icon

17 ročný chlapec vyskočil z okna: Konflikt s rodičmi pre internet

Včera o 06:52

Kam dnešná doba speje? Toto je naša výchova, rešpektujúca: https://www.facebook.com/reel/1129264092774114

anonym_29df7d
Včera o 08:11

Pozeráš sa na to zle a veľmi zvrchu. V našom meste pár rokov dozadu 40 ročný kolega skočil z okna kvôli rozchodu s priateľkou. S priateľkou tvorili pár zopár mesiacov. Pre mňa nepochopiteľný dôvod k ukončeniu svojho života, nemu to však zmysel dávalo. Každý sa na to pozerá svojím spôsobom a povyšovať sa nad niečie dôvody je z tvojej strany arogantné a veľmi hlúpe. Nie že by som ti to priala, ale aby si raz nebola v podobnej situácii aj ty.

patrike
Včera o 08:12
@anonym_fdb3fe

@anonym_autor pc hry bol diablov vynalez rovnako ako krkolam trampolina. Ja vinim napichanu stravu a zivotne prostredie. Tieto decka su nevychovatelne .

@anonym_fdb3fe Co je to napichana strava ? Napichana cim ?

patrike
Včera o 08:15
@biba_18

celkom nerozumiem tomu myšlienkovému pochodu že ste neskákali z okien kvôli internetu - keď žiaden nebol 😒
a veru áno, aj za mojich čias skákali deti z okien bohužiaľ 😢

@biba_18 Uz storocia sa ludia vesaju, rezu si zily a skacu pod vlaky. U mladych bol casty dovod nestastna laska alebo zakazy rodicov.
Naslednik tronu Rudolf sa zabil spolu so 17 rocnou milenkou napriklad.

anonym_aeddc9
Včera o 08:16
@anonym_autor

@anonym_aeddc9 áno, mala som priateľa od mojich 15tich rokov. Prvý sex sme mali spolu po mojej 18tke. Nie kvôli rodičom, ale kvôli sebe som to robila. Popri našom vzťahu som vyštudovala VŠ. PhD štúdium som si robila už ako vydatá žena. Sme spolu doteraz.

@anonym_autor krásny príbeh. Aj tak verím, že moje dieťa nebude mať od 15tich frajera. Lebo k frajerovi nepatrí len jeden druh sexu, ako to asi ty vnímaš. Ja som mala prvý sex v 20ke, aj bez internetu. A tiež mám PhD a vysoký post, ak sa tu ideme pomerovat 😉

minenkaa
Včera o 08:17
@anonym_autor

@anonym_7c2216 nie kvôli internetu. Hrali sme sa vonku, chodili sme na rande, boli sme viac von ako doma, s kamarátmi. V 17tich sme randili. Ja som mala frajera od 15tich, žiadny mobil, internet nebol. Veci sme riešili osobne, a kvôli hádke s rodičmi sa nikto nekilloval.

@anonym_autor prosim ta,vždy boli samovraždy ,len si o nich nevedela

anonym_1f5f7b
Včera o 08:18

keď som bola dieťa na našom sídlisku žena vyskočila z okna, potom neskôr sa spolužiačkin syn obesil pre nešťastnú lásku, môj spolužiak z gymnázia chcel spáchať samovraždu ale nevyšlo mu to a to bol socík... dialo sa to aj vtedy zase si nemaľujme minulosť na ružovo, len a o tom nepísalo okamžite online

patrike
Včera o 08:23
@anonym_aeddc9

@anonym_autor krásny príbeh. Aj tak verím, že moje dieťa nebude mať od 15tich frajera. Lebo k frajerovi nepatrí len jeden druh sexu, ako to asi ty vnímaš. Ja som mala prvý sex v 20ke, aj bez internetu. A tiež mám PhD a vysoký post, ak sa tu ideme pomerovat 😉

@anonym_aeddc9 Vzdelanie a intelekt nemaju nic s chutou na sex. Mne sa ako tretiakovi napchala do postele prvacka na fyzikalnej olympiade a veru neriesili sme teoreticku fyziku, ani priklady z predosleho rocnika.
Doma z nej mali urcite radost, aka je sikovna a studijny typ.

minenkaa
Včera o 08:26

Mňa pri takýchto témach vždy zarazí to ,kedysi to nebolo

ullala
Včera o 08:29

Boze tento spomienkovy optimizmus je otrasny... Vtedy bolo vsetko dobre, dnes vsetko zle? Nemas ani tusenia, co je respektujuca vychova, si uplne mimo. Hlavne to nema nic spolocne s helikopterovymi rodicmi. Ale hlavne, ze si si rypla. A este mi povedz, ako si ma nikto vyhladat tvoje starsie prispevky, ty anonym.

anonym_fdb3fe
Včera o 08:42
@patrike

@anonym_fdb3fe Co je to napichana strava ? Napichana cim ?

