli sme si už coming-outom, najprv sme si my rodičia prečítali všetko dostupné a čakali sme kedy to príde, aby sme vedeli reagovať. Povedal nám to dosť krátko po tom ako som sem písala. Zatiaľ ho to drží, chodíme ku psychologičke čo sa na to špecializuje. Nikto ti nepovie či je to trvalé alebo nie, to sa uvidí až časom. Zatiaľ to vie len zopár ľudí, tak žijeme taký dvojitý život, musíme si stále pamätať pred kým ho máme oslovovať v mužskom rode a kde v ženskom. V škole sa bojí to povedať, má takých spolužiakov že by to asi nedopadlo dobre. V Bratislave a Košiciach sú na to špecializované poradne - Inakosť a Prizma, určite ich kontaktuj podľa toho ktoré je bližšie, sú tam milí ľudia a spoja vás s rodinami čo majú podobný problém vo vašom okolí, mne to dosť pomohlo.
@anonym_autor taká by jej letela,že by sa z toho posrala.ze trans.kriste pane čo ste to za rodicov...
@anonym_autor taká by jej letela,že by sa z toho posrala.ze trans.kriste pane čo ste to za rodicov...
@astrobot tebe sa asi veľa lásky nedostalo v detstve
Progresívne vymyté mozgy. Hnus čo sa to už deje. Pošli svoju dcéru na psychiatriu. Možno nejaká šikovná psychiatrička bude vedieť ako jej to vybiť z hlavy. De**lné sociálne siete robia z detí de**lov.
@weronika171717 a z teba čo urobilo toto?
A k téme...ako som písala moja ma aktuálne 10 o chvíľu 11 a povedala mi že je bi. Že sa jej páčia aj dievčatá. Ale zaľúbená je do spolužiaka a tiež sa oblieka skôr chlapčensky. Ale prijímam ju takú aká je
@anonym_1b8c9e 10 ročná ešte nevie čo bude cítiť o pár rokov.
@anonym_1b8c9e 10 ročná ešte nevie čo bude cítiť o pár rokov.
@slovakboy ale vie čo cíti teraz
@katakatarina prešli sme si už coming-outom, najprv sme si my rodičia prečítali všetko dostupné a čakali sme kedy to príde, aby sme vedeli reagovať. Povedal nám to dosť krátko po tom ako som sem písala. Zatiaľ ho to drží, chodíme ku psychologičke čo sa na to špecializuje. Nikto ti nepovie či je to trvalé alebo nie, to sa uvidí až časom. Zatiaľ to vie len zopár ľudí, tak žijeme taký dvojitý život, musíme si stále pamätať pred kým ho máme oslovovať v mužskom rode a kde v ženskom. V škole sa bojí to povedať, má takých spolužiakov že by to asi nedopadlo dobre. V Bratislave a Košiciach sú na to špecializované poradne - Inakosť a Prizma, určite ich kontaktuj podľa toho ktoré je bližšie, sú tam milí ľudia a spoja vás s rodinami čo majú podobný problém vo vašom okolí, mne to dosť pomohlo.
@anonym_autor pozor na to, v tomto veku deti môžu mať ešte iné diagnózy, napríklad problém s prijatím. Keď bude spokojný s mužským oslovovaním aj po 18 tke a nebude mať problém to prijat, tak potom ste urobili dobre. Ak by ale mal nejaké psychické problémy, treba to riešiť najprv u dobrého psychológa. Hlavne zmena pohlavia prípadná sa musí robiť po veľmi dobrom uvážení a minimálne rok treba to skúmať. Ale to už asi viete. Poznám prípad, kedy chlapec sa chcel dať preoperovat na dievča inak by spáchal samovraždu. Našťastie dobrá psychologička odhalila, že to bude inak a on len nedokázal v puberte prijat svoju mužskú podobu. Ja som tiež pár týždňov v puberte mal problém prijať, že mi rastú chlpy, všade a mením sa. Ale neunikal som do sveta žien. Nebola ani taká možnosť na niečo také myslieť. Ten chlapec sa nakoniec vyliečil a trvalo to 4 roky. Ostal mužom a oženil sa. Čo som počul o úspešných premenách pohlavia, tak ti ľudia to cítili už v detstve.
