icon

16-ročná dcéra čelí šikane v škole

2. mar 2026

Dobrý deň, hľadám radu pre moju 16-ročnú dcéru. Je v prvom ročníku na gymnáziu. Vždy bola tichšie dievča, skôr umelecky zameraná. Posledný mesiac vidím, že sa niečo deje. Nechce jesť, v kuse sedí v izbe a včera som ju našla plakať. Nakoniec zo seba dostala, že spolužiačky si založili skupinu na Telegrame, kde zdieľajú jej fotky z telesnej a robia si z nej posmech kvôli postave. Dokonca jej niekto schoval tenisky a musela ísť domov v prezuvkách. Dcéra ma prosí, aby som to neriešila so školou, lebo že to bude ešte horšie a budú ju volať bonzáčka. Ja ale nemôžem len tak sedieť a pozerať sa, ako mi dieťa chradne pred očami. Máte skúsenosť so kyberšikanou? Mám ísť za triednou aj proti jej vôli?

Strana
z2
anonym_f5ca83
2. mar 2026

@anonym_autor bohužiaľ samé to neprejde, ver mi. Pokiaľ to nebudete riešiť teraz môže to skončiť horšie.

anjelicek26
2. mar 2026

Toto bohuzial musis nascreenovat a ist za uccitelkou a riaditelom... a ano aj proti jej voli...ak bude uplne nestastna, tak zmenite skolu... vsetko, len nie nestastne dieta v tomto citlivom veku.

zabka79
2. mar 2026

@anonym_autor u nas v skole maju casto prednasky o sikane. Ano ries. Je to vazna vec moze narusit sebavedomie a sebahodnotu na cele roky. Vysvetli dcere ze takto fungovat nemoze byt ticho je cesta do pekla. Postav sa za nu a ona je hodna toho aby sa to riesilo. Pretoze ju lubis musis zasiahnut. Isla by som za triednou , riaditelom a ja osobne by som si pockala tie dievcata ak by to pokracovalo. Drzim.palce

1bambinko1
2. mar 2026

toto ale samo neprestane, treba to riesit, ved vieme z internetu, ako taketo pripady velakrat dopadli. zial, aj napriek tomu, ze si to nezela, treba to riesit. ked uz si tieto decka dovolilli toto, co este bude dalej?

anonym_c67c96
2. mar 2026

Určite to rieš aj proti jej vôli. Zažila som na strednej podobnú situáciu. Dievčatá si robili moje fotky, tlačili ich a lepili po triede s veľmi urážlivým komentárom, v tom čase som bola aj chorá a tie dievčatá vedeli, že za môj zjav môže choroba. Hanbila som sa o tom niekomu povedať, či už doma, alebo učiteľom v škole. Nakoniec som to doma povedala, mama nabehla do školy, urobila bordel s rodičmi študentiek, aj s tými študentkami a bol pokoj.

aurnae
2. mar 2026

Rieš to, samo to neprestane. Moja skúsenosť. Šikanovania som si užila celú základnú školu, od prvého ročníka od spolužiakov a aj triednej učiteľky. Moji rodičia to neriešili a aj v dospelosti z toho mám stále úzkosti.

a0
2. mar 2026

@anonym_autor za triednou? Nie, máš ísť sa riaditeľom. Povedať mu čo je vo veci a že ak tých žiakov okamžite neupracú, riešiš to s políciou. 15roční sú už trestnoprávne zodpovední, kyberšikana je zároveň najľahšie dokázateľná. Ver mi, veľmi rýchlo sa situácia vyrieši. A dcéru daj kľudne na inú školu, ak sa tam nebude chcieť ostať.

zara1357
2. mar 2026

@anonym_autor určite si spraviť fotky z toho telegramu. Spíš žiadosť ( umela inteligencia ti pomôže spísať text, ak nie si zbehlá )a oficiálne poslať do školy. A hned by som zisťovala, ako je možné že na hodine môžu žiaci používať mobil. Kde bol učiteľ ? Žiadaj písomne vyjadrenie k tejto veci. Následne s vyjadrením zo školy, by som išla na políciu.
A prelož dcéru na inú školu- dôležité je , aby sa ona cítila fajn. Myslím si, že to tam neskončí. Dnešná mládež je akoby bez hraníc/bez výchovy .

anonym_4c61db
2. mar 2026

Ja by som to so školou ani neriešila , väčšina škôl to má totálne v paži , viď všetky tie prípady, kedy to dieťa dotiahlo až k………
Ak sa Vám dá , prelož ju. To hovorím z pozície šikanovaného dieťaťa celú ZŠ.
Mama nikdy nič nevyriešila so školou. Mojim najväčším snom bolo odísť z tej školy , nesplnila mi to.