@patrike pesticidy, aditiva, ecka, , konzervanty

anonym_4464bb
Včera o 08:52
@anonym_fdb3fe

@anonym_fdb3fe Esteze za socializmu bolo vsetko bio a natur a fair😃

anonym_de24a0
Včera o 08:56

Zial takto by to dopadlo aj u dospelych keby zrusili internet uplne.Mnohe,mnohi by spachali samovrazdy,ich zivot by skoncil internetom.

anonym_9169e8
Včera o 08:57
@anonym_fdb3fe

@anonym_fdb3fe V minulosti ľudia ani netušili, že posypať si rastliny vo vlastnej záhradke Cereritom je škodlivé. Moja teta pracovala v azbestocementovych závodoch a nielen ona, ale aj mladý sused zomrel na rakovinu pľúc. Teta nosila z roboty azbestové koberce, tie sme ako deti pomáhali rozpárať a mama nám z toho uštrikovala svetre.
Prasiatkam sa na dedine dávala žrať mäsokostná múka z uhynutých zvierat spaľovaných v kafilérii.
Vtedy ľudia škodlivosť pesticídov a iných chemikálií neriešili a ani nemali vedomosť o ich škodlivosti.
Neexistovala žiadna štátna obchodná inšpekcia, potraviny sa netestovali či neobsahujú zdraviu škodlivé látky.

patrike
Včera o 09:13
@anonym_9169e8

@anonym_fdb3fe V minulosti ľudia ani netušili, že posypať si rastliny vo vlastnej záhradke Cereritom je škodlivé. Moja teta pracovala v azbestocementovych závodoch a nielen ona, ale aj mladý sused zomrel na rakovinu pľúc. Teta nosila z roboty azbestové koberce, tie sme ako deti pomáhali rozpárať a mama nám z toho uštrikovala svetre.
Prasiatkam sa na dedine dávala žrať mäsokostná múka z uhynutých zvierat spaľovaných v kafilérii.
Vtedy ľudia škodlivosť pesticídov a iných chemikálií neriešili a ani nemali vedomosť o ich škodlivosti.
Neexistovala žiadna štátna obchodná inšpekcia, potraviny sa netestovali či neobsahujú zdraviu škodlivé látky.

@anonym_9169e8 Hygiena potravin a testy tu boli minimalne od roku 1970.

patrike
Včera o 09:14
@anonym_fdb3fe

@anonym_fdb3fe V potravinach nie su pesticidy, to sa prisne kontroluje.

anonym_a3b896
Včera o 09:18
@anonym_autor

@anonym_7c2216 nie kvôli internetu. Hrali sme sa vonku, chodili sme na rande, boli sme viac von ako doma, s kamarátmi. V 17tich sme randili. Ja som mala frajera od 15tich, žiadny mobil, internet nebol. Veci sme riešili osobne, a kvôli hádke s rodičmi sa nikto nekilloval.

@anonym_autor vies ty co, aj v casoch ked sme sa hrali vonku pachali teenegeri samovrazdy. Pre rozne, pre mnohych malicherne priciny. Ked som bola na strednej, tak skocil chalan z okna lebo otec ho chcel odviect k holicovi, lebo mal dlhe vlasy. Ale tam vlasy neboli problem, tam bol problem nasilnicky a despoticky otec, cize ziadna helikopterova vychova, ktora vychovava snehove vlocky a predsa sa stalo.
Internet nebol pricina, tam muselo byt nieco viac. Tak ako vzdy v pripade samovrazd, len okolie to nevidi. Nechce alebo nedokaze vidiet.

arianna_p
Včera o 09:34

Sa mi páči , ako z 2 minútovej reportáže kde povedia,že ÚDAJNE skoku predchádzala hádka kvôli internetu ty vieš hneď s určitosťou povedať, že sa zabil kvôli internetu a aj vieš ako ho vychovávali.

anonym_7f1c86
Včera o 09:57
@anonym_autor

@patrike a kto za to môže, že bol závislý od internetu? Povedz mi vážne, kto može za túto závislosť? Kto mu tú drogu dal a kto to manažoval?

@anonym_autor samozrejme ze zato môžu rodičia. A kto iný? Len tu ta budu hejtovat pretože robia to isté. Treba dovoliť detičkam internet aby sa na nás nenahnevali chudatka. Čiže z nich sami robia závislákov. A vlastne túto konkrétnu situáciu tiež majú v paži lebo neide o ich dieťa tak čo. Vidieť to na ich príspevkoch akým spôsobom tu píšu. Keby išlo o ich syna, tak by boli iné odpovede.

anonym_fdb3fe
Včera o 10:36
@anonym_4464bb

@anonym_fdb3fe Esteze za socializmu bolo vsetko bio a natur a fair😃

@anonym_4464bb to nie, ale kura a sliepky sme mali od babky, aj zeleninu...sladkosti bolo menej , robili sa kolace a buchty...mnam to uz dnes deti nemaju casto

anonym_fdb3fe
Včera o 10:40
@patrike

@anonym_fdb3fe V potravinach nie su pesticidy, to sa prisne kontroluje.

