icon

17 ročný chlapec vyskočil z okna: Konflikt s rodičmi pre internet

Včera o 06:52

Kam dnešná doba speje? Toto je naša výchova, rešpektujúca: https://www.facebook.com/reel/1129264092774114

Strana
z4
anonym_7c2216
Včera o 06:54

@anonym_autor kam dnesna doba speje? V minulosti sa nikdy nestalo, ze by niekto vyskocil z okna?

autor
Včera o 06:59
@anonym_7c2216

@anonym_autor kam dnesna doba speje? V minulosti sa nikdy nestalo, ze by niekto vyskocil z okna?

@anonym_7c2216 nie kvôli internetu. Hrali sme sa vonku, chodili sme na rande, boli sme viac von ako doma, s kamarátmi. V 17tich sme randili. Ja som mala frajera od 15tich, žiadny mobil, internet nebol. Veci sme riešili osobne, a kvôli hádke s rodičmi sa nikto nekilloval.

anonym_1c554b
Včera o 06:59

v minulosti ľudia skákali z okna len sa o tom nevedelo a neviem čo to má s rešpektujúce výchovou trošku sa zamyslí nad svojím príspevkom

anonym_aeddc9
Včera o 07:01
@anonym_autor

@anonym_7c2216 nie kvôli internetu. Hrali sme sa vonku, chodili sme na rande, boli sme viac von ako doma, s kamarátmi. V 17tich sme randili. Ja som mala frajera od 15tich, žiadny mobil, internet nebol. Veci sme riešili osobne, a kvôli hádke s rodičmi sa nikto nekilloval.

@anonym_autor tak ja by som za frajerinu nepovažovala, že si mala od 15 frajera. Dúfam, že moje dieťa to tak mať nebude..

patrike
Včera o 07:01

Aku presne vychovu odporucas, aby sa taky pripad nestal. Predved sa.

alenamihal
Včera o 07:03

Ja poznam ludi,co ludia skocili z poschodia a obesili sa kvoli laske ,kvoli peniazom...jasne,ze doba je šialena ,ale vsetko je o vychove a komunikacii... ja sa s mojimi deckami od Malicka rozpravam ako z dospelymi ...ale 17r rocny vyskocil ,tam by som hladala trosku aj iny zdravotny problem a aj rodinny..

autor
Včera o 07:04
@patrike

Aku presne vychovu odporucas, aby sa taky pripad nestal. Predved sa.

@patrike písala som to tu v jednom príspevku. Naučiť ľudí rozmýšľať, neriešiť za nich všetko, nechať ich padnúť na zadok, dostať sa z toho. Nechať ich robiť chyby, poučiť sa z nich. Tu chlapec mal v 17tich problém internet a nedal to. V živote by sa mu stalo ďaleko viac horších vecí. Matky a otcovia tým svojím helikoptérovým prístupom vychovali snehové vločky. Nájdi si môj príspevok o tom, aby sme nechali deti žiť, rásť, dospievať...

autor
Včera o 07:07
@anonym_aeddc9

@anonym_autor tak ja by som za frajerinu nepovažovala, že si mala od 15 frajera. Dúfam, že moje dieťa to tak mať nebude..

@anonym_aeddc9 áno, mala som priateľa od mojich 15tich rokov. Prvý sex sme mali spolu po mojej 18tke. Nie kvôli rodičom, ale kvôli sebe som to robila. Popri našom vzťahu som vyštudovala VŠ. PhD štúdium som si robila už ako vydatá žena. Sme spolu doteraz.

patrike
Včera o 07:07
@anonym_autor

@patrike písala som to tu v jednom príspevku. Naučiť ľudí rozmýšľať, neriešiť za nich všetko, nechať ich padnúť na zadok, dostať sa z toho. Nechať ich robiť chyby, poučiť sa z nich. Tu chlapec mal v 17tich problém internet a nedal to. V živote by sa mu stalo ďaleko viac horších vecí. Matky a otcovia tým svojím helikoptérovým prístupom vychovali snehové vločky. Nájdi si môj príspevok o tom, aby sme nechali deti žiť, rásť, dospievať...