anonym_61ca98
2. mar 2026

Ja by som bola v tomto nekompromisna. Skola, rodicia a az by nic nepomohlo policia. A az by ani tam nikto nic neriesil bola by som schopna aj telku zavolat. Ked sa s nou nechcu bavit nech sa nebavia, ale posmech nech si robia zo seba.
A az by teda bola moznost prelozila by som ju.

kacena4
2. mar 2026

presne ako píše a0 trestnopravna zodpovednost, porozpravat sa s dcerou, ze toto uz nie je sranda a ze za to mozu ist do base min do polepsovne. a ze je jej povinnostou to nahasit, musi si to dcera uvedomit lebo neskor to moze byt horsie. drzim palceky. urcite ziadaj v skole zvilat vychovnu komisiu triedna, vedenie a od teba aj muz, nech nie si proti vacsine, popr. dcera. opis situaciu a chci vediet ako to budu riesit. najlepsie by bolo zohnat si screenshoty z danej skupiny. a nedovol aby dcéru konfrontovali so spoluziackami z oci do oci. toto nie. kazda strana musi vypovedat samostatne. ziadaj zapis a co vsetko spravia aby sa to neopakovalo. napr. ako je mozne ze mali na tsv mobili a fotili to mohli aj ucitela a to by bol iny pruser....

valria
2. mar 2026
@zabka79

@anonym_autor u nas v skole maju casto prednasky o sikane. Ano ries. Je to vazna vec moze narusit sebavedomie a sebahodnotu na cele roky. Vysvetli dcere ze takto fungovat nemoze byt ticho je cesta do pekla. Postav sa za nu a ona je hodna toho aby sa to riesilo. Pretoze ju lubis musis zasiahnut. Isla by som za triednou , riaditelom a ja osobne by som si pockala tie dievcata ak by to pokracovalo. Drzim.palce

@zabka79 Tieto veci sa musia riešiť, všetko okolo kyberšikany je háklivá vec, školy by s tým neradi mali vážny problém. Určite to budú riešiť a dievčatá čaká exemplárny trest. Teda mal by, bez ohľadu, koho dcéry to sú.

anonym_4a435b
2. mar 2026

ako matka vidim dve riesenia... 1. zradis dceru , ale problem vyriesis, vo finale budes musiet zmenit skolu.... 2. vyriesis to podla seba... zatial bez skoly... mena, cisla z telegramu mas... napisat dievcatam , nech s tym okamzite prestanu... vsetko si ulozit. zaroven kontaktovat ich rodicov- s dokazmi... s dovetkom, ze da sa z toho vycuvat este kvazi beztrestne... inak sa obratit na skolu a urobit humbuk... 3. moznost...neexistuje... ak sa taketo spravanie nestopne, tie dievcata to budu robit stale a niekomu inemu... moze to skoncit katastrofalne... drzim ti palce

magdalienka11
2. mar 2026

@anonym_autor toto, čo popisujes je na začatie trestného stíhania.

anonym_38a5dc
2. mar 2026

Skola,policia to by moli moje kroky.

simca06022011
2. mar 2026
@anonym_38a5dc

Skola,policia to by moli moje kroky.

@anonym_autor zdokumentovala, screenshotla by som to vsetko aj s tymi co to robia a isla by som okamzite do skoly, takym sliepkam ci dcera chce, ci nie toto prejst nesmie, budu to robit nadalej.. aj keby prestali, tie vztahy tam uz nikdy nebudu korektne.

A ano aj to ako pisu, ako si cez hodiny moze deti niekto fotit atd... aj ked viem, na gymploch byvaju tie telesne take volnejsie casto, napr necviciace niekde sediace si mozu robit co chcu atd

sisska96
2. mar 2026

Však normálne za riaditeľom a riešiť rovno s políciou, nech dostanú po papuľu tie sopľavé decká

ivelina43
2. mar 2026

Ja by som to riešila, neviem si predstaviť že by sa to stalo môjmu dietaťu. Proste nahlásiť v škole a kľudne i vymeniť školu. Lepšie ako by sa malo nedajbože niečo hrozné stať.

nominativ
2. mar 2026

To je strašné, puká mi srdce. Skús vysvetliť dcére, že je potrebné to riešiť, pretože či chce, alebo nie, ovplyvňuje to jej celý život a vývoj a vnímanie samej seba. A okolia. A pre teba je najdôležitejšia ona a kôli nej by sa dala do boja aj s celou armádou.

abbey1
2. mar 2026

Všetko zdokumentovať, stretnutie s riaditeľom školy za prítomnosti triednej. V každom prípade stoj pri dcére. Ak bude potrebné, nechaj ju doma, koľko bude potrebovať. Kľudne i zmena školy po tom všetkom. Treba to radikálne riešiť.