@patrike ozaj? Vsetko sa strieka aby bola uroda, a preco existuje pojem bio kvalita? A za chvilu tu bude aj GMO co prednedavnom schvalila EU a nazvala to inak.

april171
Včera o 10:40
@anonym_autor

@patrike písala som to tu v jednom príspevku. Naučiť ľudí rozmýšľať, neriešiť za nich všetko, nechať ich padnúť na zadok, dostať sa z toho. Nechať ich robiť chyby, poučiť sa z nich. Tu chlapec mal v 17tich problém internet a nedal to. V živote by sa mu stalo ďaleko viac horších vecí. Matky a otcovia tým svojím helikoptérovým prístupom vychovali snehové vločky. Nájdi si môj príspevok o tom, aby sme nechali deti žiť, rásť, dospievať...

@anonym_autor ale ty si mýliš pojmy s dojmami, rešpektujúca výchova určite nie je helikoptérova výchova.

anonym_fdb3fe
Včera o 10:45
@anonym_9169e8

@anonym_9169e8 to je pravda, aj my sme mali medzi sporakom a chladnickou azbestovu platnu cele detstvo. A ano pracovalo sa v baniach, stryko v uranovej. Ale doba pokrocila, v niecom lepsie v niecom horsie. Cez to vsetko dnesne potraviny zdrave nie su...zivotne prostredie tiez, rastliny zmutovali na silne alergeny, ludia sedia za pc a jedia polotovary. Piju hormonovu vodu z vodovodu, a dychaju smog. Za mojich cias nemala kazda rodina auto...
Decka su prestimulovane a kladie sa nich tlak atd...mozu si vybrat aj pohlavie atd...

patrike
Včera o 10:45
@anonym_fdb3fe

@patrike ozaj? Vsetko sa strieka aby bola uroda, a preco existuje pojem bio kvalita? A za chvilu tu bude aj GMO co prednedavnom schvalila EU a nazvala to inak.

@anonym_fdb3fe Strieka sa, ale kazda chemia ma ochrannu lehotu, po ktorej uz nie je na rastline. Meraju sa zvysky, napriklad, ci su ok jahody, jablka a pod. Tam ziadne pesticidy nie su, to je uloha potravinarnej a veterinarnej spravy.

jananovotna88
Včera o 10:50

A pritom si stačí prečítať klasiky realizmu , čo tu všetko bolo.... Lireratúra ponúka pohľad súčasníkov na dobu v ktorej žili. Božena Slančíkova Timravy, alebo Elena Marothy Šoltésová. Pri čítaní ich diel si poviete: "Ako je dnes krásne"

anonym_fdb3fe
Včera o 10:51
@patrike

@anonym_fdb3fe Strieka sa, ale kazda chemia ma ochrannu lehotu, po ktorej uz nie je na rastline. Meraju sa zvysky, napriklad, ci su ok jahody, jablka a pod. Tam ziadne pesticidy nie su, to je uloha potravinarnej a veterinarnej spravy.

@patrike u nas jahody po otrhnuti vydrzia 24 hodin, kupovane sa smeju aj tyzden....napriklad cherry paradajky ci hrach su najviac striekane...ja fakt neverim tym korporaciam a kontrolnym organom kde sedia ludia ktori su ovplyvnitelni, aj politici...vid covid dobu

anonym_14fa17
Včera o 10:51
@anonym_autor

@anonym_autor Hovoris hluposti, ja som mala medzi 16-17r.,ked som uvazovala nad samovrazdou - vazne zdrav.problemy,ktore so mnou nikto neriesil,lebo ved co uz len ja mozem mat za problem. Kiez by bol vtedy internet a nasla som nejake spriaznene duse,alebo nejaku poradnu...Je to citlivy vek a vzdy to bolo,aj bude v kazdej dobe.

marca12
Včera o 10:58
@anonym_autor

@anonym_autor Ale killoval. Moj kamarat sa obesil doma na lustri po hadke s rodicmi.

beronsche
Včera o 11:02

@anonym_autor rešpektujúca vychova?
Vieš.vobec, čo to je? Silné pochybujem...

Neviem, o čo tam šlo, každopádne, je to tragédia..

petronelag
Včera o 11:03

@anonym_autor Doba sa mení, ale takéto prípady, rôzné skratové konania, samovraždy tu boli vždy, niekedy pre inšie a teraz aj pre internet, pritom internet je veľký pomocník a šetrí čas.

beronsche
Včera o 11:06
@anonym_autor

@anonym_autor to sa mýliš. Spolužiak môjho otca, ktorý je už starým pánom, po hádke srodičmi, zabil ich a potom sa pokúsil o samovraždu.. pred rokmi rokucimi..
Takéto tragédie sa stavali .. že ty o tom nevieš, na tom nič nemení..