@anonym_autor Toto je ale o tom, ze on bol zavisly od internetu a pri odobrati drogy (mobil, internet) to riesil skratovo. Ty navrhujes nechat ho na volno, nech si cele dni cumi do mobilu ?

autor
Včera o 07:08
@patrike

@anonym_autor Toto je ale o tom, ze on bol zavisly od internetu a pri odobrati drogy (mobil, internet) to riesil skratovo. Ty navrhujes nechat ho na volno, nech si cele dni cumi do mobilu ?

@patrike a kto za to môže, že bol závislý od internetu? Povedz mi vážne, kto može za túto závislosť? Kto mu tú drogu dal a kto to manažoval?

anonym_ac19f1
Včera o 07:08
@anonym_autor

@anonym_autor prosím tá nesúd ľudí v takejto smutnej situácii. Nemudruj, nikto na to nie je zvedavý

patrike
Včera o 07:09
@anonym_aeddc9

@anonym_aeddc9 Mozno bude, mozno nie, celkovo sa vek nadvazovania vztahov posuva nadol. Nurobis s tym vobec nic, ak to tak bude. Rovnako ani s tym, ak sa rozhodnu mat sex. Od 15 rokov legalne.

patrike
Včera o 07:12
@anonym_autor

@patrike a kto za to môže, že bol závislý od internetu? Povedz mi vážne, kto može za túto závislosť? Kto mu tú drogu dal a kto to manažoval?

@anonym_autor To je ako so vsetkym, niekto mobil zvlada, niekto nie. Dnes ked nemas mobil, vela veci ani nevybavis, napriklad cestovne listky na vlak. Ak ma 17 rocny mobil pouziva ho aj na internet, je to uplne bezne a nevidim dovod zakazovat to. Ak mu ho nedas, vyclenis ho z kolektivu.
Zakaz je na mieste, ak na mobile travi vsetok cas a zanedbava skolu.

marianarem
Včera o 07:12

@anonym_autor Chlapec musel mat psychicke problemy uz predtym, nikto neskoci z okna len tak. Podmienkami v rodine to byt mohlo, ale nie respektujucou vychovou.

anonym_7c2216
Včera o 07:15
@anonym_autor

@anonym_autor ale ano, kvoli hadke s rodicmi sa deti zabili aj v minulosti. Doba neni horsia.

anonym_5bd31c
Včera o 07:16

Bezne sa ludia obesili kadekde v stodole pre kraviny, alebo skocili z okna. Lenze (ako hovoris), nebol ten internet, aby si sa o tom dozvedela.

PS: ja by som nesudila s takou vervou ako to Ty robis. Zivot ma naucil, ze ked nad niecim najviac dviham obocie alebo krutim hlavou, dostanem potom taku facku od zivota, ze si len hovorim "a ja som komentovala, ze u nich..."

anonym_ea73e8
Včera o 07:18

Celkovo sa zvysili aj psychicke problemy, depresie v tejto sialenej dobe.

belllinka
Včera o 07:19

@anonym_autor Aha, takže mám byť radšej keď sa moja dcéra bude ťahať s frajermi od 15-tich, ako by bola na internete 🙄 To sa máš s čím chváliť.

anonym_58f48b
Včera o 07:20
@anonym_autor

@anonym_autor Pred 30-timi rokmi ťažko niekto vyskočil z okna kvôli internetu. Nemám štatistiky, preto nemudrujem, viem len, že samovraždy boli vždy, bohužiaľ aj budú. Vzdy budú ľudia, ktorí niečo nezvládnu.

anonym_4464bb
Včera o 07:21
@anonym_autor

@anonym_autor Dufam, ze v 17tich si rodila🙄

patrike
Včera o 07:22
@belllinka

@anonym_autor Aha, takže mám byť radšej keď sa moja dcéra bude ťahať s frajermi od 15-tich, ako by bola na internete 🙄 To sa máš s čím chváliť.

@belllinka Preco nie oboje naraz ? 🙂 Aj take poznam ...

anonym_4464bb
Včera o 07:24

Dobre, a co teraz? Zakazeme "internety"? Alebo aka je pointa tohto vydumku o dnesnej dobe?

patrike
Včera o 07:26

Tu mate zopar pripadov spred 100 rokov :