@astrobot tebe sa asi veľa lásky nedostalo v detstve
@anonym_1b8c9e ja som mala lásky dosť,aj moje deti ju majú.Ale táto chorá progresívna doba,je skaza ľudstva.Vsetko je to chýba rodičov toto.Pochopim,žepar jedincov sa môže narodiť s poruchou,to treba liečiť u psychológa .Ale 90 perc deti,je zmagorenych touto liberálnou pliagou a tu majú zasiahnuť rodičia
@astrobot myslim, ze by si nemala pliest svoj agresivny postoj do veci, ktorym zatial nemas kapacitu pochopit.
Vrat sa do diskusie neskor, ked sa naucis sebaovladaniu. Alebo kludne aj nikdy, ak sa nenaucis.
Nejak ti totiz uniklo, ze toto nie je o tebe. Ale vyjadrujes sa, akoby tebe konkretne tymto siahli na ego.
@astrobot myslim, ze by si nemala pliest svoj agresivny postoj do veci, ktorym zatial nemas kapacitu pochopit.
Vrat sa do diskusie neskor, ked sa naucis sebaovladaniu. Alebo kludne aj nikdy, ak sa nenaucis.
Nejak ti totiz uniklo, ze toto nie je o tebe. Ale vyjadrujes sa, akoby tebe konkretne tymto siahli na ego.
@moonlight1210 je to aj o mne aj o tebe,o mojich deťoch,vnukoch,o všetkých.Cely svet je chorý,pretože takéto niečo sa považuje za normálne.Este, že ty tu kapacitu mozgovú máš.Vdaka tebe a podobným s takýmto zmýšľaním,to tak aj vyzerá .
@moonlight1210 je to aj o mne aj o tebe,o mojich deťoch,vnukoch,o všetkých.Cely svet je chorý,pretože takéto niečo sa považuje za normálne.Este, že ty tu kapacitu mozgovú máš.Vdaka tebe a podobným s takýmto zmýšľaním,to tak aj vyzerá .
@astrobot
ako sa ťa to dotýka? teba a tvojej zdravej rodiny? 🤔
@astrobot tvoja pra-pra-prababka bola presvedcena, ze zena bez muza je nic.
Ze sa treba vydat, aby mala hodnotu a uctu. "Bez chlopa nemas pravdy."
Aby vobec prezila.
Muzom treba ist po ruke, ukazovat cistotu a dakeho si treba ulovit. Zivotny ciel zeny v tych dobach. Nemenne, tesane do kamena.
A ak bola zena, co to porusila, zila sama, nevydala sa, tak bola "slobodomyselna", za co sa skryvali vsetky pohrdania a sudenia, ake sa len do nej zmestili.
Posmesky, ze to ju iba ziaden chlap nechce. Ze robi z nudze cnost. Chudera. Nula. Stara dievka, uboziacka.
Myslis si to ty dnes?
Myslela by si si to o sebe? Aka si nula, lebo sa nechces vydat (keby si sa vydat nechcela)?
A pritom zeny, aj z tvojej rodiny, tak mysleli a boli presvedcene, ze svet sa ruti do zahuby a je komplet chory, ak zeny nebudu zit s muzmi a posluchat (akoze mat zastanie pred recami). Lebo len tak sa drzia tradicne hodnoty.
@astrobot ale veď toto sa týka len určitej menšiny, ktorá rieši svoje práva. Aké práva berie tebe a tvojim deťom? Čo by si robila keby niekto z tvojej rodiny sa ocitol medzi nimi? Nik do toho nejde predsa dobrovoľne.
@astrobot ale veď toto sa týka len určitej menšiny, ktorá rieši svoje práva. Aké práva berie tebe a tvojim deťom? Čo by si robila keby niekto z tvojej rodiny sa ocitol medzi nimi? Nik do toho nejde predsa dobrovoľne.