anonym_916dd0
2. mar 2026

Preložiť na inú školu, čo poriesi triedna? Budú deti zrazu iné? Nebudú. Treba dcérku prihlásiť na psychoterapie (sama som začala chodiť a už po prvom sedení je to úľava) a dat ju do inej školy nech začne ako novy človek na novom mieste.

anonym_0e6d8e
2. mar 2026

@anonym_autor No v mojom prípade by som z danými slečnami taký bordel urobila,že by už nikdy nepomysleli na to,že to urobia znovu..Na tvojom mieste sa pridám do telegramovej skupiny-smer polícia a všetko predložila,podala TO.V žiadnom prípade sa toto nemá diať! No ja by som slečnám veeeelmi rýchlo vysvetlila kde sú hranice.

brendaa
2. mar 2026

@anonym_autor školský psychológ, učiteľ riaditeľ...a zmena školy

amalka07
2. mar 2026

Určite by som riešila preloženie, to ako ti tu všetci píšu že to riešiť priamo s dievčatami a rodičmi je zbytočné, rodičia v dnešnej dobe budú v 80 percentách na strane dieťaťa a aj ked navonok postrašia, to dieťa je predsa také po niekom. Ale ak nechceš hneď prekladať tak dcéra predsa pozná svoju triednu, ak je to osoba empatická, ktorá vie ako riešiť veci a ako poradiť choď za ňou, nie aby vynadala spolužiačkam, to by dcére opäť len pohoršilo, ale aby ti poradila čo ďalej a prípadne vás posunula smerom k vedeniu. A aj keby dcéru preložiš, tieto dievčatá musia byť potrestané

zuzika87
2. mar 2026

Moja dcéra bola šikanovania na prvom stupni,dohovor s triedou nepomohol,s riaditeľkou nepomohol,až keď som nabehla zo spisanym TO a s vyhrážanim sa televizou sa všetko začalo riešiť,v živote som nemala v sebe toľko zlosti ako vtedy a tie dievčatá čo mi šikanovali dcéru ma na kolenách prosili aby som to nerobila lebo ich rodičia zabijú...dodnes sa mi tie dievčatá zdravia dobre,že sa neklanaju,treba byť neúprosná ,v živote nedovolí aby niekto ubližoval tvojmu dieťaťu moja to tiež nechcela riešiť plakala aby som nešla do školy,ale ja som šla a som za to vďačná

anonym_61ca98
2. mar 2026
@zuzika87

Moja dcéra bola šikanovania na prvom stupni,dohovor s triedou nepomohol,s riaditeľkou nepomohol,až keď som nabehla zo spisanym TO a s vyhrážanim sa televizou sa všetko začalo riešiť,v živote som nemala v sebe toľko zlosti ako vtedy a tie dievčatá čo mi šikanovali dcéru ma na kolenách prosili aby som to nerobila lebo ich rodičia zabijú...dodnes sa mi tie dievčatá zdravia dobre,že sa neklanaju,treba byť neúprosná ,v živote nedovolí aby niekto ubližoval tvojmu dieťaťu moja to tiež nechcela riešiť plakala aby som nešla do školy,ale ja som šla a som za to vďačná

@zuzika87 presne tak. Keby je ohrozene dobre meno skoly veci by sa pohli...ziadna skola nechce mat policajtov v budove. Na toto treba ist tvrdo. Aj ked ja by som najskor riesila teda dohovor a ked nic velmi razne by som pritvrdila.

tiezjedna
2. mar 2026

Smradi! Ja mám voči tomuto nulovú toleranciu😠 By som si tie hviezdy počkala pred školou a by videli! 😠

ariannazara
2. mar 2026
@tiezjedna

Smradi! Ja mám voči tomuto nulovú toleranciu😠 By som si tie hviezdy počkala pred školou a by videli! 😠

@tiezjedna aj ja..presne! Mne keby moje dieta toto povedalo, rano som v skole v triede a smiali by sa naposledy 😄

angelix
2. mar 2026

@anonym_autor trestne oznámenie za kybersikanu a zneužívanie osobných údajov. Samozrejme prehlásenie na inu školu a s dieťaťom smer psychologička. Dievca si ponesie doživotne následky a čudujem sa, ze tu vypisuješ a nesedis este na oddelení PZ.

anonym_b06750
2. mar 2026

za riaditeľom, rieš to, samy neprestanú. Treba aby riaditeľ spravil rázne prietrž, radšej nech je dcéra za bonzáčku chvíľu, potom to prehrmí ako keby má znášať dlhodobo kyberšikanu. Sama som bola šikanovaná pre postavu celú ZŠ a dostávala som sa z toho veľmi dlho. Ak nepomôže sťažnosť, prelož ju inam.

Strana
z2