Išlo o prípad mladého 23-ročného dôstojníckeho čakateľa a jeho 18-ročnej priateľky. Rodičia dievčaťa ich láske nebránili, no prekážkou boli prísne vojenské predpisy vtedajšej československej armády, ktoré mladému vojakovi neumožňovali získať povolenie na sobáš. Zúfalí mladí ľudia, ktorí nevideli inú možnosť, ako byť spolu, sa rozhodli pre dobrovoľný odchod zo sveta. Spoločne nastúpili do vlaku, odcestovali do Budapešti a v tamojšom hoteli spáchali spoločnú samovraždu zastrelením.
--------------------------
Mladý, 22-ročný muž nezniesol, že ho jeho milá opustila kvôli inému. Počkal si ju večer, keď sa vracala domov, a po krátkej hádke, kedy ho znova odmietla, na ňu niekoľkokrát vystrelil z revolvera. Hneď nato obrátil zbraň proti sebe.
----------------------------
Mladík videl dievča, do ktorého bol zaľúbený, tancovať s jeho rivalom. V afekte a pod vplyvom alkoholu vytiahol nôž a soka bodol. Keď si uvedomil, čo urobil, a videl krik ostatných dedinčanov, utiekol zo sály priamo do blízkeho lesa, kde ho na druhý deň našli obeseného.

7miriam77
Včera o 07:28

Podľa mňa to bol jednoducho skrat, tak ako vyskočil kvôli internetu, tak mohol mať aj iný dôvod.... mladí ľudia sú labilní a všetko prežívajú inak, nie sú vyzreti. Ja si pamätám, že keď som ja bola v jeho veku, tak u nás vyskočil jeden chlapec kvôli nešťastnej láske. Jednoducho sa takéto nešťastné udalosti občas udejú...je to veľmi smutné. Nedávno skočil zo školy chlapec kvôli šikane...takže tie dôvody sú rôzne. A čo sa týka toho že ako sme si užívali detstvo my a deti teraz, tak ti napíšem len toľko, že moja dcéra je von s kamoškami každú voľnú chvíľu, bicykluje, korčuľuje, skateboarduje, hrajú bedminton, ...atď. A berie si von namazany chlieb s pastetou ✌️...

anonym_3b99cc
Včera o 07:35

Prirodzený výber, alebo ako tu niekedy píšu: Smeti sa vyniesli samé.

jananovotna88
Včera o 07:35

Kam tá doba speje? Ako keby v minulosti sa to.nestávalo? Práve preto, že je ten internet a používa ho aj autorka sa informácie šíria rýchlejšie. V minulosti to bola len strohá informácia na 5 strane novín ak vôbec.
Ak by sme to zobrali do obdobia 70, 80 rokov minulého storočia tiež sa to dialo, len bol iný dôvod.
Fenomén samovrážd je známy aj z konca 19.storočia, kde sa v literatúre s tým často stretávame aj v Slovenskom realizme a je tu aj známy prípad syna Františka Jozefa 1 Rudolfa.
Stretávame sa s tým aj v Starovekom Ríme atd. Možno si aj vtedy spoločnosť kládla otázku "kam tá doba speje?"

anonym_a705f4
Včera o 07:46
@anonym_autor

@anonym_autor ešte bude horšie. Tento 17-ročný ešte nemal v ruke mobil, keď sedel v kočíku ako dnešné niektoré deti. Alebo tablet v reštaurácii

anonym_5a8ba7
Včera o 07:54

Psychicky zdravy clovek len tak z okna nevyskoci. Aj clovek s depresiami urcity cas bojuje s tuzbou zabit sa a pudom sebazachovy. Miliony ludi denne bojuju s existencnymi problemami, domacim nasilim, stratou zamestnania, byvania, blizkej osoby, chorobami - a neskacu preto z okna. Tu muselo byt toho viac. Nie jedna hadka, nie jeden zakazany internet. Neverim ani tomu, ze to bolo len tak z cista jasna. Kazdopadne je to tragedia, ake sa diali, deju a diat budu, len okolnosti budu trochu ine. No povod toho vsetkeho bude vzdy rovnaky - slaba psychika, poskodena psychika, dlhodobo neriesene problemy.

anonym_fdb3fe
Včera o 08:01

@anonym_autor pc hry bol diablov vynalez rovnako ako krkolam trampolina. Ja vinim napichanu stravu a zivotne prostredie. Tieto decka su nevychovatelne .

biba_18
Včera o 08:01

celkom nerozumiem tomu myšlienkovému pochodu že ste neskákali z okien kvôli internetu - keď žiaden nebol 😒
a veru áno, aj za mojich čias skákali deti z okien bohužiaľ 😢

Strana
z4