@slovakboy a im niekto berie práva,môžu slobodne žiť,môžu sa liečiť.,majú svoje práva ako každý iný obcan Ale nie aby takéto zvrátenosti boli prezentované ako normalne,banda chorých uchylnych ľudí pobehovala po námestí a moje vnúčatá to videli a bolo im to prezentované ,že to je normálna vec .Nie nie je.A myslím,že každý ešte normálne zmýšľajúci človek to vie.Bodka.
@astrobot tvoja pra-pra-prababka bola presvedcena, ze zena bez muza je nic.
Ze sa treba vydat, aby mala hodnotu a uctu. "Bez chlopa nemas pravdy."
Aby vobec prezila.
Muzom treba ist po ruke, ukazovat cistotu a dakeho si treba ulovit. Zivotny ciel zeny v tych dobach. Nemenne, tesane do kamena.
A ak bola zena, co to porusila, zila sama, nevydala sa, tak bola "slobodomyselna", za co sa skryvali vsetky pohrdania a sudenia, ake sa len do nej zmestili.
Posmesky, ze to ju iba ziaden chlap nechce. Ze robi z nudze cnost. Chudera. Nula. Stara dievka, uboziacka.
Myslis si to ty dnes?
Myslela by si si to o sebe? Aka si nula, lebo sa nechces vydat (keby si sa vydat nechcela)?
A pritom zeny, aj z tvojej rodiny, tak mysleli a boli presvedcene, ze svet sa ruti do zahuby a je komplet chory, ak zeny nebudu zit s muzmi a posluchat (akoze mat zastanie pred recami). Lebo len tak sa drzia tradicne hodnoty.
@moonlight1210 ty to máš v tej tvoje hlavičke riadne pomýlené...😁
@astrobot Dievka moja, a ty si vazne myslis, ze ked mi hodis posmesnu vetu, tak si mi ukazala svoju hodnotu?
Resp. ano, ukazala. To je fakt.
Vies v com mas smolu?
Ze aj ked sa postavis na zadne, sfackas si vlastne deti, keby sa ti nahodou zdoverili s veciami, co su pre teba neprijatelne (ako si sa priznala), nova generacia toto vidi ako normalne a neciti sa tym vo svojej identite ohrozena. Lebo vedia, cim su, a to ze niekto to citi o sebe inak, nema na ne vplyv.
A tvoj hystericky postoj vystrasenej zeny, ktorej sa pri strete so zmenami rozpada vlastna identita az tak, ze musi vytahovat agresiu a posmesky, na tomto posune nic nezmeni.
Zanikne to spolu s tebou. Zmier sa s tym.
@astrobot tak domylena si tu akurat tak ty 😉
Nemam takuto skusenost, ale neviem ci sa v podobnej situacii tiez neocitnem. Co by ma velmi velmi mrzelo.
Tato doba totalne domyli pubetiakov. Maju toho sami dost so sebou...a do toho este tieto tlaky, ze kto vlastne kto som. A ano, su to na ne tlaky, sa konfrontovat s vlastnou identitou, namiesto jej akceptacie takej aka je.

5 rokov dozadu toto nebolo…spolocnost sa proste zblaznila cez socialne siete ze dievcata zo seba robia chlapcov a chlapci zase dievcata este ktomu ti chlapci si chodia ako nic davat robit silikonove prsia a zarabaju skrz to cez onlyfans… proste toto tu donedavna nebolo…tam zacal vyskakovat slaytiiina, potom daniel black dneska znamy zoe black, potom slovensky daniel, potom strielanie v gayclube, v televizii v maniackach aj bez servitky same homosexualne a trans vykvety… a toto maju potom deti za idoly a tomu sa chcu priblizit ze si nahovaraju ze nevedia kym su lebo byt iny je teraz top trendom…
@judar prestuduj si historiu viac, potom pis rozumy